Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Sedu huolehtii opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuudesta kaikissa tilanteissa

Ohjeet opiskelijoille ja henkilöstölle

1. Tule vain terveenä kouluun. Jos epäilet tartuntaa, toimi EPSHP:n (Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri) ohjeiden mukaan.

2. Noudata aina hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Katso THL:n ohjeet!

3. Työpaikoilla tapahtuva oppiminen: Sedun opiskelijat eri työpaikoilla noudattavat kunkin työpaikan antamia turvamääräyksiä.

 

Sedun KORONA-ohjeistus 3.8.2020Koronan aiheuttamista maahantulon rajoituksista Suomeen on osittain luovuttu, mutta myös tarkennuksia on tehty uudelleen Valtioneuvoston päätöksellä (27.7.2020).

Sedussa noudatetaan omaehtoista karanteenia (14 vrk), jos opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva on matkustanut maassa, jota koskevat Suomen ja ko. maan maahantulorajoitukset.

 

Toimintaohje aloittaville ja jatkaville opiskelijoille

  • Sinun tulee ilmoittaa vastuuohjaajalle, mikäli olet matkustanut rajoitusta koskevassa maassa (14 vrk aikana ennen koulutuksen alkua)
  • Sinun tulee olla omaehtoisessa karanteenissa ja tulet toimimaan etäopetuksessa koulutuksen alussa.


Vastuuohjaaja: tiedota asiasta omille opiskelijoillesi ja sovi etäopetuksen toteuttamisesta.

Maat, joista palattaessa omaehtoinen karanteeni:

Bulgaria, Espanja, Iso-Britannia, Itävalta, Kosovo, Kroatia, Luxemburg, Monaco, Portugali,  Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat

(Tiedot tarkistettava päivittäin THL:n sivuilta)

Jos sen sijaan saavut Suomeen seuraavista EU- tai Schengen-maista: Alankomaat, Belgia, Italia, Kreikka, Malta, Saksa, Slovakia, Unkari, Liechtenstein, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Kypros, Irlanti, Andorra, San Marino tai Vatikaani, omaehtoiseen karanteeniin ei tarvitse jäädä (tilanne 30.7.2020).

Huom! Jos olet tullut Alankomaista, Andorrasta tai Belgiasta 9.8.2020 jälkeen, sinun on jäätävä omaehtoiseen karanteeniin.
    

LISÄKSI

  • Sedussa toimitaan valtioneuvoston ja THL:n ohjeiden ja suositusten mukaan
  • Omaehtoinen 14 vrk:n karanteeni tarvittaessa yllä olevan ohjeen mukaan
  • Yleiset hygieniaohjeet; hyvä käsihygienia, turvavälit, tarvittaessa kasvosuojat jne.
  • Sedun valmiusryhmän ohjeistus 3.8.2020
  • Mahdolliset uudet etätyölinjaukset käsittelyyn henkilöstöjaostossa 8/2020
  • Sedusta ei lähetetä eikä vastaanoteta opiskelijoita eikä työntekijöitä kansainvälisille vaihtojaksoille 12/2020 saakka

 

Valmiusryhmä tiedottaa 11.8.2020

Asuntolat

Ulkopuolisten vierailut Sedun asuntoloissa kielletään elo-syyskuun ajaksi. Ulkona voi kavereita tavata. Vierailut ovat mahdollisia vain poikkeustapauksissa ja silloin aina asuntolaohjaajien kautta, jotta jäljittäminen on mahdollista. Hygieniaohjeistuksia noudatetaan ja asuntolaohjaaja kerää vierailijoiden nimet.

Vierailut Sedun tiloissa

Se, joka järjestää tilaisuuden, kerää osallistujien/vierailijoiden nimet, jotta jäljittäminen on mahdollista. Tieto vierailuista ja vieraista tulee välittää kiinteistön turvallisuuspäällikölle.

Kotiväenilta perustutkinto-opintonsa aloittaneille järjestetään etäyhteyksien kautta.

Yläkoulujen (Seinäjoen Lyseo, Seinäjoen Yhteiskoulu ja Nurmon yläaste) pyöräily- /vierailupäivät syyskuussa toteutetaan eri tavalla, esim. digitaalisia toteutustapoja hyödyntäen.


Yhteistä valmistumisjuhlaa ei Sedussa järjestetä 29.8.2020

Koronatilanteen kehittyminen huolestuttaa. Kaikkien tutkinnon suorittaneiden kokoontuminen yhteen valmistumisjuhlaan turva- ja hygieniaohjeistus huomioidenkin muodostaa riskitekijän. Tutkinnon suorittaneet ovat laajalta alueelta ja myös matkustaminen aiheuttaa riskitekijän. 

 

Sedussa toimii valmiusryhmä, joka seuraa valtakunnallisia ohjeistuksia ja linjaa Sedun toimintaa niiden mukaisesti. Valmiusryhmän puheenjohtajana toimii kuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola.

Lisätietoja

oman yksikön koulutuspäälliköltä tai
vararehtori Hellevi Lassilalta, p. 040 830 4255 tai
vararehtori Pasi Artikaiselta, p. 040 830 2415