Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
 • Puuseppä_tj_mäenpää.jpg
  22.1.2021

  -Meillä ei ole suoraa vientiä, mutta tuotteistamme 60 % päätyy vientiin, kertoo jurvalaisen Senkki Oy:n toimitusjohtaja Pasi Mäenpää. -Asiakkaitamme ovat kotimaiset suurimmat huonekalualan toimijat kuten Isku Interior, Martela, Artek ja Nikari. Kun Vitra AG, iso sveitsiläinen yritys, jolla on 2000 jälleenmyyjää ympäri maailmaa, osti Artekin, myyntimme lähti nousemaan. Oppisopimus antaa mahdollisuuden löytää työntekijöitä huonekalualalle

 • walk-2635038_440x480.jpg
  19.1.2021

  Oppivelvollisuuden laajentamisen tavoitteena on taata jokaiselle NUORELLE TOISEN ASTEEN TUTKINTO. Hakeutumisvelvollisuus astui voimaan 1.1.2021.

 • Juho Vastapuu - automaatioasentaja ja ylioppilas, nyt rakennusalan diplomi-insinööri
  12.1.2021

  Juho Vastapuu (28v) vastaa kysymyksiin Tampereelta. Hän opiskeli automaatioasentajaksi Koulutuskeskus Sedussa 2008–2011 Seinäjoen Kirkkokadulla ja ylioppilaaksi Seinäjoen lukiossa eli kahden tutkinnon tekijä.

 • Tuolit_8196_440x480.jpg
  8.1.2021

  Lähihoitajat Irma Flink ja Mari Koskela työskentelevät Jalmiinakodissa, tehostetun palveluasumisen palvelukeskuksessa Perhossa. He opiskelevat Vanhustyön erikoisammattitutkintoa työn ohessa tutkinnon osa kerrallaan. Tutkinto on uudistunut tämän vuoden alussa.

 • automaalari2_440x480.jpg
  7.1.2021

  Automaalarin koulutusta ei saa tällä hetkellä mistään Etelä-Pohjanmaalla. Nyt asia on muuttumassa, sillä Sedu alkaa kouluttamaan automaalareita.

 • Ruusuja tutkinnon suorittaneille.
  18.12.2020

  Joulukuussa tutkintotodistuksia ojennettiin Sedussa virtuaalisesti melkein jokaisessa toimipisteessä. Lämpimät onnittelut jokaiselle tutkinnon suorittaneelle. Tässä tilanteessa posti saa kuljettaa ison osan tutkintotodistuksia.

 • PasiArtikainen_14.12.2020_440x480.jpg
  14.12.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto valitsi kokouksessaan 14.12.2020 yksimielisesti Sedun johtaja, rehtorin virkaan 1.8.2021 alkaen Pasi Artikaisen. Kokouksessa valtuustolle esittäytyivät molemmat henkilöarvioinnissa olleet hakijat Riikka-Maria Yli-Suomu ja Pasi Artikainen. Valtuutetut saivat myös esittää hakijoille kysymyksiä.

 • Opettaja Tiina Kivinummi (vas.) ja lähihoitaja Piia Hatanpää: ilo Yksi elämää -palkinnosta on yhteinen.
  11.12.2020

  Piia Hatanpää valmistui marraskuussa lähihoitajaksi. Hän on Vuoden 2020 lähihoitaja! Piia Hatanpäälle luovutettiin komea kunniakirjan ja Aalto-design-tuote. Yksi elämä -palkinnon perusteiden mukaisesti palkinto annetaan iloisille yllättäjille ja muiden kannustajille. Huippuarvosanat eivät tässä palkinnossa ratkaise.

 • Sedun eSports pelaa turnausvoitosta - joukkueurheilua, jossa keskittyminen ja paineensieto punnitaan.
  3.12.2020

  Sedun eSports-joukkue Sedu Sählärit Akusti Pajunen, Samuli Pihlaja, Kalle Vesanterä, Juho Kankaanpää ja Sami Salmi kisaa Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -pelillä Educational Masters Minor -sarjan kultamitaleista 5.12. Vastaan asettuu Omnia all-stars. Joukkueessa pitää olla vähintään viisi pelaajaa, varapelaajia saa olla enintään kaksi.

 • JennaJaakkola_9760_440x480.jpg
  11.11.2020

  Pintakäsittelyalan opiskelija Jenna Jaakkola (19) Alavudelta haluaa taiteilijaksi. Hän valmistuu ensi keväänä maalariksi, ja tulevaisuudessa kiinnostaa Kankaanpään taidekoulu. Mitä Sedun pintakäsittelyala voi antaa nuorelle, jonka tavoitteet ovat varsin poikkeavat?

 • Taitaja2021-semifinaalit järjestetään poikkeuksellisesti kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa.
  27.10.2020

  Koronatilanteen heikentyminen ja alueelliset rajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, että Taitaja2021-semifinaalit on päätetty järjestää uudella tavalla. Opiskelijat osallistuvat semifinaaleihin omissa oppilaitoksissaan, jotta heidän ei tarvitse matkustaa oman opiskelupaikkakunnan ulkopuolelle. Semifinaaleiden ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 30.10.2020.

 • Finn-Power Oy:n Jarmo Mursula ja Jussi Koivula tapasivat Sedun opettaja Olli Janhusen nyt Combi Geniuksen ääressä Rastaantaipaleella.
  26.10.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja Finn-Power Oy allekirjoittivat kumppanuussopimuksen. Koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola korostaa yhteistyötä yritysten kanssa ja työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä myös jatkuvan oppimisen näkökulmasta.

 • rose-3802424_440x480.jpg
  23.10.2020

  Lokakuussa on juhlittu enimmäkseen etänä. Mutta suureen juhlaan on aihetta jokaisella tutkinnon suorittaneella.

 • EPSHP-sairaalahuoltajat-patevoityivat-oppisopimuksella2.jpg
  21.10.2020

  Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (EPSHP) työllistää yli 3000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa. Heistä lähes 200 työskentelee puhtauspalvelualalla.
  - Pätevien hakijoiden löytäminen toimitila- ja sairaalahuoltajan työtehtäviin on muuttunut haasteelliseksi. Avoimia toimia tulee jatkuvasti hakuun eläköitymisten myötä, joten uusia osaajia tarvitaan.
  Päätimmekin kartoittaa meillä työskentelevät sijaiset, jotka haluavat hankkia muodollisen pätevyyden alan työhön, palvelupäällikkö Aila Välimäki kertoo.

 • Sedun johtaja, rehtori Reija Lepola ja Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Arja Väliaho kumppanuussopimusta allekirjoittamassa.
  21.10.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola ja Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Arja Väliaho allekirjoittivat kumppanuussopimuksen. Sopimukseen sisältyy kattava toimenpidesuunnitelma, jota osapuolet ovat koonneet yhdessä.

 • Heikki Risikko Yrittäjät.jpg
  4.9.2020

  -On tärkeää saada tehdä mielekästä työtä ja siksi aikuisenakin kannattaa opiskella, vaihtaa alaa tai ryhtyä yrittäjäksi, kertoo vuoden yrittäjyysopiskelijaksi valittu Pia Jaakkola. Opiskelu on nykyään helpompaa, kun on mahdollisuus monimuoto-opiskeluun ja opiskella voi kotoa päin. Koulutus kannattaa aina.

 • Aho_mies_lippalakki_paassa_440x480.jpg
  1.9.2020

  Atria kouluttaa ahkerasti työntekijöitään. Hiljattain yritys kokosi 14 hengen ryhmän, joka lähti suorittamaan Sedun Esimiesareenalle oppisopimuksella teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkintoa.

 • Seinäjoen Sedun Kirkkokadun purkutyö alkaa syyskuussa.
  26.8.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun omistamalla kiinteistöllä osoitteessa Kirkkokatu 10, Seinäjoki, aloitetaan neljän rakennuksen purkutyöt 1.9.2020.

 • Nainen seisoo pensaiden edessä käsi lantiolla
  13.8.2020

  - Sukelsin suoraan syvään päähän. Aloitin esimiehenä maaliskuussa - sitten tuli korona, ja asetin ensi töikseni vierailukiellon, kertoo Ilmajoen kunnan asumispalveluyksikkö Onnenkodin vastaava ohjaaja Marjo Tammela.

 • Kristiina Ylihärsilä joutui pakosta etsimään uuden ammatin - ja löysi hitsaamisen. Kristiinan käden taidot pääsevät oikeuksiinsa.
  17.6.2020

  - Hitsaaminen on mielestäni teknisesti tarkempaa kuin ompelu. Vaatetuksessa kaavat ratkaisevat paljon. Ommellessa liikutetaan työkappaletta neulan alla, hitsatessa liikutetaan poltinta kappaleen mukaisesti. Vakaa käsi on tärkeä, Kristiina Ylihärsilä toteaa Seinäjoen Sedussa, kun on juuri tullut valituksi Viafinin rekrykoulutukseen.

 • Talonrakentaja Olli Iso-oja osaa suunnitella ajankäyttönsä - ja tekevälle ihmiselle löytyy töitä rakennusalalta.
  14.6.2020

  Tapaan Olli Iso-ojan Jurvan Niemenkylässä omakotitalon pihalla. Katto on uusittu, terassin perustukset valmiit. Olli Iso-oja laski tarkkaan: Rakennusalan perustutkinnon ehtii suorittaa kahdessa ja puolessa vuodessa. Hän valmistui jouluksi ja astui armeijan harmaisiin jo tammikuussa.

 • Silmälasipäinen nuori mies hymyilee autokorjaamossa
  5.6.2020

  Euroopan ammattitaidon mestaruuskilpailu EuroSkills kisataan tammikuussa 2021 Grazissa. Kovatasoiseen kilpailuun tulee omien alojensa kansalliset huiput, ja osallistujia on maailmanlaajuisesti. Sedusta vuonna 2016 valmistunut Henri Elenius lähtee edustamaan Suomea autonasennus-lajissa!

 • Kuvassa Reija Lepola, Heikk iRisikko, Hellevi Lassila ja Pasi Artikainen - kumppanuussopimus on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjille ja Sedulle merkittävä.
  28.11.2019

  Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko ja Sedun johtaja Reija Lepola allekirjoittivat tänään sopimuksen yhteistyöstä. Liitteenä on selkeä toimintasuunnitelma reippaan vuoden ajaksi. Ja toimet vastuuhenkilöille jyvitettynä.

 • Jorma Lähetkangas tietokoneella.jpg
  26.11.2019

  -Työntekijöiden huono saatavuus on pullonkaula monen yrityksen kasvulle, sanoo toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas Nortech Metal Oy:stä. On helpompi saada uusia töitä, kuin uusia työntekijöitä. Lähdimme kokeilemaan rekrykoulutusta, joka on mielestäni hyvä lääke työvoimapulaan. Meillä oli kolmen työntekijän tarve ja tällä hetkellä näyttää siltä, että koulutettavista kaksi työllistyy meille.