Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

 

Insinöörin työstä logistiikka alalle

-haaveena päästä katsomaan maailmaa lasin läpi

–Halusin päästä ”hullunpyörästä” pois, siksi hakeuduin Sedu Vaasaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutukseen, kertoo laihialainen insinööri Juha-Matti Kööpikkä. Toimin pitkään insinöörinä suunnittelu- ja myyntityössä, kunnes alkoi tuntumaan, että työ ottaa enemmän kuin antaa. Nyt toteutan pitkäaikaista ajatustani hakeutua logistiikka-alalle. Ajaminen ja työkoneet ovat kiinnostanut minua aina.

-Koulutuksessa on ollut rento ote ja teoriatunnit eivät tihkaise, miettii Kööpikkä. Yhdistelmää pääsen tienpäälle ajamaan loppuvuodesta. Minulla on jo C-ajo-oikeus, mutta en ole aikaisemmin ajanut ammatikseni. E-kortti minulla pitäisi olla taskussa noin vuodessa. YTO:t saan hyväksi luettua ja se lyhentää opiskeluaikaa. Hakeudun työssäoppimaan sellaiseen firmaan, jossa saan ajaa säiliöautoa tai elintarvikekuljetuksia. Tulevaisuuden haaveena minulla on päästä katsomaan maailmaa lasin läpi. Viihdyn tien päällä ja lisäksi minua kiinnostaa logistiikka alan suunnittelupuoli. Aika näyttää mitä uutta tämä ammatti tuo tullessaan.

(YTO=Yhteiset tutkinnon osat, sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Ne muodostuvat kolmesta tutkinnon osasta ja niiden osa-alueista. Yhteisiin tutkinnon osiin sisältyy sekä pakollisia että valinnaisia osaamistavoitteita).