Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Seija Lammi toimii Evijärven Kaislahovissa ja vuorohoito-osastolla palveluesimiehenä. Tehostetun asiakkaat ovat muistisairaita, jotka eivät enää pärjää kotihoidossa. Yleensä asiakkaat ovat evijärveläisiä, ja omaiset voivat vierailla osastolla.


KAISLAHOVISSA PIDETÄÄN HUOLTA

-    Työn laatu on kohentunut. Katetreja ei käytetä eikä makuuhaavoja ole, Seija Lammi sanoo, ja hänellä on pitkä kokemus vanhustenhoidosta.

Kaksineuvoisen ohjeistuksen mukaan hoitajamitoitus on 0,6; Kaislahovissa ja vuorohoito-osastolla 17 hoitajaa huolehtii 26 asukkaan hyvinvoinnista.

Kaislahovissa suhtaudutaan myönteisesti koulutukseen. Työnantaja tarjoaa jokaiselle hoitajalle kolme palkallista koulutuspäivää vuodessa, ja iltapäivän mittaisia koulutuksia on tarjolla koko Kaksineuvoisen väelle. Eläköityviä sairaanhoitajia alkaa olla, ja toistaiseksi toimet on saatu täytettyä.


Turvallisuudentunne välittyy


-    Meillä on ergonomiakoulutuksen käyneitä, ja kinestetiikka kiinnostaa myös. Miten hoitaja lähestyy ja koskettaa, vaikuttaa asiakkaan turvallisuudentunteeseen. Hoitaja ohjaa ja auttaa, ja asiakas oppii luottamaan hoitajaan ja apuvälineisiin, Seija Lammi kuvaa.

Nostolaitteet ja ergonomia tuovat työhyvinvointia.

Kaislahovissa työskentelevät hoitajat ovat hankkineet Sedusta koulutusta muistisairaan kohtaamiseen, ja kaksi hoitajaa suoritti koko Vanhustyön erikoisammattitutkinnon.

-    Yksin ei ole kiva lähteä koulutukseen, ja hyvä työpari tuo työyhteisöön uutta asiaa aina paremmin. Kaksi keksii aina enemmän, Seija Lammi kuvaa kannustavasti.

Kaislahovissa hyödynnettiin Sedun opit nopeasti; syvennettiin ja täydennettiin hoito- ja kuntoutussuunnitelmia.

-    Koulutukseen osallistujat kouluttivat meitä mm. vanhusten suunhoidosta, ja otimme ohjeistuksen nopeasti käyttöön. Varmasti uudet opit myös juurtuivat paremmin, kun niitä alettiin heti soveltaa. Opiskelijan myötä koko työyhteisö kehittyy ja hänen oppinsa koituu meidän kaikkien hyödyksi, Lammi korostaa.

 

Kenelle koulutus sopii?


-    Koulutus ei ole ikäkysymys mutta oma kiinnostus pitää olla. Hoitajien opiskelutaidot ovat erilaisia, ja toisinaan opiskelu ei vain sovi muutenkin voimavaroja vaativaan elämäntilanteeseen, painottaa Seija Lammi.

Kouluttautumishalut tulevat Kaislahovissa esiin kehityskeskusteluissa. Toiset toivovat luentopakettia, toiset ovat valmiita osallistuvaan koulutukseen, jossa lähdetään ongelmista ja pohditaan niihin ratkaisuja ja keskustellen syvennytään asioihin.

Hoitoala on sosiaalinen ala, ja ihmiskontaktit merkitsevät paljon. Hoitajia tarvitaan aina. Samanaikaisesti teknologia kehittyy, ja vuosikymmenen kuluttua ala on ihan toisenlainen.
Sote-uudistuksen myötä hoidon laatu pitää näyttää myös kunnallisella puolella.

-    Meillä on laatukansio ja omavalvontasuunnitelma. Hoidon kirjaaminen on osa työtä, kuvaa Seija Lammi.

 

Sedussa tuoreet oppimistavat käytössä

Sedussa pyritään siihen, että opiskelija kokee hoidon asiakkaan silmin. Miten se on mahdollista? Kun pukeutuu Age Man -pukuun (kuvassa), voi kokea, millaista on olla vanha: nivelet tuntuvat kankeilta, kuulo reistaa. Kun itse kokee, ymmärtää paljon asiakkaan kohtaamisesta.

Valitse Vanhustyön koulutukset täältä! Ota aikaa itsellesi ja tule opiskelemaan!

Kysy lisää koulutuksista!
sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Tiina Kivinummi, p. 040 868 0179