Dieettikokkiopinnot verkossa vahvistavat ammattitaitoa 

-opintojen sisällöt kytketään opiskelijan käytännön työhön

-Olen saanut uutta näkemystä ja päässyt päivittämään osaamistani, kertoo Sysmän keskuskeittiössä kokkina työskentelevä Maarit Välisaari opiskelun tunnelmia. Hän suorittaa Sedussa erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkintoa, dieettikokki verkko-opintoina. -Työnantajani kannusti hakeutumaan opintoihin mukaan. Olen saanut uutta virtaa työarkeeni ja katson asioita uudella tavalla, kun tiedot on päivitetty. Opiskeluun kuuluvat näytöt suoritan työpaikallani.

Maaritilla on takana monipuolinen työhistoria. -Olen toiminut kokkina koulunkeittiössä, vanhainkodilla, seurakunnalla, kunnan kesäleireillä ja pitopalvelussa, jossa myös tein vastaavan tarjoilijan työtä salissa. Olen työskennellyt myös päiväkodilla hoitotätinä, siivonnut ja jakanut aamupostia.

-Opiskelu on itsenäistä ja asioita pystyy suorittamaan omaan tahtiin, kunhan palauttelee tehtävät ajoissa, miettii Välisaari. Luennot pystyy katsomaan tarvittaessa uudelleen ja kertaamaan asioita. Myös tietokoneen käyttö on tullut itselle nyt yhdeksi hyvinkin vahvaksi työvälineeksi tämän koulutuksen myötä.

-Olen saanut tietoa mm. uusista ravitsemussuosituksista ja ruokavalioista, vegaaniruuasta, täydennysravintovalmisteista, korvaavista tuotteista ja resepteistä sekä ravintolaskelmien teosta.

-Dieettikokki verkko-opiskeluna on hyvä keino vahvistaa ammattitaitoa, se vaatii motivaatiota, mutta se on itsenäistä opiskelua ja melko vaivatonta. Suosittelen J!

Ravitsemusosaamista tarvitaan kaikenlaisissa keittiöissä

-Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki on suunnattu kokeille, joiden erityisruokavalio-osaaminen kaipaa päivitystä sekä henkilöille, jotka haluavat parantaa työllistymismahdollisuuksiaan, kertoo Sedun ravintola- ja cateringalan lehtori Minna Luomanen. Erityisruokavalio- ja ravitsemusosaamista tarvitaan kaikenlaisissa keittiöissä ja verkkokoulutus tarjoaa siihen yhtäläiset mahdollisuudet missä ikinä oletkin. Verkko-opinnot voi suorittaa joustavasti erilaisina aikoina ja oman tarpeen mukaisina kokonaisuuksina. Opintojen sisällöt kytketään aina suoraan opiskelijan käytännön työhön.

-Tällä hetkellä 25 alan ammattilaista vahvistaa osaamistaan verkko-opinnoissa ja pääsee oppimaan huippujoukossa. Opiskelijat tulevat eri puolilta Suomea ja edustettuna ovat erilaiset ammattikeittiöt ravintoloista keskuskeittiöihin. Erityisruokavalio-ja ravitsemusosaamista tarvitaan kaikenlaisissa keittiöissä – niin isoissa ja kuin pienissä.

Seuraava dieettikokin koulutus alkaa 7.3.2022, hae nyt!