Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Palvelut ja etuudet

Opiskeluaikana käytössäsi on erilaisia palveluja ja etuuksia, jotka tekevät opiskeluarjestasi sujuvaa.


Opintososiaaliset etuudet

Opintososiaaliset etuudet riippuvat mm. siitä, oletko töissä vai työtön sekä opiskelun päätoimisuudesta. 

Opintotukea voit saada, kun opiskelet päätoimisesti. Oppisopimus on työsuhteessa tapahtuvaa opiskelua, josta työnantaja maksaa palkkaa. Päätoimisesti opiskelevan aikuisopiskelijan kannattaa kysyä opintososiaalisista eduista tarkemmin esimerkiksi KELA:sta, ammattiliitosta tai työvoimatoimistosta.

Lue lisää opintojen rahoitusmahdollisuuksista.


Opiskelijakortti

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista. Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta: www.osku.info ja sakkiry.fi

Opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa anoessasi tarvitset passikuvan ja opintotoimistosta saatavan todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 % alennuksen juna- ja bussimatkoista. 

Jos opiskelet ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma-koulutuksessa, voit saada Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman toimipisteesi opintotoimistosta.


Opiskelijaruokailu

Sedun jokaisessa pisteessä on opiskelijaravintola, josta Sedun perustutkintoa suorittavat opiskelijat saavat yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä. Ammattitutkintoa ja erityisammattitutkintoa opiskelevat maksavat ruokailunsa itse.

Mikäli opiskelet luonnonvara-alalla, olet oikeutettu kolmeen maksuttomaan ateriaan päivässä. Kysy tarkemmat tiedot asiakaspalvelusihteeriltä. 


Opiskelukustannukset

Ammatilliseen perustutkintoon tähtäävä opetus Sedussa on lähtökohtaisesti maksutonta.

Oppivelvollisuusikäiset opiskelijat saavat maksutta oppikirjat, oppimateriaalit sekä henkilökohtaiset työvaatteet ja -välineet. Katso myös Oppivelvollisuus laajeni - Maksuton toisen asteen opiskelu Sedussa 1.8.2021 alkaen.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksissa sekä ammatillisissa lisä- ja täydennyskoulutuksissa kustannukset vaihtelevat. Kysy lisää koulutuksen vastuuhenkilöltä tai asiakaspalvelusihteeriltä.


Opintotoimistot opiskelijan apuna

Opintotoimistoissa työskentelevät asiakaspalvelusihteerit neuvovat kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelusihteerien yhteystiedot löydät Sedu.fi-sivuston yhteystiedot –osiosta.


Käyttäjätunnus ja salasana

Jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolla voit kirjautua sisään Sedun sähköisiin ympäristöihin. Mikäli käyttäjätunnuksesi ei toimi, ota yhteyttä Jelppariin: p. 020 124 5064, jelppari(a)epedu.fi.

Lisätietoa löydät myös Jelpparin www-sivuilta.