Kaisa opiskelee baarimestariksi oppisopimuksella

-Melko usein asiakkaat kertovat minkä tyyppisestä juomasta he tykkäävät ja antavat vapaat kädet tehdä erilaisia drinkkejä, kertoo Härmän kylpylässä ravintolan palveluesimiehenä toimiva Kaisa Rajala. Uudet trendikkäät drinkit maistuvat, ja saattavat syrjäyttää vanhoja suosikkeja kuten Sininen enkeli, San Francisco, Ampiainen ja Teguila Sunrise.

-Olen työskennellyt kolmetoistavuotta ravintola-alalla ja minulla ei ole vielä pätevyyttä, siksi lähdin opiskelemaan. Työn kautta asioita oppii, mutta ammattitutkinnon suorittamalla saa tietyllä tapaa tueksi kirjatiedon ja oppii myös uutta. Vanhan kertauskaan ei ole pahitteeksi. Täysin valmis ei ole koskaan, koska ala kehittyy ja on hyvä välillä päivittää mitkä juomat trendaavat ja ovat pinnalla.

-Opintoja on vielä paljon jäljellä, sillä teen esimiestyötä, joka vie aikaa. Opiskeluunkin tarvitaan aikaa, mutta onneksi ei tarvitse stressata. Hitaasti mutta varmasti edistytään, hymyilee Rajala.

-Työnantaja suhtautuu opiskeluun kannustavasti -  kannattaa opetella uutta ja kehittyä. Härmän kylpylä tarjoaa laajan repertuaarin, on buffaa, à la cartea, baaritoimintaa ja järjestämme erilaisia tilaisuuksia. Koska meiltä saa ”hela hoidon” saman katon alta, niin pystyn samalla työn ohessa suorittamaan tarvittavat näytöt.

-Baarimestariksi kannattaa opiskella, saa tietynlaista varmuutta omaan tekemiseen ja kaikki oppi on hyödyksi, tuumaa Rajala.

Opiskele baarimestariksi

Juttu kirjoitettu helmikuussa 2021