Oppisopimus on loistava väline lisäkoulutukseen

Johtamisen erikoisammattitutkinnolla lisäoppia johtamistyöhön

-Halusin kehittyä ja saada esimiestyöhöni lisää työkaluja pystyäkseni toimimaan uskottavasti esimiehenä, kertoo vastaavaohjaaja Janne Vakkila Nuorisokoti Nummelasta. Suoritin Sedussa oppisopimuksella Johtamisen erikoisammattitutkinnon. Tässä koulutuksessa sain lisäoppia nimenomaan johtamistyöhön ja tämä on hieno merkintä myös CV:seen.

Opiskelupäivät olivat erilaisia ja pystyin rytmittämään niitä oman työni mukaan. Olin kuitenkin puhelimen päässä, jos työpaikalla kaivattiin. Koulutuksen yksi tärkeä osa oli ajatusten ja kuulumisten vaihtaminen opiskelukavereiden kanssa. Se toi maustetta ja tietotaitoa työhön.

Jannen opiskelu on hyödyttänyt koko työyhteisöä

Oppisopimus on loistava väline lisäkoulutuksen ja erikoistumisen hankintaa, kertoo Jannen ohjaajana toiminut yksikönjohtaja Terhi Haapa-aho. Meillä ovat muutkin työntekijät hyödyntäneet tätä väylää opiskelussa. Valitsimme Jannen kanssa yhdessä Sedun tarjonnasta ne osa-alueet, jotka tukivat ja hyödyttivät hänen työkuvaansa. Jannen opiskelu on tuonut lisää meille kaikille. Se lisäsi keskustelua, johon normaalissa arjessa ei välttämättä tule panostettua, vaikka toimimme työparina ja jaamme yhteisen työhuoneen. Palautekeskustelut selkeyttivät meidän välistä työntekoa ja tehtäväjakoa. Kaiken kaikkiaan Jannen opiskelu meni sujuvasti. Samalla hän pystyi tekemään omia esimiestyötehtäviä ja sai opintojensa kautta lisää teoriapohjaa.

-Tämä on ala ja työ, jossa pitää pysyä ajanhermoilla, miettii Vakkila. Olen kiinnostunut jatkossakin työpaikan ja eri oppilaitosten välisestä yhteistyöstä mm. Täsmäkoulutuksista.  Esimerkiksi Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto on meidän alalla hyvä suorittaa perustutkinnon päälle, lisää Haapa-aho. Sosiaalialalla Valvira vaatii riittävää työkokemusta tai pohjakoulutusta esimiestehtäviin.

Familar, Nuorisokoti Nummela

-Toimin myös itse kouluttajana, kertoo Vakkila. Kierrän pitkin Suomea pitäen Mapa-koulutuksia, jotka käsittelevät haasteellisen tilanteiden hallintaa. Johtamisen erikoisammattitutkinto antoi varmuutta myös näiden koulutusten pitämiseen.

Familarin erityisyksikkö Nuorisokoti Nummela on Lapualla sijaitseva erityisnuorisokoti 12-17 –vuotiaille nuorille, joilla on elämässään monia haasteita ja ongelmia. Familar on kaikilla mittareilla johtava yksityinen lastensuojelupalvelujen tuottaja, joka tarjoaa lapsille ja heidän perheilleen monipuolisia ja vaikuttavia palveluita aina kevyestä avohuollon perhetyöstä erityistason laitoshoitoon. Nummela luo nuorille turvalliset rajat ja aina välillä pihamaalla nuoria ilostuttaa parivuotias Martti-koira, Eurasier rodultaan.

Johtamisen työkalut löydät täältä