- Puhtaus on tärkeää. Se koskettaa kaikkia joka päivä, sanoo Paula Lähde. Hän opiskelee parhaillaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa Jalasjärvellä ja tavoitteena hänellä on valmistua toimitilahuoltajaksi.

Alan työkokemuksen jatkoksi koulutuksesta ja saavutetusta pätevyydestä on suuri hyöty työmarkkinoilla. Siivousalan ammattilaisille on kysyntää ja Paula toivookin, että työllistyy tutkinnon avulla.

Paula on oppinut paljon uutta ja hyödyllistä opintojen aikana. Esimerkkinä hän mainitsee puhdistusaineiden annostelun siivotessa. Aineita ei tarvitse käyttää suuria määriä, sillä liian suuri annostus voi vaurioittaa puhdistettavia pintoja. Tarpeen on myös oppia oikeanlainen työergonomia, joka ylläpitää työkykyä. Opiskeluiden aikana on helppo suorittaa mm. hygieniapassi ja työturvallisuuskortti, joita tarvitaan käytännön työssä.

Joulukuun ensimmäisenä maanantaina vietettiin valtakunnallista Puhtauspäivää. Teemapäivänä kiitetään siivoojaa ja juhlitaan puhtaita tiloja ja ympäristöä.
 
Paulan mielestä alaa voitaisiin arvostaa enemmän.
- Puhtaus ei ole itsestäänselvyys, esimerkiksi työpaikalla huomaa nopeasti, jos paikkoja ei ole siivottu, hän sanoo.


Toimitilahuoltaja Paula.JPG
 Paula ja muut hänen ryhmänsä opiskelijat mm. antoivat vinkkejä joulusaunan siivoukseen Puhtauspäivän tempauksessa.