Oletko sinä, kuten talonrakentaja Lyytikäinen?

Sedun rakennusosaston hallissa on hieno rivi opiskelijoiden tekemiä laatoitettuja seiniä ja siistejä saumoja. Jokaisella opiskelijalla on oma työskentelytila, jossa oma kädenjälki näkyy.
– Olemme tehneet jo asiakastöitäkin mm. kylpyhuoneen vedeneristyksiä ja laatoituksia. Valumuottien rakentamistakin on keritty harjoitella, kertoo jalasjärveläinen Henri Lyytikäinen, joka aloitti syksyllä 2018 talonrakentajakoulutuksen.

- Olen jossain määrin ollut aina kiinnostunut rakennusalasta ja nyt kun oman alan työt loppuivat, tuumasin, että työttömäksi jäämistä pitää hyödyntää. Hakeuduin Seduun opiskelemaan rakennustekniikan perusteita.

-Koulutus on tuonut minulle ymmärrystä eri rakenneratkaisuihin ja vastauksia siihen, minkä takia joku asia on tehty tietyllä tavalla. Opiskelu on mielenkiintoista ja suurin osa on käytännön harjoittelua.

- Uuden oppiminen kiinnostaa aina, vaikka opiskelu tuntuikin aluksi vaikealta. Hetken aikaa piti opetella opiskelemaan. Mielestäni aina kannattaa opiskella, jos se vain on mahdollista. Opettajat Sedussa tuntevat alan ja ovat ammattitaitoisia.

Vapaa-aikanaan Henri kunnostaa 1960-luvun omakotitaloaan Jalasjärvellä.
– Talo oli hyvässä kunnossa jo ostaessamme sen, mutta fiksailemme kuluneita paikkoja entiselleen pikkuhiljaa. Asiat pitää tehdä vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen. Se on haasteellista, myös tavaran toimittajillekin. Halusimme, että talon sisäovet säilyttävät niiden alkuperäisen värinsä ja myös sen, että kaikki ovet ovat eri värisiä kuten aikoinaan. Talosta löytyi vielä 60-luvulta peräisin oleva Tikkurilan maalikartta, jonka pohjalta maalin toimittaja lähti sekoittamaan oikeita sävyjä, joitakin värejä useampaankin kertaan. Vaikka värien koostumus on vuosien saatossa muuttunut, saimme prikulleen saman väriset maalit kuin 60-luvun kartassa on.

- Etsimme myös Pukkilan 60-luvulla toimittamaa koboltinsinistä seinälaattaa. Kyseinen väri ei kuitenkaan ollut enää yhtä voimakas ja laattakokokin oli hieman muuttunut vuosikymmenten aikana, mutta vastaava väri ja koko löytyi viimein toiselta laattatoimittajalta.

 

Vai onko tulevaisuutesi putkihommissa?

Rakennusalan opinnot Sedussa tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia. Jos talonrakennus ei ole sun juttu, tulevaisuutesi voi olla talotekniikassa tai pinnalla. Tsekkaa miten kävi Elixirin Lassi Hurskaiselle, kun hän halusi vääntää talotekniikan opiskelijoiden kanssa kättä!

 

Haaveiletko omannäköisestä opiskelusta pinnalla?

Pintakäsittelyalan opiskelijana pääset oikeisiin töihin ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien! Sedun yksilöllinen ja käytännönläheinen tapa toteuttaa pintakäsittelyalan opinnot kiinnostaa opettajia ja opiskelijoita ympäri Suomen.

Maalarin ammatin lisäksi meillä voit pätevöityä pintäkäsittelijäksi tai lattianpäällystäjäksi. Kokeneet opettajamme Jouko ja Timo auttavat sinua laatimaan ja toteuttamaan juuri sinulle sopivan opiskelusuunnitelman, tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

 

Tsekkaa Jonnan ja Katin tarina!