Harkinnan jälkeen Pia Saukko päätti ajan olevan kypsä - ja haki opintovapaata. Hän on tehnyt pitkän uran keittiöpäällikkönä, mutta opiskelee nyt Liiketoiminnan ammattitutkintoa myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalla.

Myyjäksi suuntautuminen oli luonnollinen valinta, koska asiakaspalvelutyö on aina tuntunut mielekkäältä. Työelämässä oppimisen jakso Joupin Citymarketissa on ollut onnistunut, koska työtä riittää ja asiakaskontakteja on sopivasti.

Harjoittelun aikana Pia on pääasiassa työskennellyt vihannes- ja hedelmäosastolla. Hän on saanut myös tutustua muiden osastojen töihin, mikä on auttanut hahmottamaan yrityksen toimintaa kokonaisuutena. Hänen mielestään on hyvä nähdä, mitä eri työntekijät tekevät samassa työpaikassa. Tällä tavoin kaikkien työtä voi kehittää yhdessä asiakkaiden parhaaksi.

Pia on ollut tyytyväinen siihen, että lähti opiskelemaan uutta alaa. Tutkinnon suurena etuna hän näkee sen, että osoittamalla aiemmin hankitun osaamisen voi vaikuttaa koulutuksen kestoon ja sisältöön. Opinnoissa hän on pitänyt eniten tunneista, joilla on opetettu tietotekniikkaa, työturvallisuutta ja työhön liittyvää lainsäädäntöä. Pia aikoo jatkaa töitä myyjänä ja miettii, että voisi olla mukava kokeilla kaupassa esim. tuote-esittelijänä työskentelyä.

- Jos alkaa harkita alanvaihtoa, kannattaa lähteä kokeilemaan, Pia sanoo.

Myyjä Pia_ 700x590.jpg
 Muun työn lomassa Pia osaa vinkata asiakkaille mm. reseptejä aiemman työkokemuksen pohjalta.