Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Jurvalainen Timo Ruutiainen oli toiminut huonekaluverhoojana ja yrittäjänä 12 vuotta, jonka jälkeen alalla hiljeni ja alan vaihdos tuli ajankohtaiseksi. -Olin kolme kuukautta työttömänä, jonka aikana kävin kuntosalilla, tein remppaa ja lapsille jäi tosi kivasti aikaa, muistelee Ruutiainen. -Sitten huomasin, että Vaasassa alkaa työvoimakoulutuksena jakeluautonkuljettajankoulutus, johon hakeuduin ja pääsin. Siitä jatkoin yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutukseen. Jo edellisessä työpaikassa olisi ollut tarvetta E-kortille ja logistiikka alaa olen miettinyt jo aikaisemminkin. Aluksi oli outoa tulla teoriatunneille ja se ei ihan tuntunut omalta jutulta, mutta sitten alkoivat huolto- ja ajopäivät ja totesin, että tämä on mun juttu!

-Koulutuksen alussa harjoittelimme kentällä peruutuksia ja helpompia asioita, kertoo Ruutiainen. -Sen jälkeen on ajettu Vaasan keskustassa. Hyvää oppia on tuonut ajaminen talvikelillä mutkaisilla maanteillä Vaasan ympäristössä. Aluksi luulin, että tämä koulutus on vähän sellainen läpihuutojuttu, mutta paljon pitää tietää ja opetella uusia asioita.

-Meillä on ollut täällä Vaasan ryhmässä tosi hyvä ryhmähenki ja iso hatun nosto kouluttaja Kari Kaupille. Hän on osannut tehdä puuduttavista teoriatunneista kiinnostavampia, huumorin ja hyvien esimerkkien avulla.

- Aluksi meinasin ajaa rekkakortin autokoulussa, mutta se on tosi kallista, sanoo Ruutiainen. -Tässä koulutuksessa tulee E-kortin lisäksi tarvittavat muut kortit ja ammattipätevyys. Yritykset vaativat niitä. Työssäoppimisjaksolla pääsee markkinoimaan itseään yrityksiin, minkä jälkeen on helpompi päästä töihin, miettii Ruutiainen.

-Tulevaisuuden toiveena olisi ajaa runkolinjaa, kertoo Ruutiainen. –Mielestäni ajaminen on se helpoin asia. Lisäksi tähän työhön liittyy paljon muuta. Ensimmäiset työtunnit voivat olla esim. kuormien tekemistä sähköpässillä, niiden purkua pumppukärryillä ja viivakoodien luentaa. Tämä ammatti sopii erityisesti yrittävälle ja joustavalle ihmiselle.