Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Suomen suurin simulaattoriopetusluokka

-Kymmenen uuden simulaattorin käyttöönotto on huomattava panostus alueemme logistiikan ja maarakentamisen kehitykselle ja koulutukselle, sanoo logistiikan opettaja Martti Mäki-Jouppila. Simulaattoreissa on eri kokoonpanoja, kaikissa on kuitenkin vakiona yhdistelmäajoneuvoharjoitusohjelma. Varastoalaa palvelee trukinkäyttöohjelma ja maarakentamista pyörä- ja tela-alusteinen kaivinkoneohjelma. Lisäksi löytyy harjoitteet pyöräkoneelle, puskutraktorille, dumpperille, kauko-ohjattavalle kappaletavaranosturille ja puutavara-autolle. Kaikki simulaattorit ovat liikealustallisia. Syksyllä käyttöön saadaan linja-autonkuljettajille suunnattu harjoitusohjelma. Simulaattorikoulutus tulee osaksi opetussuunnitelmia, jolloin käyttöaste saadaan pysymään korkealla. Niitä voidaan hyödyntää myös erityisopiskelijoiden ohjauksessa. Opettajalla on vastuu harjoitteiden oikein suorittamiseksi. Opettaja ohjaa ja arvio hyödyntäen simulaattoreiden raportointiominaisuuksia, kertoo Mäki-Jouppila.

-Simulaattorit eivät korvaa todellisia ajo-olosuhteita, mutta niiden hyöty oppimisen tukena on merkittävä, sanoo Mäki-Jouppila. Se edistää motorisia valmiuksia ennen siirtymistä oikean koneen tai ajoneuvon käsittelyyn. Simulaattoreita pystytään hyödyntämään tulevaisuudessa myös ajokorttiopetuksessa.

-Ammattipätevyyskoulutuksissa, esim. ennakoiva- ja taloudellinen ajotapa, dokumentoidaan mm. polttoainekulutus ja turvallinen liikennekäyttäytyminen eri sää- ja valo-olosuhteissa ja liikenneympäristöissä. Simulaattoreista hyötyvät siis ajokortillisetkin henkilöt. Messuilla simulaattoreita käytetään markkinoimassa alaa. Yritykset voivat hyödyntää simulaattoreita mm. rekrytoinneissaan ja henkilöstökoulutuksissa, vinkkaa Mäki-Jouppila.

 


 


Katso video

 

 

simulaattori_700x590.png
simulaattori_2_700x590.png
simulaattori_3_700x590.png