Sedu tarjoaa maksutonta asumista opiskelijoille viidessä eri opiskelija-asuntolassa: 

  • Sedu Ilmajoki, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki
  • Sedu Kurikka, Huovintie 1B, 61300 Kurikka
  • Sedu Lapua, Ammattikoulunkatu 2A, 62100 Lapua 
  • Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu 5, 60100 Seinäjoki
  • Sedu Ähtäri, Tuomarniementie 55, 63700 Ähtäri

Asuntolat tarjoavat itsenäistymiseen ja opiskeluun kannustavaa asumista nuorille opiskelijoille. Asuntoloissamme työskentelee asuntolaohjaajia, joiden tehtävänä on tukea nuoria arjen hallinnan taidoissa, kuten siivouksessa ja vuorokausirytmissä. Seinäjoella ja Kurikassa ohjausta tarjotaan 24 t/vrk. 

Asunnoissa on peruskalustus. Asuntoloissa asutaan solu-asunnoissa, joissa yhteinen keittiö. Asuntolasta riippuen majoittuminen tapahtuu 1-2 hengen huoneissa.

Asuntolaohjaajat järjestävät vapaa-ajan toimintaa ja tapahtumia asukkaille. Esimerkkejä vapaa-ajan toiminnoista löydät opiskelija-asuntoloiden omista linkeistä.

Perehdy asuntolakohtaisiin ohjeistuksiin ennen asuntolaan hakemista.

 

Asuntolapaikan hakeminen

Asuntolaan haetaan ainoastaan sähköisellä lomakkeella. Linkki hakulomakkeelle löytyy sekä tältä että jokaisen asuntolan omalta sivulta.

Päähaku asuntoloihin käynnistyi 16.6.2022 ja päättyi 30.6.2022. Asuntolapaikkaa hakeneille on tiedotettu asuntolapaikan saamisesta.
Hakulomake avautui uudelleen 27.7.2022 mahdollisia jälkihakuja varten. Uudet hakemukset käsitellään elokuun alussa ja hakijoille tiedotetaan tilanteesta.

Huom! Asuntolapaikkoja on tarjolla rajoitetusti, ja ne eivät riitä kaikille asuntolapaikkaa hakeneille.
Katso vuokra-asuntoja Seinäjoelta ja Kurikasta - linkit sivun yläosassa.
 

Opiskelija-asunnon Sedun asuntolasta saavat pääsääntöisesti oppivelvollisuuslaissa tarkoitetut oppivelvolliset, jotka suorittavat Sedussa ammatillista perustutkintoa tai tutkintoon valmentavaa koulutusta, ja jotka täyttävät Sedussa erikseen määritellyt ja hyväksytyt asuntolapaikan myöntämisen kriteerit. Ensisijaisia asuntolapaikan saajia ovat alle 17-vuotiaat oppivelvolliset opiskelijat.


Sedun asuntoloiden järjestyssäännöt löytyvät tästä linkistä

Asuntolapaikan myöntämisen perusteet löytyvät tästä linkistä

 

 

Tukea ja ohjausta asumiseen, itsenäistymiseen ja elämänhallintaan

Sedun opiskelija-asuntoloissa Seinäjoella ja Kurikassa toimii myös Opintovalmennusyksikkö Aake. Opintovalmennusyksikkö Aake on suunnattu Sedussa opiskeleville nuorille, joilla on erityisiä haasteita asumisessa, opinnoissa ja/tai sosiaalisissa suhteissa. 

Aakeen hakeudutaan yhteydenoton kautta ja sovitaan tutustumiskäynti. 

Aake Seinäjoki: https://buustiaelamaan.fi/palvelu/opintovalmennus/aake/

Aake Kurikka: https://buustiaelamaan.fi/palvelu/opintovalmennus/aake-kurikka/

Tutustu Sedun opiskelija-asuntoloihin

Linkkejä vapaa-aikaan

Lähes jokainen Sedun kampus tarjoaa opiskelijalle myös harrastusmahdollisuuksia. Opiskelijat käyttävät aktiivisesti mm. Sedun omia kunto- ja liikuntasaleja.

Lisätietoja paikkakuntien muista harrastusmahdollisuuksista löydät kampusten sekä toimintaa ylläpitävän kunnan kotisivuilta.