TYÖELÄMÄSSÄ OPPIMINEN ANTAA MAHDOLLISUUDEN KOKEILLA JA OSOITTAA AMMATTITATONSA

Opiskelemaan hakeutuminen oli urheilumyyjä Taina Rikkoselle pitkän harkinnan tulos.

- Olin miettinyt myynnin koulutusta oikeastaan yli 10 vuotta. Ystäväni suoritti tuolloin myynnin ammattitutkinnon työn ohessa. Tämän jälkeen olen palannut tutkimaan alan koulutusvaihtoehtoja aika ajoin.

Rikkonen päätyi kaupan alalle noin 18 vuotta sitten.  Hän työskennellyt mm. Juustoportilla, päivittäistavarakaupassa, askartelu- ja huonekaluliikkeessä sekä hevos- ja maataloustarvikeliikkeessä.

- Jokaisessa työpaikassa kasvokkain tapahtuva myynti on vienyt mukanaan. Haluan löytää jatkuvasti erilaisia keinoja myyntityöhön.

- Ja oli minulla tavoitteena myös alan työpaikka jossakin Seinäjoen Ideaparkin uudessa myymälässä, Rikkonen naurahtaa.

Rikkonen suoritti liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan mukaisesti helmikuussa. Hän työllistyi TOP SPORT –urheiluliikkeeseen Seinäjoen Ideaparkkiin heti opintojen jälkeen.

MAHDOLLISUUS KOKEILLA JA OSOITTAA POTENTIAALINSA

Rikkonen arvostaa tiivistä täsmäkoulutusta, mahdollisuutta opiskella työn ohessa ja testata valmiuksiaan monessa työpaikassa.

- Olin kolmessa työssäoppimispaikassa opintojen aikana. Pääsin tutustumaan urheilumyyjän työhön heti opintojen alussa, minkä jälkeen palasin hetkeksi omaan työhön hevostarvikeliikkeeseen. Aika nopeasti sain tiedon, että pääsen työssä oppimaan Luhta Brand Strorelle. Minulla kävi siinä mielessä tuuri, että sain työskennellä sekä Luhdan että Top Sport -myymälän puolella.

- Työelämässä oppiminen on hieno mahdollisuus osoittaa ammattitaitonsa ja potentiaalinsa. Kannattaa testata osaamisensa rajoja useassa työpaikassa, koska yllättävilläkin tavoilla voi työllistyä.

PARAS PAIKKA OPISKELLA

Myynnin ja markkinoinnin opettajat Leila Ylikantola ja Mikael Salin kollegoineen saavat Rikkoselta lämpimät kiitokset:

- Opettaja ei pysty asettumaan opiskelijan saappaisiin, ellei ole itse tehnyt vastaavaa työtä. Kokemuksensa ansiosta Leila ja Mikael osaavat havainnollistaa asioita ja tilanteita sekä antaa eväitä ratkaisujen hakemiseen niissä moninaisissa tilanteissa, joita myyntityössä kohtaa.

- Täällä opettajat toivovat ja kannustavat täydestä sydämestään, että opiskelijan opinnot etenevät ja he valmistuvat, Rikkonen päättää.

taina-rikkonen-hymyilee-uuden-kodin-makuuhuoneessa.jpg

"Kannattaa testata osaamisensa rajoja useassa työpaikassa, koska yllättävilläkin tavoilla voi työllistyä."