Uusi virtuaalinen tiskauslinjasto tulossa opetuskäyttöön

-Tämä on hauska ja erilainen tapa oppia, tuumaa seinäjokinen Eetu Hakala testatessaan Sedun uutta virtuaalista tiskauslinjastoa. Suoritin opastetun tiskauslinjaston aamutoimenpiteet ja tiskikoneen kasauksen. Peli vastaa hyvin todellisuutta, mutta ei ole aivan yhtä rankkaa, kuin todellisessa elämässä. Kaiken kaikkiaan ihan hauska ja realistinen. Virtuaalipelaaminen on sinänsä tuttua, sillä pelaan välillä kavereiden kanssa.

Hakala opiskelee ensimmäistä vuotta Sedussa kokiksi. – Ensimmäisen työelämässä oppimisjakson työskentelin Seinäjoki Areenalla lounasravintolassa. Tein myös kassatyöskentelyä. Tulevaisuudessa haluaisin perustaa oman lounaspainotteisen yrityksen.

 

Faktaa VR-tiskauslinjastosta

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä on tuottanut virtuaalisen tiskauslinjaston opetuskäyttöön. Sisällön suunnittelussa ovat olleet mukana ravitsemusalan opettajat ja pelin tiskauslinjasto on tehty opetuskeittiön Metox-linjaston mukaiseksi. Ohjelmistotuotannosta on vastannut Virtual Dawn Oy, joka vastaa myös tiskilinjastosovelluksen jakelusta. Simulaatiossa käyttäjä asetetaan reaalimaailmaa vastaavaan virtuaalimaailmaan, jossa opetellaan tiskilinjaston käyttöön liittyvät työvaiheet pelillisessä ympäristössä.

Käyttäjälle opetetaan työvaiheet askel kerrallaan ja he kuulevat ääniohjeita skenaarion edetessä. Jokaisessa tehtävän vaiheessa on myös kirjallinen ohje virtuaalimaailmassa. Skenaario sisältää teollisen tiskilinjaston päivittäisen kokoamisen ja käynnistämisen, työvaatteiden käytön, tiskikorien toimenpiteet, itse tiskauksen toimenpiteet sekä korien tyhjennyksen.

LISÄTIEDOT PROJEKTISTA JA SISÄLLÖSTÄ
Minna Haasio, kehittämispäällikkö
Sedu
minna.haasio@sedu.fi, p. 040 830 4258