Tähtäimessä ammattikorkeakouluopinnot?

Väyläopinnot Sedusta SeAMKiin

  • Suoritatko perustutkintoa Sedussa?
  • Onko sinulla tähtäimessä jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa?
  • Haluatko tutustua opiskeluun ammattikorkeakoulussa jo ammatillisten opintojen aikana?

Jos vastasit kyllä ylläoleviin kysymyksiin, tämä koskee juuri sinua! Tutustu opiskeluun Seinäjoen ammattikorkeakoulussa SeAMKin opiskelijoiden kuvaamana:Sinulla on mahdollisuus opiskella SeAMK:ssa ammattikorkeakouluopintoja ammatillisten opintojen yhteydessä ns. väyläopintoina. Voit valita väyläopinnoiksi sen alan opintoja, joita opiskelet Sedussa.

SeAMKin opinnoista saat ammattikorkeakoulun opintosuorituksia, ja opinnot voidaan tunnustaa osaksi ammatillista perustutkintoasi. Kun aloitat SeAMKissa tutkinto-opiskelijana, suorittamasi väyläopinnot sisällytetään osaksi opiskelemaasi AMK-tutkintoa. Tämä lyhentää opiskeluaikaasi ammattikorkeakoulussa.

Väyläopintoja on mahdollisuus opiskella 30 opintopistettä. Väyläopinnot ovat Sedun opiskelijoille ILMAISIA.

Jotta voit päästä opiskelemaan väyläopintoja, sinun tulee suorittaa hyväksytysti ns. ”pääsykoekurssi” eli opintojakso Opiskelu ammattikorkeakoulussa 2 op.

Sekä Opiskelu ammattikorkeakoulussa (2 op) -verkko-opintojaksolle että sen jälkeisiin väyläopintoihin ilmoittaudutaan Sedun yhteyshenkilön avulla. Yhteyshenkilö on pääsääntöisesti opinto-ohjaaja.

Tutustu väyläopintoihin powerpoint-esityksen kautta tai Youtubessa.

Eri alojen väyläopintosuunnitelmat löydät täältä: https://www.seamk.fi/hakijalle/toisen-asteen-vaylaopinnot/ammatillisen-toisen-asteen-vayla/ .


Väyläopintojen jälkeen


Kun olet suorittanut väyläopinnot 30 op ja ammatillisen tutkinnon, voit hakea Seinäjoen ammattikorkeakouluun väyläopintojen erillishaussa. Hakukelpoisuus on voimassa valmistumisajankohtaa välittömästi seuraavassa väyläopintojen erillishaussa. SeAMK määrittää valintaperusteissa opiskelijan hakukelpoisuuden ja julkaisee erillishaun Opintopolku.fi -palvelussa. Väylähakukelpoisuus koskee sitä tutkinto-ohjelmaa, minkä väyläopinnot opiskelija on suorittanut. 


Ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi!

Hän kertoo sinulle mielellään lisää SeAMKin väyläopinnoista.