Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tuukka ja Miika valmistuvat talonrakentajiksi

Tuukka Jaakonaho Seinäjoelta ja Miika Alavarvi Ilmajoelta ovat purkamassa ja siirtämässä varaston seinää Sedun opiskelijoiden omakotityömaalla Aadolfinkadulla. -Tämä on ihan helppo homma, kun ruuveilla siirretään, miettivät Miika ja Tuukka yhdessä. –Läppä lentää ja kaikki ovat kavereita keskenään, sanoo Tuukka. Mukava tässä on töitä tehdä.

-Koulutus tuntuu ihan hyvältä ja tykkään tehdä mm. talon perustuksia, kertoo Miika. Jo pienenä olin kova rakentamaan majoja ja siitä se kipinä alalle varmaan tuli. Valmistun toukokuussa ja sitten kesäksi töihin. Sen jälkeen on vuorossa armeija Niinisalossa. Haaveena on opiskella tulevaisuudessa rakennusmestariksi tai -insinööriksi.

- Minä haaveilen myöskin ammattikorkeakoulusta, kertoo Tuukka. Mutta nyt ensiksi raksalle töihin ja sitten armeijaan Kajaaniin.

-Opiskelussa on mukavaa, kun saa tehdä mielenkiintoisia käytännön töitä, sanoo Miika. Täällä oppii tekemään asiat huolellisesti sekä suunnittelemaan, miten ja mitä tekee. Varsinkin puutyöt, panelointi ja terassin tekeminen ovat mukavia töitä. Työpaikalla oppimassa olen ollut useammalla työpaikalla ja olen tehnyt myös siivoamista ja kantamista, mutta se kuuluu alaan. Kattotöiden tekemistä olisi myös kiva vielä harjoitella.

Tuukka 700x590px.jpg

Miika_700x590px.jpg