Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tervetuloa Ilmajoen opetusmaatilalle!

Ilmajoen opetusmaatila on monipuolinen oppimisympäristö, jossa viihtyvät sekä ensimmäistä tai uutta ammattia opiskelevat nuoret ja aikuiset sekä maatalouden ammattilaiset.

Navettaympäristömme kehittämisestä vastaavat yrittäjät! Vuoden 2018 aikana navetassa tehtiin perusteellinen remontti, jossa käytännössä vain katto jäientiselleen. Remontin jäljiltä kampuksellamme toimii noi 70 lehmän robottinavetta, erillinen vasikkala sekä hiehokasvattamo. Lypsämisestä huolehditaan GEA-lypsyrobotin avulla. Voit seurava navettaremontin etenemistä Instagramissa!

Myös sikalaa remontoidaan täyttämään tämän päivän vaatimukset ja vähän enemmänkin. Sikala ei ole iso, mutta on välttämätön erityisesti maatalouden perustöiden opetuksessa. Emakoita mahtuu 25-30 vapaaporsituskarsinoihin. Meiltä löytyy myös lähes Suomen ensimmäinen "Show Room", jossa sikalan elämää voi seurata ikkunan takaa. Porsaita on myös mahdollista rapsutella.

Opetusmaatilan omistuksessa oleva peltopinta-ala on 150 ha. Näistä 50 ha on kokonaan koulun käytettävissä. Tällä alueella viljelemme monipuolisesti eri kasveja. Perustamme myös näytemaita vuosittain. Opiskelijamme työskentelevät myös yrittäjän  vuokraamilla viljelysmailla yhdessä sovittujen käytänteiden mukaisesti. Joten oppimisympäristöksi soveltuvaa peltoalaa riittää!

Omaa metsää meillä on noin 170 ha. Siellä opiskelemme metsänhoidon perustyöt taimien istutuksesta puun kaatoon asti.  Hevosten, lampaiden, vuohien ym eläinten hoitamista opimme yhteistyötiloillamme. 

Tervetuloa tutustumaan Ilmajoentien ainutlaatuiseen oppimisympäristöön!  Voit sopia vierailukäynnistä esim. opinto-ohjaajamme kanssa.

Jouni Rinta-Keturi
sähköposti: jouni.rinta-keturi(a)sedu.fi

 

Opetusmaatilan elämää - lue lisää!