Ammattipätevyyden uusiminen johti linja-autonkuljettajaksi

-Aina olen tietä tehnyt tai sitä käyttänyt

-Innostuin laajentamaan CE-ajokortin DE-ajokortiksi, koska kuljettajan ammattipätevyyteni oli ehtinyt mennä umpeen, kertoo seinäjokelainen Kimmo Haukilahti. Työvoimakoulutuksia selaillessani TE-toimiston nettisivuilta, innostuin hakemaan viimeisenä hakupäivänä logistiikan perustutkintoon, Linja-autonkuljettajaksi.

-Ajoin armeijassa rekkakortin, jonka jälkeen ajoin hetken turveyhdistelmää. Lisäksi olen aiemmin tehnyt liikenteen ohjaajan työtä ja kuljettanut asfalttimassaa asfalttityömailla eli työt ovat suurimmaksi osaksi aina liittyneet liikenteessä toimimiseen. Voisi sanoa, että aina olen tietä tehnyt tai sitä käyttänyt.

-Linja-autolla ajaminen on ”pehmeämpää”, kuin yhdistelmällä ajaminen, vertailee Kimmo. Peruuttaminen on yksinkertaisempaa, kun ei tarvitse huomioida kärryn kääntyvyyttä. Eteenpäin ajossa ei ole juurikaan eroja. Lisäksi linja-autot ovat pääasiassa automaattivaihteisia.

-Pätevää koulutusta olen täällä Sedussa saanut ja opettajat ovat mukavia. Kanssaopiskelijat ovat olleet hyvää porukkaa. Tyky-päivinä olemme keilanneet ja pelanneet Paintballia mikä on auttanut luomaan hyvää porukkahenkeä. Terveydenhoitajalta olemme saaneet hyviä vinkkejä oman työkunnon ylläpitämiseen.

-Linja-autonkuljettajan tehtävässä on opeteltava asiakaspalvelutyöhön. Sosiaalista kanssakäymistä on enemmän, kun lasti kävelee itse sisään. Ajattelisin, että pitää olla paineensietokykyä ja ”ihmistenlukutaitoa” ja on pärjättävä myös haastavimpien asiakkaiden kanssa. Kesän olen työpaikalla oppimassa Härmän Liikenteellä.

 

Sinustakin linja-autonkuljettaja?

Haukilahti_700x590px.jpg