Rengonharjulla opiskellaan varastoalaa VR-laseilla

-raportti kertoo tehtävästä suoriutumisen tason

-Paikan ja ajantaju katoaa, kun laitan päähäni virtuaalitodellisuuslasit ja työskentelen virtuaalisesti virtuaalivarastossa, kertoo varastologistiikan ammattitutkintoa Rengonharjulla suorittava Hanne Sillanpää Kurikasta. Tästä ohjelmasta löytyy terminaalitoiminta ja keräys- ja lastaustoiminta kuorma-autoon ja linja-autoon. Ohjelma laskee pisteet sen mukaan, kuinka hyvin olen tehtävästä suoriutunut, olenko kerännyt kaikki tavarat ja lastannut ne oikein. Raportti näyttää onko tavarat oikeassa järjestyksessä ja onko lastatun auton painojakauma oikein.

-Olemme mukana Digivirtu-hankkeessa yhdessä Kainuun ammattiopiston ja TTS:n kanssa, kertoo Sedun varastoalan opettaja Krista Lahtinen. Pilottihankkeessa kehitämme ja testaamme ohjelmaa sekä keräämme palautetta. Oppimisympäristönä tämä on mielenkiintoinen ja erilainen. Ohjelmassa on aluksi helpompia tehtäviä, sitten purkupaikkoja on enemmän ja vaativampia tuotteita purettavana. Lisäksi erikokoisia lavoja, joihin tavaraa ei saa lastattua oikeassa purkujärjestyksessä ja painorajaa on mietittävä uudesta näkökulmasta. Tietynlaisia lastauksia ei pysty käytännössä koulussamme harjoittelemaan, mutta virtuaaliohjelma mahdollistaa sen. Ohjelmassa olevan varaston tuotteita ja tehtäviä voidaan siirtää tulevaisuudessa myös koulun varastoon ja näin toteuttaa virtuaalitodellisuutta reaalitodellisuudessa. Sinne voidaan lisätä myös esim. lähialueen purkupaikkakunnat. Toivon, että tästä on hyötyä ja vaihtelua opiskeluun.

Oppisopimus on helppoa kuin mikä

-Olen tehnyt varastoalan töitä jo pitkään, mutta halusin saada osaamisestani todistuksen, kertoo oppisopimuksella opiskeleva Sillanpää. Oppisopimus on helppoa kuin mikä ja ei tarvitse istua joka päivä koulunpenkillä. Lähipäiviä on silloin tällöin ja ne katkaisevat mukavasti työrytmiä. Rengonharjulla on mukava opiskella ja ammattitutkinto tulee valmiiksi vuodessa.

Hanne on tottunut tekemään monenlaista työtä - Työskentelen Hautala Service:lla Ilmajoella ja työni on monipuolista, kertoo Sillanpää. Hoidan sihteerin töitä, varaosa- ja pienkonemyyjän töitä, paketoin ja haen ja lähetän varastosta tavarat eteenpäin.