Sedu

European Trade Fair - Toivekorun nuoret yrittäjät Zürichissä

Toivekorut NY:n Jere Haavisto ja Henna Siltala edustivat Suomea ja suomalaista yrittäjyysosaamista Zürichissä ja European Trade Fairilla, EWB (Enterprise Without Borders) -ohjelmassa.

Toivekorut NY valmistaa ja myy persoonallisia koruja miehille ja naisille. Lisäksi yritys korjaa koruja. Jere Haavisto ja Henna Siltala valmistuivat toukokuussa merkonomiksi Seinäjoella.

Hyvin tehty hakemus, ansiokas toiminnan kuvaus ja kontaktien laajuus tuottivat nuorille yrittäjille matkan Zürichiin.

- Yrityksemme on saanut yhteydenottoja Espanjasta, Bulgariasta, Ugandasta, Portugalista, Ruotsista, Ghanasta, Belgiasta ja Virosta. Kielitaito on karttunut kirjeenvaihdon kautta, ja englannin kirjoitustaito kehittyy jatkuvasti, nuoret yrittäjät selvittävät.  

Eurooppalaiset NY-yritykset kohtaavat

Nuori Yrittäjyys ry kustantaa Toivekorut NY:n yrittäjille matkan ja kokouspaketin tapahtumaan. Zürichin rautatieasemalle rakennetaan eurooppalaisten NY-yritysten katselmus.

toivekorut_ny_zurich.jpg
Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen pysähtyi tutkimaan Henna Siltalan ja Jere Haaviston toivekoruja Zürichin European Trade Fairilla.

- Rakennamme oman ständimme suomalaisittain ja esittelemme yrityksemme tuotteita englanniksi. Zürichin rautatieaseman läpi kulkee päivässä 30 000 ihmistä, joten asiakkaita pitäisi riittää, jatkaa Jere Haavisto.

- Tuomarit todennäköisesti arvostavat yrityksen tarinaa ja toivottavasti suomalaista designia, selvittävät nuoret valmistautumistaan. 

Iltajuhlassa tuomaristo palkitsee parhaat eurooppalaiset NY-yritykset, joista arvioidaan mm. liikeideaa, myyntiä, tuotetta, esittelyosastoa.

Oma yritys opettaa

- Oma miniyritys on opiskelijoiden oppimisympäristö, jossa monet liiketalouden teoria-asiat opitaan käytännön työssä. Ja NY-yrityksetkin voivat verkostoitua kansainvälisesti osallistumalla EWB-ohjelmaan, tiivistää Päivi Marttila-Lampinen, joka ohjaa NY-yrityksiä Koulukadulla.
 

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa