Opiskelu Sedun Esimiesareenalla johti uran nousukiitoon

-Näkökulma aikuiskoulutuksen hyötyihin muuttui kertaheitolla kun ymmärsin, miten eri asia oli aikoinaan istua keltanokkaisena koululaisena kuuntelemassa teoriaa verrattuna opiskeluun aikuisena, jolloin taustalla on oma työkokemus. Kaiken avain on koulutuksen ja oman kokemuksen yhdistäminen ammattitaidoksi, kiteyttää Tuulia Kuoppamäki, MSK Groupista

Hän suoritti Sedun Esimiesareenalla johtamisen erikoisammattitutkinnon eli JET:in. -Ennestään en tiennyt JETistä mitään ja näyttötutkinto oli täysin uusi käsite. Infotilaisuuden jälkeen asiat valkenivat ja into alkoi kasvaa: tämähän onkin todella mielenkiintoinen juttu. Ahnehdin jopa liikaa kursseja suoritettavaksi, niin mielenkiintoista kaikki vain oli. Pyysin päästä jopa SoTe-puolen työhyvinvointikurssille, kun teolliselta puolelta sitä ei löytynyt. Muutama kurssi kyllä matkan varrella karisi. Kaikkeen ei vain yksinkertaisesti ollut aikaa, muistelee Kuoppamäki.

-Esimiesareenan JET-koulutus on mielestäni rakennettu nerokkaasti. Töistä ei tule liikaa poissaoloja ja lähiopetuspäivät ovat lähinnä piristysruiskeita arjen keskellä. Näyttötutkinto tuo opiskelun lähemmäksi omaa työtä ja käytäntöä. Uskon, että tämän koulutuksen juju on nimenomaan monipuolisuus. Esimerkiksi projektijohtaminen ja LEAN olivat ennestään tuttuja aiheitä töiden kautta. Silti nautin näistä kursseista suunnattomasti, ehkä myös erinomaisten kouluttajien vuoksi. Talousasioissa pääsin käymään omalla epämukavuusalueellani ja sehän kannatti. Jos ihminen ei koskaan käy omalla epämukavuusalueellaan, jää uusien asioiden oppiminen melko vähäiseksi.  Jos kouluttaja ei olisi saanut minua temmattua mukaan tilinpäätöksen koukeroihin, olisivat oppimistulokset todennäköisesti jääneet kehnommiksi. Jälkeenpäin yrityksen talouteen liittyvät kurssit ovat jääneet mieleeni kaikkein tärkeimpinä ja hyödyllisempinä kursseina. Oma työnkuvani on ottanut harppauksen eteenpäin, kun siirryin MSK Cabinsilta sisaryrityksen Junkkarin tuotantopäälliköksi. Monet aluksi tarpeettoman tuntuiset kurssit ovat itse asiassa nyt välttämättömiä johtoryhmätyössä ja yrityksen tulevaisuuden kaavailussa, miettii Kuoppamäki.

Koulutus avaa silmät ja ovet

-Uskon, että koulutuksesta saatu uusi osaaminen toi minulle rutkasti lisää itsevarmuutta, nosti omanarvontuntoa ja sai minut pyrkimään parempiin suorituksiin. Inspiraatiota ja innostusta antoi myös Sedun kouluttaja Päivi Katajamäki, joka sanoi minulle, että minusta löytyy aineksia vielä johonkin paljon suurempaan. Hakemus jatko-opintoihin on nyt vetämässä, hymyilee Kuoppamäki.

Tuulian omien sanojen mukaan hän on ajatellut aikaisemmin, että koulua nyt vain kuuluu elämässä käydä.   - En ymmärtänyt aikuisopiskelijoita, kuka nyt haluaisi enää käydä koulua, kun siitä vihdoin on päässyt eroon! Myöhemmin kiinnostus syveni ja ymmärsin miksi näitä asioita oikein opetellaan. Koulutus avaa silmät ja ovet ja antaa uskoa siihen, että minä pystyn mihin vain, kunhan vaan haluan ja yritän, sanoo Kuoppamäki.