Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Varastoalan ammattitutkinto on nyt Palvelulogistiikan ammattitutkinto

-Matias suoritti Sedussa ensimmäisenä uuden Palvelulogistiikan ammattitutkinnon

Trukin ratti pyörähtää tottuneesti seinäjokelaisen Matias Sippolan käsissä. Eikä ihme, työtä on tehty Postin palveluksessa jo yli viisi vuotta. Pitkä työkokemus ja mieltymys alaan saikin Sippolan hankkimaan itselleen todistuksen osaamisestaan. –Koska olen tehnyt pitkään varastoalan työtä, päätin hankkia osaamisestani tutkintotodistuksen. Se tuli pienellä vaivalla, kun pystyin tekemään näytöt omassa työpaikassani ja työtehtävissäni. Vuodessa sain Palvelulogistiikan ammattitutkinnon, varastoalan paperit.

Opiskelin työn ohessa Sedu Rengonharjulla, jossa on hyvä tilat ja mielenkiintoinen ympäristö. Välillä sai ihailla lentokoneita ja helikoptereita. Tehtäviä tein illalla kotona ja lähipäivät olivat tiedossa ennakkoon, joten ne oli helppo sopia työnantajan kanssa. Simulaattoreilla harjoitteleminen oli mielenkiintoisia. Trukkia en ajanut, mutta yhdistelmän rattiin hyppäsin heti. Totesin, että peruuttaminen ei ole helppoa ja vaatii harjoittelua. Simulaattorikokemus oli aika realistisen tuntuinen. Suosittelen sillä harjoittelemista, ennen tosi toimiin ryhtymistä.

Opetuksessa tuli ennestään tuttuja asioita, toki mukaan mahtui uusiakin asioita. Opiskelijoiden kesken tuli verkostoitumista ja ajatusten vaihtoa. Oli mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia alalta. Opiskelu sujui sutjakkaasti sovitun mukaisesti. Näytön suoritettuani hain Koulutusrahaston stipendiä, joka oli mukava lisä kukkaroon.

Uudet tutkinnon perusteet tuo opiskelun käytännön läheisemmäksi

Sippola on ensimmäinen opiskelija, joka valmistui Sedusta Palvelulogistiikan ammattitutkinnosta varastoalalta uusien tutkintoperusteiden mukaisesti, kertoo opettaja Krista Lahtinen. Uudet tutkinnon perusteet ovat käytännön läheisemmät kuin aikaisemmin ja se on vaikuttanut koulutuksen sisältöön. Rengonharjun uudet oppimisympäristöt mahdollistavat erilaiset oppimiskokemukset ja oppimista tapahtuu lähipäivillä mm. simulaattoriharjoitteilla ja virtuaalimaailmassa.

Varastotyö vaatii osaamista ja hyvää muistia

-Työni Postissa on monipuolista, kertoo Sippola. Teemme varastohotellityötä eli säilytämme täällä asiakkaan tavaroita ja pyynnöstä lähetämme eteenpäin. Työni sisältää tavaran vastaanottoa, käsittelyä, keräilyä ja lähettämistä. Keräily tapahtuu käsin ja hyllytys trukilla.

Usein luullaan, että varastotyö on yksinkertaista ja helppoa, miettii Sippola. Sitä se ei kuitenkaan ole. Vaikka alalla on paljon tavaroiden järjestelemistä paikoilleen, on myös aika paljon vaativaa hommaa. Vaativampaa kuin miltä se kuulostaa. Isossa varastossa saattaa mennä vuosikin ennen kuin oppii muistamaan tuotteet ulkoa. Sen jälkeen vasta työtehokkuus kasvaa. Toki työympäristöissä on paljon eroja.