Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Liiketalouden ja yrittäjyyden koulutuspäällikkö Virpi Lehtimäki virnistää iloisesti saapuessaan haastateltavaksi. Helmikuussa käynnistyvä Liiketoiminnan ammattitutkinto, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto sekä Digiosaamisesta boostia työhön -koulutukset ovat suurimmat syyt koulutuspäällikön hymyyn.

- Meillä ei ole aikaisemmin ollut näin laajaa tarjontaa. Näistä tutkinnoista, tutkinnonosista ja yksittäisistä koulutusilloista löytyy vastauksia monenmoisten ihmisten ja yritysten tarpeisiin, Lehtimäki iloitsee.

 

Liiketoiminnan ammattitutkinto luo monipuolisia mahdollisuuksia

– Myynnin, sihteerin ja taloushallinnon ammattitutkinnot yhdistyivät uudeksi liiketoiminnan ammattitutkinnoksi. Uusi supertutkinto pitää sisällään useita osaamisaloja, jotka mahdollistavat suuntautumisen moniin eri tehtäviin.

Opettaja Leila Ylikantolan mukaan valmiita osaamispolkuja on rakennettu yli 10 liiketoiminnan palvelujen, myynnin ja markkinointiviestinnän sekä taloushallinnon osaamisaloille. - Näistä voidaan räätälöidä juuri opiskelijan tarpeisiin soveltuva vaihtoehto.

- Opiskelijat voivat valita useista tutkinnonosista ja tutkinnoista omia osaamistarpeitaan vastaavia opintoja. Esimerkiksi myyjän osaamispolulle hakeutuvat vahvistavat osaamistaan myyjänä ja hankkivat lisää osaamista haastaviin asiakastilanteisiin. He voivat keskittyä opinnoissaan esim. tuoteryhmävastaavan työhön, yritysmyyntiin, suuntautua markkinoinnin asiantuntijaksi tai suorittaa esim. vartijan koulutuksen liiketalouden opintojen ohessa.

- Sihteerin tai assistentin osaamispolulle olemme tuoneet aiempaa enemmän suuntautumisvaihtoehtoja. Sihteeriopiskelijat voivat painottaa opintojaan monille eri osaamisalueille sekä valita opintoja esimerkiksi johtamisen ja esimiestyön tarjonnasta.

- Taloushallinnon osaamisalalla koulutamme mm. kirjanpitäjiä, talousassistentteja ja palkanlaskijoita.

Myös digitaalisuus, markkinointiviestintä ja digitaaliset markkinointikanavat saavat liiketoiminnan opinnoissa entistä suuremman roolin.Aiheuttaako digitaalisuus haasteita?

Sedu käynnistää keväällä myös Digiosaamisesta boostia työhön –erilliskoulutukset, jotka on tarkoitettu vahvistamaan alueen työväestön digitaitoja.

Digiosaamista vahvistavat koulutukset on ryhmitelty kolmeksi koulutuspoluksi. Koulutuspolulta voi halutessaan valita vain yhden teemaillan tai suorittaa koko koulutuspolun. Koulutustarjonnasta löytyy soveltuva vaihtoehto niin digimarkkinoinnista, vaikuttavasta viestinnästä kuin oman työn sujuvoittamisesta kiinnostuneille.

Koulutukset järjestetään ilta-aikaan, jolloin ne palvelevat paremmin työtä tekevien tarpeita. Koulutukset soveltuvat myös eri alojen opiskelijoille, jotka kaipaavat lisäharjoitusta erilaisten digitaalisen sovellusten ja välineiden käyttöön, Lehtimäki päättää.