Opiskelija, kiinnostaako yrittäjyys jo opiskeluaikana?

Opiskeluaikana sinulla on hyvä mahdollisuus vahvistaa yrittäjyys- ja työelämäosaamista. Opiskelijayrittäjänä tienaat sekä rahaa että opintopisteitä samalla kertaa. Meillä Sedussa opiskelijat toimivat yrittäjinä mm. seuraavin tavoin:

 

Vuosi Yrittäjänä -ohjelma

Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa osallistujat perustavat yksin tai tiimissä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen (harjoitusyritys).  Yritystä pyöritetään lukukauden, lukuvuoden, kalenterivuoden tai 12 kuukauden ajan. NY-yrityksessä voit tienata maksimissaan 10 000€.

Uskalla Yrittää! -kilpailuissa NY-yritykset saavat mahdollisuuden näyttää osaamisensa, kehittää toimintaansa ja kuulevat palautetta yrityselämän asiantuntijoilta. Uskalla Yrittää on SM-kilpailu Vuosi yrittäjänä -ohjelmien yrityksille. www.uskallayrittaa.fi

 

4H-yrittäjänä olet itsesi pomo

Sinä olet idea. Toteuta se.
Jos olet alle 28-vuotias opiskelija, voit toimia 4H-yrittäjänä yksin tai ryhmässä haluamasi ajan. Yrityksesi myynti saa olla vuodessa maksimissaan 7000€. 4H-yrittäjät ovat 4H-yhdistyksen jäseniä. Esimerkiksi Sedun hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat tekevät alan töitä jo opiskeluaikana 4H-yritystensä kautta. 

 

Osuukunta KAMP

Osuuskunta KAMP on opiskelijaosuuskunta, jossa sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja, työllistää itsesi ja ansaita rahaa. Osuuskunta on sekä opetusmenetelmä, oppimisympäristö että oikea yritys.

Sedun opiskelijana voit hakea Osuuskunta KAMPin jäseneksi kirjallisella hakemuksella. Osuuskuntamaksu on 10€/opiskelija. Osuuskunta KAMPin jäsenet mm.

  • ovat tapahtumissa järjestyksenvalvojina, narikkapalvelussa ja blokkareina (turvallisuusala)
  • tekevät remontteja sisälle ja ulos, entisöivät esineitä ja tekevät perinteisiä pintakäsittelyjä (pintakäsittely, sisustus ja restaurointi)
  • ovat tapahtumatuotannossa mukana  (tieto- ja viestintätekniikka)
  • toteuttavat pienimuotoista pitopalvelutoimintaa, tilausruokien ja leivonnaisten valmistamista sekä hoitavat Ähtärin Lomatuvan vuokraustoimintaa (ravintola- ja cateringala, matkailuala)
  • tekevät rakennusalan töitä (rakennusala)
  • tekevät maalarin asiakastöitä yksityisille, taloyhtiöille ja aliurakointina alan yrityksille. Pienehköissä sisäremonteissa he maalaavat seiniä ja vanhoja paneelikattoja tai tapetoivat ja isommissa kohteissa tekevät esim. rappukäytävien ja muiden yleisien tilojen kunnostusmaalauksia. (pintakäsittely)
  • tekevät siivousalan töitä. (puhtauspalvelut)

 

Lisätietoja

 

Lisätietoja saat Satu-Maarit Sivulalta tai omalta opettajaltasi.
sähköposti: etunimi.sukunimi@sedu.fi