Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Osallistu ja vaikuta

Sedun opiskelijoilla on asenne ja osaaminen kohdallaan. Opiskelijat toimivat myös korvaamattomana apuna koulutusten ja sisäisten toimintamallien kehittämisessä.

Opiskelijakunta ja opiskelijapalautteet

Sedun opiskelijakunta FOKUS toimii Sedun opiskelijoiden me-hengen vahvistajana ja tuo yhteen Sedun opiskelijoita - niin nuoria kuin aikuisia, maakunnan laidasta laitaan. Fokus koostuu Sedun opetuspisteiden edustajista ja sen tavoitteena on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin sekä parantaa heidän vaikutusmahdollisuuksiaan omiin opintoihinsa. Fokuslaiset ovat myös mukana järjestämässä tapahtumia Sedun opiskelijoille.

Sedun opiskelijafoorumeissa käsitellään kaikkia opiskelun arkeen liittyviä asioita, kuten tilat ja viihtyvyys, tapahtumat ja tempaukset, kilpailut, savuttomuus, arviointiasiat, työturvallisuus ja opiskelijakunnan asiat. Opiskelijafoorumi kokoontuu kerran kuukaudessa ja mukana on opetuspisteen koulutuspäällikkö tai vastuuopettaja sekä mahdollisesti muuta henkilökuntaa. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen sekä viestinnän tehostaminen.

Kehitämme koulutuksiamme ja muuta toimintaamme opiskelijapalautteiden avulla. Valtakunnallinen Opiskelijapalaute kerätään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa tai niiden osan tai osia suorittavilta opiskelijoilta opintojen alkuvaiheessa (aloituskysely) ja päättövaiheessa (päättökysely). Valmentavan koulutuksen (VALMA) suorittaneilta kerätään palautetta Webropol-kyselyllä.


Tutortoiminta

Sedu-tutorina osaat esitellä omaa alaasi ja oppilaitosta vieraileville ryhmille, opastaa muita opiskelijoita ja hyödyntää vertaisopiskelijana olemista arkipäivän tilanteissa. Sedu tutorit ovat tärkeä osa Sedun viestintää ja markkinointia.

Harrastetutorina osaat järjestää tapahtumia tai kerhotoimintaa omassa opetuspisteessäsi ja oppilaitoksesi opiskelija-asuntolassa. Toiminta keskittyy opiskelijoiden vapaa-aikaan.

Kv-tutorina osaat toimia eri kulttuureista tulevien vaihto-opiskelijoiden tukena, auttaa heitä tutustumaan ja sopeutumaan suomalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin sekä esitellä omaa alaa ja oppilaitosta vaihto-opiskelijoille.


SAKU-yhteistyö

Meillä kannustetaan aktiiviseen ja liikkuvaan elämäntapaan. Saku ry järjestää opiskelijoille

  • ammattiin opiskelevien mestaruuskisat kahdeksassa yksilölajissa
  • valtakunnalliset palloilusarjat ja mestaruusturnaukset kahdeksassa joukkuelajissa
  • SAKUstars-kulttuurikilpailut, joissa ammattiin opiskelevat ympäri Suomen näyttävät osaamisensa mm. musiikissa, tanssissa, kuvataiteissa, valokuvauksessa jne.
  • koulutusta liikuntatutoreille, jotka toimivat harrastustoiminnan aktivoijina omissa oppilaitoksissaan sekä
  • opiskelijakursseja, joissa hankitaan työelämävalmiuksia.

Liity opiskelijajärjestöön

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista.

Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta:

Opiskelijakorttia anoessasi tarvitset passikuvan ja todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 %:n alennuksen juna- ja bussimatkoista. Korttia varten tarvitset opetuspisteesi opintotoimistosta saatavan todistuksen.

Jos opiskelet ei-tutkintoon johtavassa koulutuksessa, Valmassa, voit saada Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman opetuspisteesi opintotoimistosta.