Sedu

Opiskelukustannukset

Opetus Koulutuskeskus Sedussa on maksutonta. Opiskelukustannuksia muodostuu oppikirjoista, oppimateriaaleista sekä henkilökohtaisista suojavaatteista ja työvälineistä.

Ruokailu

Koulutuskeskus Sedun jokaisessa pisteessä on opiskelijaravintola, josta Sedun päätoimiset opiskelijat saavat yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä. Näyttötutkintomuotoisesti opiskelevat maksavat ruokailusta. Mikäli opiskelet luonnonvara-alalla, olet oikeutettu kolmeen maksuttomaan ateriaan päivässä.


Kelan tuet opiskelijalle

Kela voi myöntää opiskelijalle opintotukea. Opintotuen tarkoituksena on turvata opiskeluaikainen toimeentulo. Opintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus.

Ammatillista peruskoulutusta suorittavat voivat saada tukea päivittäisiin koulumatkoihin.

Lisää tietoa Kelan tuista opiskelijalle löydät: www.kela.fi sekä oman opetuspisteesi opintotoimistosta.

Opiskelijakortit

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista. Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta: www.osku.info ja www.sakkinet.fi

Opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa anoessasi tarvitset passikuvan ja opintotoimistosta saatavan todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 % alennuksen juna- ja bussimatkoista.

Jos opiskelet ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma-koulutuksessa, voit saada Koulutuskeskus Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman opetuspisteesi opintotoimistosta.

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa