Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Opinto-ohjaajat ja koulutusvalmentajat


Opinto-ohjaajat ja koulutusvalmentajat ovat tukenasi kaikissa opiskelun vaiheissa. Heiltä saat tietoa myös jatko-opintomahdollisuuksista ja työllistymisestä. Opinto-ohjaajat ja koulutusvalmentajat ohjaavat opiskelijoita sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Kaikissa toimipisteissä on vähintään yksi opinto-ohjaaja, isoissa useampia.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelijana

  • osaat toimia opiskeluyhteisössä ja suunnitella opintojasi
  • sitoudut opiskeluun
  • tiedät, mitä opintoja tutkintoon sisältyy ja tunnet valinnanmahdollisuudet
  • osaat seurata opintojen etenemistä ja suoritusten kertymistä sekä tarvittaessa hakea apua opintojen suunnitteluun
  • opit hakemaan työtä tai jatko-opiskelupaikkaa - myös ulkomailta.

Katso opinto-ohjaajien ja koulutusvalmentajien yhteystiedot.  


Vastuuohjaaja

Jokaiselle opiskelijalle on nimetty vastuuohjaaja, joka vastaa HOKS-prosessista ja auttaa sinua, kun tarvitset tukea tai neuvoja opintojesi eri vaiheissa. Vastuuohjaajasi perehdyttää sinut tutkinnon perusteisiin, kampuksen käytäntöihin ja keskeisimpiin asioihin ammattiin opiskelussa. Yhdessä vastuuohjaajasi ja opinto-ohjaajasi kanssa laadit henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman HOKSin ja seuraat sen toteutumista.

Vastuuohjaaja pitää yhteyttä alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden huoltajiin ja muihin yhteystyötahoihin. Vastuunohjaajan kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.


Erityinen tuki

Jos oppiminen on vaikeaa tai tarvitset tukea vamman tai sairauden vuoksi, voit saada enemmän tukea ja lisäopetusta. Jokaisen opiskelijan tuki suunnitellaan aina henkilökohtaisesti HOKSin laatimisen yhteydessä. Erityisen tuen tarpeesta voit keskustella vastuuohjaajan, erva-vastaavan, opinto-ohjaajan tai koulutusvalmentajan kanssa.

Opetuspisteesi erva-vastaavan yhteystiedot löydät opetuspisteesi Yhteystiedot-sivulta.


Koulutuspäällikkö ja koulutusvastaava

Koulutuksen pedagogisesta ja opetuspisteen toiminnallisesta kehittämisestä vastaa yksikön/alan koulutuspäällikkö. Koulutuspäällikkö vastaa opetuksen ja tukitoimien järjestämisestä sekä toimii henkilöstön esimiehenä.

Koulutusvastaava vastaa opetuksen suunnittelusta ja työjärjestysten laatimisesta. Kampuksella voi työskennellä myös ammattiohjaaja, joka ohjaa opiskelijaa yksilöllisesti.