Sarista tulee varastonhoitaja

-oppisopimuksella voin suorittaa tutkinnon loppuun

Sari Kytömäki Vaasasta on monen tutkinnon suorittanut nainen. Nyt Sari on reippaan puoli vuotta kestävässä varastonhoitajan työvoimakoulutuksessa Sedu Vaasassa.  Tavoitteena hänellä on suorittaa Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja loppuun oppisopimuksella. Tänään koko porukka on Sedu Rengonharjulla tekemässä trukin ajoharjoittelua käytännössä sekä ajamassa simulaattorilla.

-Työskentelin viimeksi kojeistoasentajana, kunnes työt loppuivat, kertoo Sari. Olen ihminen, joka ei vai halua olla, vaan tehdä. Hakijoista tähän koulutukseen haastateltiin 22, joista 12 valittiin. Kun opiskelun rytmiin pääsi kiinni ja tutustui muihin opiskelijoihin, niin tämä on tuntunut ihan hyvältä. Toki teoria on välillä vähän puuduttavaa, kun olen aina tottunut liikkumaan. Onneksi yritysvierailut ovat tuoneet vaihtelua opiskeluun. On ollut mielenkiintoista tutustua erilaisiin alan yrityksiin.

-Meillä on hyvä ryhmähenki ja porukka ymmärtää huumoria. Kaikki tulevat juttuun keskenään, vaikka olemme eri ikäisiä ja tulemme eri aloilta. Ja tarpeen mukaan aina autetaan toisiamme. Työssäoppimaan menen Escarmatin varastoon. Olen miettinyt tutkinnon suorittamista loppuun oppisopimuksella, syksyn työssäoppimisjakson aikana. Pistän itselleni aina tavoitteita ja uskon, että tulen sen tekemään.