Ulkomaan jaksolla olevat opiskelijat kertovat kuulumisiaan matkalta blogien, videopäiväkirjojen, valokuvien ja matkaraporttien muodossa. Matkan jälkeen kokemuksia ja opittuja asioita jaetaan tiedoksi omassa ryhmässä ja opetuspisteessä. Reissussa olleiden kokemuksia ja paikallistuntemusta käytetään hyödyksi myös, kun valmennetaan seuraavia matkaan lähtijöitä.


Matkalla karttuu monipuolista osaamista sekä paikallisesta maan kielestä ja kulttuurista, työtavoista ja - menetelmistä mutta myös ihan arkipäiväisistä asioista, kuten junassa matkustamisesta. Ulkomaan jaksolta kertyneet kokemukset ovat upeita työkaluja tulevaisuuden työelämän haasteisiin.

Poimintoja opiskelijoiden matkaraporteista:


"Sain 3 kuukauden mittaiselta jaksoltani paikallisia ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteydessä lähes päivittäin." (liiketoiminnan opiskelija Italiassa)

”Englantilaiset olivat hyvin kohteliaita ja vanhoillisia. Upeaa oli, että tosi moni tuntematon hymyili lämpimästi vastaan tullessa.” (turva-alan opiskelija Englannissa)

”Matkamme oli ikimuistoinen! Saimme paljon itsevarmuutta ja kokemusta. Opimme selviytymään vieraassa maassa, vieraalla kielellä ja tajusimme, miten hyvää hoitoa täällä Suomessa saakaan!” (hoitoalan opiskelijat Espanjassa)

”Työpaikalla oli todella hyvä työilmapiiri, Ihmiset olivat ystävällisiä ja halusivat jutella vaikka yhteistä kieltä ei aina löytynytkään” (metallialan opiskelija Ranskassa)

"Vaihtoon kannattaa ilman muuta lähteä, kehottaa Joni. Ja uskaltaa lähteä, ei se muuta vaadi, sanoo Aatu". (logistiikan opiskelijat Aatu ja Joni vaihdossa Ranskassa) Lue lisää: 

Tutustu Sedun kv-toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta