Sihteerin ammattitutkinnon suorittaneet naiset työllistyivät heti valmistuttuaan

Mari Kasari työskentelee Digiasiantuntijana I-Mediat Oy:ssä, Sanna Sarvikas sihteerinä Alavuden kaupungilla ja Marika Mäki-Haapoja toimii yrittäjänä Wow Designillä. Naisia yhdistää innokkuus oppia uutta.

- Koulutus oli kivasti järjestetty ja opinnot sisälsivät sopivasti kaikenlaista, mitä viestinnän sihteeri voisi työssään tarjota. Aina sai tietoa, mistä kannatti hakea lisätietoja, kun aihe kiinnosti. Oli mahtavaa kuulla yrittäjiä, jotka tekevät viestintää työkseen. Koulutus kasvatti kykyä ilmaista itseäni visuaalisemmin ja päivitti viestinnän osaamiseni tälle vuosituhannelle. Oli mahtava oppia uutta ja kerrata vanhaa. Itseluottamus kasvoi paljon, kertoo Mari.

Sanna puolestaan kertoo, että koulutus oli kattava ja kaikkea oppimaansa hän on tarvinnut työelämässä. – Koulutuksessa käytiin hyvin läpi eri osa-alueita sihteerin työstä. Eniten hyödyin graafisesta opista ja verkkosivujen päivityksestä. Antoisinta kuitenkin oli työharjoittelu, jossa sai käyttää kaikkea oppimaansa hyödykseen.

Marika sai koulutuksesta hyvät eväät tehdä itse markkinointimateriaalia, käyttää erilaisia ohjelmia ja kuunnella mielenkiintoisia tarinoita niin koululla kuin yritysvierailuillakin. – Parasta koulutuksessa oli, että opin käyttämään erilaisia ohjelmia sujuvasti, kertoo Marika.

PALVELUNEUVOJASTA DIGIASIANTUNTIJAKSI

Mari haki I-Mediat Oy:n Palveluneuvojan paikkaa asiakaspalveluun ja teki hakemuksen ja CV:n soveltaen koulussa oppimia visualisempia keinoja ja sai heti paikan.

-Työni oli aluksi asiakaspalvelua puhelimessa, sähköpostilla ja chatissa. Nyt työnkuvani on hieman muuttunut ja olen enemmän digiasiantuntijan roolissa kuluttajapuolella ja vastaan verkkomyyntialustaan liittyvistä asioista. Tykkään ehdottomasti työstäni. Tässä työssä oppii uutta lähes joka päivä ja koko ajan kehittyy lisää. Työssäni käytän myös englantia, josta pidän kovasti.

MONIPUOLINEN TOIMISTOSIHTEERIN TYÖ

Sannalle koulutus poiki vakituisen työpaikan Alavuden kaupungin neuvonnassa toimistosihteerinä. Hän pitää todella paljon vaihtelevasta työstä ja uusia haasteita riittää.

– Olen osan päivästä neuvonnassa ja sitten teen muita sihteerin töitä. Neuvonnassa työskentelyyni kuuluu asiakaspalvelua ja puheluiden ja viestien jakamista. Lisäksi päivitän verkkosivuja ja teen kaikkia mahdollisia juoksevia toimistotöitä. Saan tehdä myös viestintään liittyviä töitä. Arkistointi kuuluu myös työhöni ja se on mielenkiintoista. Siihen liittyy vahvasti asianhallintajärjestelmä, jonka kanssa olen tekemisissä koko ajan.

UUTENA YRITTÄJÄNÄ TÄYTYY TEHDÄ KOVASTI TÖITÄ

Marika perusti oman yrityksen ja toimii nyt sisustussuunnittelijana sekä visualistina. Hän tekee myös sisällöntuotantoa ja päivityksiä sosiaaliseen mediaan sekä valokuvausta. Työnkuvaan kuuluvat myös kaikki yrittämiseen liittyvät käytännön asiat. Hän tekee itse omat markkinointimateriaalit ja päivittää sosiaalisen median kanavat. Hän kertoo myös verkostoitumisen olevan tärkeää ja pyrkii käymään erilaisissa yrittäjille suunnatuissa tilaisuuksissa.

– Tykkään työstäni hirmuisesti ja tunnen olevani juuri oikealla alalla. Rakastan luoda uutta ja auttaa asiakkaita parhaani mukaan. Nautin siitä, että osaan tehdä itse monenlaisia asioita sekä tehdä työtä, joka on minulle intohimo ja samalla myös harrastukseni. Valokuvaus on myös rakas harrastukseni, jota olen myös hyödyntänyt työssäni, kertoo Marika.

Marika WOW Design 2.jpg"Positiivisesti kohti tulevaisuutta!"

-Marika

Sanna Alavuden kaupunki.jpg

"Pidän vaihtelevasta työstä! "

-Sanna