• Lisää kontrastia
 • Hae koulutusta
  Valitse ajankohta
  Alkaen:
  Päättyen:
  Valitse

  Palvelut ja etuudet

  Opiskeluaikana käytössäsi on erilaisia palveluja ja etuuksia, jotka tekevät opiskeluarjestasi sujuvaa.


  Opintososiaaliset etuudet

  Opintososiaaliset etuudet riippuvat mm. siitä, oletko töissä vai työtön sekä opiskelun päätoimisuudesta. 

  Opintotukea voit saada, kun opiskelet päätoimisesti. Oppisopimus on työsuhteessa tapahtuvaa opiskelua, josta työnantaja maksaa palkkaa. Päätoimisesti opiskelevan aikuisopiskelijan kannattaa kysyä opintososiaalisista eduista tarkemmin esimerkiksi KELA:sta, ammattiliitosta tai työvoimatoimistosta.

  Lue lisää opintojen rahoitusmahdollisuuksista.


  Opiskelijakortti

  Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista. Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta: www.osku.info ja sakkiry.fi

  Opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa anoessasi tarvitset passikuvan ja opintotoimistosta saatavan todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

  Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 % alennuksen juna- ja bussimatkoista. 

  Jos opiskelet ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma-koulutuksessa, voit saada Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman opetuspisteesi opintotoimistosta.


  Opiskelijaruokailu

  Sedun jokaisessa pisteessä on opiskelijaravintola, josta Sedun perustutkintoa suorittavat opiskelijat saavat yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä. Ammattitutkintoa ja erityisammattitutkintoa opiskelevat maksavat ruokailunsa itse.

  Mikäli opiskelet luonnonvara-alalla, olet oikeutettu kolmeen maksuttomaan ateriaan päivässä. Kysy tarkemmat tiedot asiakaspalvelusihteeriltä. 


  Opiskelukustannukset

  Ammatilliseen perustutkintoon tähtäävä opetus Sedussa on lähtökohtaisesti maksutonta. Opiskelukustannuksia muodostuu oppikirjoista, oppimateriaaleista sekä henkilökohtaisista suojavaatteista ja työvälineistä. Kysy lisää hankittavista materiaaleista vastuuohjaajalta.

  Ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksissa sekä ammatillisissa lisä- ja täydennyskoulutuksissa kustannukset vaihtelevat. Kysy lisää koulutuksen vastuuhenkilöltä tai asiakaspalvelusihteeriltä.


  Opintotoimistot opiskelijan apuna

  Opintotoimistoissa työskentelevät asiakaspalvelusihteerit neuvovat kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelusihteerien yhteystiedot löydät Sedu.fi-sivuston yhteystiedot –osiosta.


  Käyttäjätunnus ja salasana

  Jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolla voit kirjautua sisään Sedun sähköisiin ympäristöihin. Mikäli käyttäjätunnuksesi ei toimi, ota yhteyttä Jelppariin: p. 020 124 5064, jelppari(a)epedu.fi.

  Lisätietoa löydät myös Jelpparin www-sivuilta.