Opiskelu verkossa sujuu paikkakuntaan katsomatta

-baarimestariksi voi opiskella oppisopimuksella

-Koulutus kiinnostaa, kun minulla ei ole vielä virallista ammattia, kertoo Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä Sedussa oppisopimuksella opiskeleva kankaanpääläinen Kare Enström. Oppisopimuksen hyviä puolia on se, että oppii tekemällä. Koulutus antaa tietoa, jonka voin käytännössä muuttaa taidoksi. Opiskelen Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoa, baarimestari ja työskentelen Siili Bar & Terracessa Kankaanpäässä. Baarimestarin koulutuksessa oppii tekemään mm. erilaisia cocktaileja. Asiakaskunta ei tilaa hienoja drinkkejä, jollei niitä osaa heille tarjota. Klassikkojen, kuten kossu tuoremehulla ja valkovenäläisen tilalle löytyy monta muuta vaihtoehtoa.

Oppisopimus on aina hyvä vaihtoehto

-Lähipäiviä Sedu Törnäväntiellä on muutama, riippuen henkilökohtaisesti suunnitellusta opintopolusta, kertoo Enström. Koululla opiskellaan mm. drinkkien teko. Sekä tarjoilijaksi että baarimestariksi opiskellessa pakollinen osa on ravintolan tarjoilutyössä toimiminen. Sen suoritan Kankaanpäässä Pancho Villassa. Paikalliset yritykset tekevät yhteistyötä ja se on etu molemmille; minä saa tehtyä ammattitutkintoon kuuluvan osan ja Pancho Villa saa hetkeksi ilmaista työvoimaa. Oppisopimusohjaajana minulla on Niko Kymäläinen, joka toimii päällikkönä mm. Seinäjoen Ilonassa, Ideaparkin Hollywoodissa ja Pub Wäinössä. Niko myös ehdotti minulle baarimestarin koulutuksen suorittamista oppisopimuksella. 

Monipuolisuus parasta työssä

-Muutin Vantaalta Kankaanpäähän aluksi keikkamyyjäksi. Siilin bar&teracceen tulin tilapäisesti auttamaan narikassa. Sitten tein jo blokkaamista ja siitä ne työvuorot lisääntyivät kokopäiväiseksi työntekijäksi. Monipuolisuus on parasta työssäni. Hoidan tänne esiintyjät, teen tilauksia ja ruokaa. Työvuoroja suunnitellaan Joonaksen kanssa yhdessä.

-Artisti-iltoina vastuullani on houstin työt. Meiltä voi varata 7-10 henkilön loosseja, jotka ovat yksi vetonauloistamme. Loossissa voi viettää iltaa oman seurueen kanssa ja sieltä on hyvät näkymät esiintymislavalle.

Pubiruokaa saatavilla kotiovelle asti

-Ruoka oli aikaisemmin sivutuote, mutta nyt epidemian aikana se on pääelinkeino, kertoo ravintolapäällikkö Joonas Kymäläinen Siili Bar & Terracesta. Siili on perheyritys, jonka omistaa äitini Päivi Kymäläinen ja veljeni Niko toimii konsulttina. Valmistamme pääasiassa pubiruokaa, jota kuljetamme myös suoraan kotiin. Kysyntää on varsinkin viikonloppuisin, kun ihmiset viettävät aikaa kotona tai pitävät kotibileitä.

Siilin hulppeat tilat vetävät paikalle yleisöä artisti-iltoina. Vuokrattavissa on myös viihtyisästi sisustettu VIP-tila saunoineen. Löylyä voi heittää kiukaalle samalla kun katsoo suosikkibändiään läpinäkymättömien ikkunoiden läpi.

-Jokainen keikka pyritään toteuttamaan niin, että se kuulostaa hyvältä ja artisteissa on haippia, sanoo Kymäläinen. Kävijäennätyksiä ovat tehneet Yölintu-yhtye 660:lla ja Pyhimys 700:lla henkilöllä. Se on paljon, kun puhutaan 12 000 asukkaan kaupungista. Tulevaisuus näyttää koronan vuoksi tuskaiselta, mutta toivotaan, että kesän kynnyksellä helpottaa ja iso terassimme löytää asiakkaansa.

Kiinnostaako baarimestarin tutkinto?

Siili bar&terrace

baarimestari_Kare.jpg

Kare Enström opiskelee baarimestariksi.

Siilin VIP-huonebaarimestarin tutkinto_siili.jpg

 

Saunatilasta näkymä esiintyjälavallesaunaan_700x590px.jpg