• Lisää kontrastia
 • Hae koulutusta
  Valitse ajankohta
  Alkaen:
  Päättyen:
  Valitse

  Kristian Rintaluoman elämä mullistui muutama vuosi sitten, kun hän joutui selkäleikkaukseen. Tämä merkitsi sitä, että hän ei voisi jatkaa entisessä työssään maarakennusalalla, kaivinkoneenkuljettajana.

  Onneksi Kristianin työnantaja Maanrakennus Mäki-Kala Oy oli sitoutunut työntekijäänsä ja halusi pitää hyvästä työntekijästä kiinni. Kristian päätyi selkäleikkauksen myötä koulutukseen. - Vakuutusyhtiö Elo antoi kriteerit koulutukselle ja Barona löysi niiden avulla Esimiesareenan, Kristian kertoo asioiden etenemisestä.

  ”Sain elämäni ensimmäisen ammatin”


  - Lähdin suorittamaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa ja opiskelemaan työnjohtajaksi. Sain sitä kautta elämäni ensimmäisen ammatin, Kristian sanoo tyytyväisenä.

  - Kristianilla on pitkä käytännön työkokemus alalta ja mm. se tekee hänestä hyvän työnjohtajan tällä alalla, yrittäjä Matti Mäki-Kala Maanrakennus Mäki-Kala Oy:stä kertoo. – Lisäksi hän on rehellinen, tarttuu asioihin ja osaa ratkaista ongelmatilanteita. Kristian keksii aina asioissa kultaisen keskitien, mikä sujuvoittaa työn tekoa, Mäki-Kala kehuu työntekijäänsä.

  Miltä 25 vuotta työelämässä olleesta tuntui lähteä opiskelemaan? – Kyllähän se alussa oli hankalaa, mutta lähti sujumaan, Kristian kertoo. Opintoihin sisältyi 10 teoriajaksoa ja osa opinnoista tehtiin omassa työpaikassa. – Opintoihin kuuluvat tehtävät sai hyvin limitettyä omaan työhön.


  ”Kristianin koulutuksesta oli hyötyä meille molemmille”


  - Yrittäjän näkökulmasta tämä on tosi hyvä koulutus, Matti Mäki-Kala kertoo. - Alamme on muuttunut viime vuosina rajusti mm. 3D-mittalaitteiden käyttöön oton myötä ja Kristian pääsi koulutuksen aikana perehtymään myös niihin.

  Vajaa 10 työntekijää työllistävä Maanrakennus Mäki-Kala Oy on 1980-luvulla perustettu perheyritys, josta tehtiin osakeyhtiö vuonna 2004. Matti Mäki-Kala edustaa yrityksessä toista sukupolvea. – Tämä ala on vaativa ja muuttuu koko ajan. Koen, että Kristianin koulutuksesta oli tässäkin mielessä hyötyä meille molemmille, Mäki-Kala toteaa tyytyväisenä.

  Miten yrittäjä ehtii ja pystyy antamaan hyvän työntekijänsä mukaan koulutukseen? – Koulutus oli tosi hyvin suunniteltu etukäteen. Annan myös joustavuudesta Sedulle täydet pisteet. Arvosteluiden tekemiseen oli riittävästi aikaa. Saimme myös hyvin soviteltua Kristianin opinnot suhteessa työaikaan ja päällekkäisyydet sovittua, Matti Mäki-Kala kertoo. – Koulutus on ollut meille pelkkää plussaa, hän summaa.


  Tutustu esimiestyö- ja johtamiskoulutuksiimme

  Kristian_Rintaluoma_2_700x590.jpg
  Maarakennus_Mäkikala_700x590.jpg
  Matti_MäkiKala_700x590.jpg
  Taustalla näkyvä massiivinen Ideapark Seinäjoen työmaa on työllistänyt Maanrakennus Mäki-Kala Oy:tä.