• Lisää kontrastia
 • Hae koulutusta
  Valitse ajankohta
  Alkaen:
  Päättyen:
  Valitse

  Kuraattoripalvelut


  Sedussa kuraattorin puoleen voi kääntyä erilaisissa pulmatilanteissa. Kuraattori on tukena opiskelussa ja opintoihin vaikuttavien asioiden järjestelemisessä. Keskustelemaan voit tulla esim. koulunkäyntivaikeuksiin, kiusaamiseen, kaverisuhteisiin, käyttäytymiseen, itsetuntoon, mielialaan, päihteidenkäyttöön, opiskeluajan asumiseen, rahankäyttöön, perhetilanteeseen, elämäntilanteiden muutoksiin sekä erilaisiin kriisitilanteisiin liittyvissä tilanteissa.

  Kuraattori toimii yhteistyössä opiskelijan, opiskelijaryhmien, huoltajien, ryhmäohjaajien, opinto-ohjaajien ja koulun muun henkilökunnan kanssa. Kun ryhmänohjaaja tai opettaja huolestuu runsaista poissaoloista tai jostain muusta opiskelijan asiasta, kuraattori tukee opiskelijaa ja opettajaa, jotta opiskelu pääsisi sille kuuluvaan päärooliin. Kuraattori osallistuu opiskelijan ja hänen kotiväkensä yhteistapaamisiin ja opiskelijahuoltoryhmän työhön. Opiskelijan itse pitää kuitenkin olla alusta lähtien mukana oman elämänsä asiantuntijana.


  Miten kuraattoriin voi ottaa yhteyttä?

  Sedussa on tarjolla kuraattorin palveluja kunnittain. Kuraattorille voi soittaa, laittaa tekstarin, lähettää sähköpostia tai tulla tapaamaan häntä koulullasi - ajanvarauksella tai ilman. Kun opiskelija tai hänen huoltajansa ottaa yhteyttä, lähdemme yhdessä miettimään asiaa ja etsimään keinoja tilanteeseen. Myös koulun ulkopuolisten palvelujen tarpeellisuutta voimme tarvittaessa pohtia yhdessä.

  Kuraattorien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sedu.fi

  A
  Ahomaa Heli
  Kuraattori
  Ähtäri
  0400 806 194
  Ahopelto Juuso
  Kuraattori
  Seinäjoki (autoala, elintarvikeala, ravintola- ja catering-ala, sähkö- ja automaatioala, tekstiili- ja muotiala)
  040 868 0620
  H
  Hietamäki Pauli
  Kuraattori
  Seinäjoki (hius- ja kauneudenhoitoala, kone- ja tuotantotekniikka, pintakäsittelyala, puhtaus- ja kiinteistöpalvelut, rakennusala, talotekniikka)
  040 868 0616
  K
  Kentta Tiina
  Kuraattori
  Lapua
  044 438 4498
  L
  Laitila Jukka
  Kuraattori
  Kurikka
  040 487 9100
  P
  Peltonen Anu
  Kuraattori
  Seinäjoki (liiketoiminta, sosiaali- ja terveysala, tieto- ja viestintätekniikka)
  040 830 0492
  V
  Vartiala Tuula
  Kuraattori
  Lappajärvi
  040 670 0220
  Viianen Sari
  Kuraattori
  Ilmajoki ja Rengonharju
  044 419 1633