- He olivat päättäneet, etteivät ota harjoittelijaa, mutta minä soitin hakemukseni perään. Oliko se päättäväinen äänensävy, joka vakuutti vai joku muu asia – en tiedä. Pääsin töihin. Olen niin kiitollinen, että opiskelukaverini Satu kannusti kysymään työssäoppimispaikkaa Minimanista, jonne pääsemistä toivoin. Kannatti yrittää ja uskoa, että pärjään, taloussihteeriksi valmistunut Maria toteaa.

Edessäni istuvilla Marialla ja Satulla on monta syytä hymyyn. Syyskuussa alkanut sihteerikoulutus päättyi todistuskahveihin kesäkuussa. Molemmat löysivät mielenkiintoisen työpaikan jo opiskeluaikana, jonne työllistyivät heti työssäoppimisen jälkeen. Opinnot käänsivät uuden sivun elämässä.

 

Lisää itseluottamusta, kaverin auttamista

Marian puheesta on helppo havaita, kuinka merkityksellinen opiskeluvuosi on hänelle ollut.

- Sihteerin pätevyys avasi minulle väylän takaisin työelämään. Tarkkuutta vaativa työ työ taloushallinnossa luo tasapainoa luovaan työhön, jota media-assistenttina kaipasin. Kannustava opettaja ja opiskelutoverit auttoivat ylittämään oman osaamisen rajat.

- Tämä ryhmä oli ehdottomasti myös minun opiskelu-urani paras ryhmä. Joukossamme opiskeli erilaisia osaajia tradenomista ja restonomista varhaiskasvatuksen ammattilaisiin. Talousalalla jo aiemmin työskennelleet auttoivat noviiseja ja kaikki kannustivat toisiaan eteenpäin. Niin opiskeluun, työhön kuin muuhun elämään liittyviä asioita oli helppo nostaa keskusteluun, Satu täydentää.

 

 

”En olisi ikinä uskonut, että vuodessa voi oppia näin paljon asioita”

Maria ja Satu ovat tyytyväisiä opiskeluvalintaansa ja kiittävät erityisesti taloushallinnon opettaja Päivi Ollia onnistuneesta opiskeluvuodesta.

- Päivi on rento, mutta vaativa opettaja, jolla on ilmiömäinen kyky tarjota pohdiskeltavaa ja pitää yllä kiinnostusta. Edistyneille tarkoitetut tehtävät tarjoavat lisähaastetta myös alan konkareille. Päivin osaamisen ansiosta ehdimme perehtyä taloushallintoon syvällisemmin kuin tutkinnon perusteet edellyttävät.

- En olisi ikinä uskonut, että vuodessa voi oppia näin paljon asioita, Maria täydentää.

Satu on työskennellyt taloussihteerin tehtävissä myös aiemmin.
- Aiemmin hankittu osaaminen olisi tunnustettu osaksi suoritettavia opintoja, mutta halusin päivittää tietoni ja taitoni ajan tasalle kaikilta osin. Koska asiat olivat minulle entuudestaan tuttuja, selvisin kohtuullisella vaivannäöllä. En kuitenkaan pitkästynyt, Satu kiittää.

Maria työskentelee ainakin kesän ostoreskontran hoitajana Minimanissa, Satu toimii taloussihteerin viransijaisena Sedun talous- ja hankintapalveluissa. – On ollut mahtavaa päästä tekemään oikeita töitä heti opintojen alusta asti. Pääsimme tutustumaan monipuolisesti alan työtehtäviin jo työssäoppimisen aikana. Työllistyminen saman työnantajan palvelukseen tuntui lottovoitolta, naiset kiittävät.

 

Miltä tulevaisuus näyttää?

- Minun olisi helppo viihtyä Minimanin palveluksessa pidempikin aika. Voin tosin opiskella lisääkin, vaikka yliopistoon asti. Lasten kasvaminen on tuonut mukanaan lisää tilaa myös omille uraunelmille, Maria päättää.

 

Opiskele sihteeriksi joko päivä- tai iltaryhmässä

Haaveiletko opiskelusta sihteeriksi? Haemme tulevaisuuden toimisto-, talous- ja terveydenhuollon sihteereitä syyskuussa alkaviin opintoihin juuri nyt. Opiskella voit joko päivä- tai iltatoteutuksessa.


Tutustu koulutukseen ja hae mukaan!


Satu_Tiisijarvi.jpg

Taitava sihteeri on työpaikan moniosaaja. Satu Tiisjärvi toimii Mirka Unkerin perhevapaan sijaisena Sedun talous- ja hankintapalveluissa.

Paivi_Olli.jpg

Kun on osaava ja kannustava opettaja, vaikeiltakin tuntuvat asiat ovat omaksuttavissa. Taloushallinnon opettaja Päivi Olli tekee kirjanpidon koukeroista kaikille ymmärrettävää.

selviytymispakkaus.jpg

Kesäkuussa valmistuneet sihteeriopiskelijat tiivistivät onnistuneen koulutuksen reseptin.