Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Mestarivartija Kamila haluaa muusikoksi

Sedun turvallisuusalan opiskelija Ilmari Kamila voitti ammattivartijoille tarkoitetun mestarivartijakilpailun. Kaksipäiväinen kisa järjestettiin marraskuussa turvallisuusalan messujen yhteydessä Helsingissä.

- Voitin Mestarivartija-kilpailun, mutta se ei tarkoita, että olisin Suomen paras vartija. Mitä enemmän opiskelee, sitä paremmin osaa, eikä koskaan voi olla liian hyvä. Paljon vielä riittää opittavaa, painottaa Ilmari Kamila voittonsa jälkeen.
 

Opettajat osaavat

- Meillä on laaja koulutus, ja tiedot ovat tuoreessa muistissa. Toimintatapani taatusti vastaavat nykylainsäädäntöä ja kenties miellyttivät enemmän myös tuomareita, analysoi Kamila kilpailusuoritustaan ja vertasi itseään selvästi kokeneempiin kanssakilpailijoihin.
 
- Vartiointi on asiakaspalvelutyötä monipuolisimmillaan, kertoo kilpailun ohjausryhmän puheenjohtaja Mikko Kesti ISS Palveluista ja painottaa tilanneälyä.

Kivistön tallista

Ari Kivistö opettaa musiikkia ja valmentaa musiikilla Kurikan Sedussa.

- Sedu Kurikassa kaikilta ammattialoilta voi valita musiikkia opintoihinsa. Joillakin opiskelijoilla on palava into kehittää taitoaan, kun taas joillekin musiikilla on terapeuttinen merkitys, Ari Kivistö painottaa.

- Samanhenkiset lahjakkaat musiikki-ihmiset löytävät toisensa, alkavat treenata yhdessä ja heillä on yhteinen musiikillinen päämäärä; saadaan bändi. Ensin oli Ilmari ja kaksi muuta, sitten Santtu tuli rumpuihin, Jussi bassoon ja löytyi kitaristi Marko, joka tuli kokoonpanoon suoraan keikalle ja kaikki toimi loistavasti, Ari Kivistö kertaa Speculum-bändin syntyä.

”Musiikki on suurin haaveeni”

Ilmari Kamilan aika on kortilla; turvallisuusalan opintojen ohella hän käy töissä, harrastaa tavoitteellisesti kehonrakennusta (Classic Bodybuilding), teatteria ja musiikkia.

- Osallistun vain sellaiseen, missä tiedän pärjääväni. Ilmeisesti useammassakin asiassa voi menestyä, toteaa Ilmari Kamila.

Mestarivartija-tittelin myötä Kamila on tarkentanut tulevaisuudensuunnitelmiaan. Poliisikoulu on yksi mahdollisuus, kansainväliset henkilösuojaajan tehtävät siintävät nuoren miehen mielessä.
- Jos minulla olisi tarpeeksi rahaa, rakentaisin tarpeeksi ison studion, jotta voisin tehdä tarpeeksi hyvää musiikkia, Kamila unelmoi.

- Paras tunne maailmassa on olla lavalla ja esillä, vakuuttaa näyttelevä ja laulava turvallisuusvalvoja.

Rammsteinin sarjaa

- Ryhmällä on hyvät kemiat, toteaa Ari Kivistö Speculumin harjoitusten lomassa.

- Olen nähnyt Rammsteinin viisi kertaa, Kamila kuittaa, ottaa mikrofonin käteensä.

Kappale on Land of the graves, kuuntele kitarasooloja, näe salamat vuoren huipulla.