Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
 • kaivuri-uutiskuva.jpg
  23.9.2020

  Tervetuloa Peltopäivä ja uusi ojan perkaustekniikka -tapahtumaan Ilmajoelle ti 29.9. klo 13-15

 • Sedu tekee hyvää Nenäpäivä-kampanjassakin - tehdään hyvää yhdessä!
  17.9.2020

  Kestävä kehitys: Sedun käyttämä ja nyt tarpeeton irtaimisto saa uuden elämän Kiertonetin kautta.

 • Heikki Risikko Yrittäjät.jpg
  4.9.2020

  -On tärkeää saada tehdä mielekästä työtä ja siksi aikuisenakin kannattaa opiskella, vaihtaa alaa tai ryhtyä yrittäjäksi, kertoo vuoden yrittäjyysopiskelijaksi valittu Pia Jaakkola. Opiskelu on nykyään helpompaa, kun on mahdollisuus monimuoto-opiskeluun ja opiskella voi kotoa päin. Koulutus kannattaa aina.

 • Aho_mies_lippalakki_paassa_440x480.jpg
  1.9.2020

  Atria kouluttaa ahkerasti työntekijöitään. Hiljattain yritys kokosi 14 hengen ryhmän, joka lähti suorittamaan Sedun Esimiesareenalle oppisopimuksella teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkintoa.

 • Seinäjoen Sedun Kirkkokadun purkutyö alkaa syyskuussa.
  26.8.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun omistamalla kiinteistöllä osoitteessa Kirkkokatu 10, Seinäjoki, aloitetaan neljän rakennuksen purkutyöt 1.9.2020.

 • Seinäjoen Sedun autoalan opiskelija Konsta Eskeli sai opiskelukavereidensa kanssa OBD-vikakoodinlukulaitteen. Diagnostiikkalaitteella Rengastien Autotarvike Oy haluaa innostaa opiskelijoita sähkötekniikkaan.
  24.8.2020

  Törnäväntiellä Sedun uudet autoalan opiskelijat saivat käteensä älypuhelimen kokoisen diagnostiikkalaitteen (OBD-vikakoodinlukulaitteen).

 • Tästä alkaa asennus! Ammattilaiset Pasi Käpylä (vas.), Pasi Sara-Aho, Antero Keltto asentavat koneen käyttökuntoon Rastaantaipaleen uusiin tiloihin.
  21.8.2020

  Finn-Power sijoittaa levytyökeskuksen Sedun uusiin tiloihin Rastaantaipaleelle, jonne valmistuu kone- ja tuotantotekniikan siipi syksyn aikana.

 • Nainen seisoo pensaiden edessä käsi lantiolla
  13.8.2020

  - Sukelsin suoraan syvään päähän. Aloitin esimiehenä maaliskuussa - sitten tuli korona, ja asetin ensi töikseni vierailukiellon, kertoo Ilmajoen kunnan asumispalveluyksikkö Onnenkodin vastaava ohjaaja Marjo Tammela.

 • Ruusut_440x480.jpg
  20.7.2020

  Sedussa tutkintotodistukset myönnetään kesälläkin. Onnea jokaiselle tutkinnon suorittaneelle. Yksi tavoite saavutettu - ja taas osaavampana työelämässä eteenpäin tai jatko-opintoihin.

 • Elijas Jokela valmistui toukokuussa ylioppilaaksi ja heinäkuussa sähköasentajaksi. Ammattiin liittyvän viimeisen työpaikalla oppimisen hän teki Caverion Oy:ssä M-talon työmaalla Seinäjoella.
  17.7.2020

  Elijas Jokela (18) sopii haastattelun M-talon työmaalle. Tauolla ehtii tiiviisti kerrata, miten opiskelut sähköasentajaksi Sedussa ja ylioppilaaksi Seinäjoen lukiossa menivätkään. Sähkö- ja automaatioalan perustutkintotodistuksen hän saa heinäkuussa (17.7.), ylioppilaaksi hän valmistui jo toukokuussa. Tammikuussa armeija kutsuu Niinisaloon.

 • Artesaanit_taidemaalaus.jpg
  13.7.2020

  Sedun syyslukukausi käynnistyy maanantaista 3.8. alkaen. Lähiopetukseen ja työpaikalla työskentelyyn palataan vallitseva koronavirustilanne edelleen huomioon ottaen. Huom! Mikäli koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia opintojen aloittamiseen, informoimme opiskelijoita muutoksista tällä sivulla, opiskelijaintrassa sekä Wilman kautta.

 • taina-rikkonen-hymyilee-uuden-kodin-makuuhuoneessa2.jpg
  6.7.2020

  Opiskelemaan hakeutuminen oli urheilumyyjä Taina Rikkoselle pitkän harkinnan tulos. - Olin miettinyt myynnin koulutusta oikeastaan yli 10 vuotta. Ystäväni suoritti tuolloin myynnin ammattitutkinnon työn ohessa. Tämän jälkeen olen palannut tutkimaan alan koulutusvaihtoehtoja aika ajoin.

 • Sedu-hakijapalvelun-ammattilaiset-palvelevat-koko-kesän.jpg
  25.6.2020

  Oletko vastaanottamassa opiskelupaikkaa, etkä tiedä mihin toimittaa valintakirjeessä pyydetyt dokumentit? Askarruttaako opintojen aloitus? Etkö päässyt toivomaasi opiskelupaikkaan vai mietitkö vasta sinulle sopivaa alaa? Etsitkö mahdollisuutta opiskella työttömyyden tai lomautuksen aikana?

 • Ruusut_440x480.jpg
  18.6.2020

  Juhannusruusujen aikaan Sedussa ojennettiin tutkintotodistuksia monessa toimipisteessä pääosin virtuaalisesti. Tutkintotodistukset lähetettiin postitse. Onnea jokaiselle tutkinnon suorittaneelle. Yksi tavoite saavutettu.

 • Kristiina Ylihärsilä joutui pakosta etsimään uuden ammatin - ja löysi hitsaamisen. Kristiinan käden taidot pääsevät oikeuksiinsa.
  17.6.2020

  - Hitsaaminen on mielestäni teknisesti tarkempaa kuin ompelu. Vaatetuksessa kaavat ratkaisevat paljon. Ommellessa liikutetaan työkappaletta neulan alla, hitsatessa liikutetaan poltinta kappaleen mukaisesti. Vakaa käsi on tärkeä, Kristiina Ylihärsilä toteaa Seinäjoen Sedussa, kun on juuri tullut valituksi Viafinin rekrykoulutukseen.

 • Talonrakentaja Olli Iso-oja osaa suunnitella ajankäyttönsä - ja tekevälle ihmiselle löytyy töitä rakennusalalta.
  14.6.2020

  Tapaan Olli Iso-ojan Jurvan Niemenkylässä omakotitalon pihalla. Katto on uusittu, terassin perustukset valmiit. Olli Iso-oja laski tarkkaan: Rakennusalan perustutkinnon ehtii suorittaa kahdessa ja puolessa vuodessa. Hän valmistui jouluksi ja astui armeijan harmaisiin jo tammikuussa.

 • Mansikat
  12.6.2020

  Onnea sinulle, joka olet saanut opiskelupaikan Sedusta! Tervetuloa opiskelemaan! Jotta pääsisit ammatillisten opintojen makuun, tarjoamme sinulle mahdollisuuden opiskella jo kesällä - verkossa.

 • Onnea! Sinä olet saanut opiskelupaikan Sedusta. Tervetuloa meille opiskelemaan!
  11.6.2020

  Kevään 2020 yhteishaun tulokset ovat tässä. Onnea jokaiselle opiskelupaikan saaneelle! Tervetuloa Seduun! Julkaisemme vain niiden opiskelupaikan saaneiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.

 • Silmälasipäinen nuori mies hymyilee autokorjaamossa
  5.6.2020

  Euroopan ammattitaidon mestaruuskilpailu EuroSkills kisataan tammikuussa 2021 Grazissa. Kovatasoiseen kilpailuun tulee omien alojensa kansalliset huiput, ja osallistujia on maailmanlaajuisesti. Sedusta vuonna 2016 valmistunut Henri Elenius lähtee edustamaan Suomea autonasennus-lajissa!

 • Koneasentaja Aapo Pasanen ehtii moneen. Tavoitteellinen urheilu on jäänyt, tilalle ovat tulleet työt mutta into on samaa tasoa.
  3.6.2020

  Aapo Pasanen valmistuu koneasentajaksi, ja helmikuun alussa hän aloitti työt Lapualla teollisuuden kuljettimia valmistavassa yrityksessä MA-Tech. Työsuhde on vakinainen.

 • rose_440x480.jpg
  29.5.2020

  Sedu tekee tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Jokaiseen ammatilliseen tutkintoon sisältyy työelämässä oppimista ja näytöt tehdään työelämässä, paitsi tänä poikkeuksellisena keväänä, joilloin näyttöjä otettiin vastaan myös oppilaitoksessa. Koska opiskeluaika on yksilöllinen ja tutkintotodistuksia on myönnetty joka kuukausi, stipendejäkin on jaettu kevään kuluessa. Tässä kevään 2020 aikana stipendejä saaneet ja stipendejä lahjoittaneet.

 • Omenankukka_spring_440x480.jpg
  20.5.2020

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu järjestää virtuaalisen kevätjuhlan koronavirusepidemian vuoksi perjantaina 29.5. Onnittelemme tutkinnon suorittaneita. Juhlassa luodaan katsaus Sedun toimintaan ja toimijoihin eri puolilla maakuntaa. Videovälähdykset on kuvattu toukokuussa, ja tuotannosta on vastannut opiskelijoidensa kanssa tieto- ja viestintätekniikan opettaja Petri Luhtala Kurikasta. Juhlan käsikirjoitus on vararehtoreiden ja koulutuspäälliköiden käsialaa. Ohjelman koko sisältöä ei ole paljastettu, eikä varsinkaan yllätysesiintyjää.

 • ICT-asentaja Bui Hieu haluaa jatkaa opintojaan ja vaihtaa ravintola-alalle. Matka jatkuu Helsinkiin.
  20.5.2020

  20-vuotias seinäjokelainen Hieu Quang Bui on suorittanut Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon ja valmistui Sedusta ICT-asentajaksi. Tuo nuori muutti 14-vuotiaana Suomeen ja suoritti peruskoulun Seinäjoen Lyseossa. Alussa hänellä ei ollut muiden kanssa mitään yhteistä kieltä, ei englantia eikä suomea.

 • Robotti tekee, mitä ihminen pystyy sille opettamaan.
  13.5.2020

  Etelä-Pohjanmaalla puhalletaan yhteistuumin Vetoa tekniikan aloille; toimijat Sedusta, SeAMKista ja JAMIsta lyövät parhaat ideat yhteen, jotta alueella tekniikan aloille saadaan riittävästi osaavaa työvoimaa. Aikaa on kaksi vuotta. Kunnat, kuntien elinkeino- ja sivistysjohto sekä Teknologiateollisuus ry. tukevat työtä koko tekniikan kentän hyväksi. Autoala, elintarvikeala, biotekniikka, sähkö- ja automaatioala, kone- ja tuotantotekniikka, logistiikka ja rakennustekniikka kaipaavat kipeästi sekä uusia opiskelijoita että työntekijöitä.

 • Kansainvälisyys_hankekokous_9081_440x480.jpg
  7.5.2020

  Yrittäjyyttä ja kestävää kehitystä opetetaan kahtena erillisenä asiana tai kestävästä kehityksestä saatetaan puhua lähinnä sivulauseessa yrittäjyyttä opetettaessa. Sedun koordinoimassa kansainvälisessä Sustainability-driven Entrepreneurship -hankkeessa pyritään vastaamaan tähän haasteeseen hankkeen aikana luotavan tutkinnon osan ja siihen liittyvän oppimateriaalin avulla.

 • Kansainvälistyä voi Seinäjoellakin - Oman alan kansainväliseksi osaajaksi
  27.4.2020

  Koronavirus muutti arkeamme. Sedu päätti maaliskuun alkupuolella keskeyttää kansainväliset vaihdot ja perui kaikki vaihtojaksot heinäkuun loppuun saakka. Ulkomailta palasi parikymmentä sedulaista viikon sisällä päätöksestä, ja kaikkiaan keväälle suunniteltuja vaihtojaksoja peruttiin yli 50.

 • Työvoimakoulutukset ja valmennukset näkyvät tulevina viikkoina myös Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen sekä yhteistyökumppaneiden sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla #yhdessäeteenpäin ja #suuntanatulevaisuus
  24.4.2020

  Lomautus, TE-toimiston asiakkuus - huoli tulevaisuudesta ja toisaalta yllättäen enemmän aikaa. Lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamista.

 • Ruusut_440x480.jpg
  24.4.2020

  Tutkintotodistuksen saa huhtikuussa hieno joukko ammattiosaajia. Todistukset lähetetään tässä poikkeuksellisessa tilanteessa postitse. Virtuaaliruusuja jokaiselle urakkansa loppuun saattaneelle. Onnea työhön tai jatko-opintoihin!

 • Silmälasipäinen tyttö, jolla on ruskea paita, poseeraa ja hymyilee mustavalkoista taustaa vasten.
  9.4.2020

  Tekstiili- ja muotialan perustutkintoa opiskeleva Henni Kinnunen on menestynyt Image Wearin järjestämässä työvaatekilpailussa. Ensimmäistä vuotta mittatilausompelijaksi opiskeleva Henni pääsi työllään kolmen parhaan joukkoon.

 • 8.4.2020

  Lankarin Virsihuone näyttää nurmolaisen körttiveisuuperinteen digiloikan. Sedun tieto- ja viestintätekniikan toisen vuoden opiskelijoiden projekti Ari Aution ja Pyry Antolan ohjauksessa kokosi tunnettujen nurmolaisten körttilaulajien esiintymiset Virsihuoneeseen Lankarin leiri- ja kurssikeskukseen ja verkkosivustolle internettiin ihan jokaisen ulottuville. Nyt virret ovat kuultavissa!

 • uutiskuva-verkko-opinnot-liiketoiminnan-ammattitutkinto.jpg
  2.4.2020

  Sedu on koonnut verkko-opintotarjottimen. Myös näissä poikkeusoloissa oman ammattitaidon päivittäminen kannattaa. Sedu tukee hyvää päätöstäsi tarjoamalla ammattitutkinnot ja ammattitutkintojen tutkinnon osat 1.4. - 31.5.2020 maksutta! Kun aloitat opintosi tai haet opintoihin toukokuun loppuun mennessä, säästät.

 • Poikkeuksellisessa tilanteessa Sedu järjestää soveltuvuuskokeet etänä.
  30.3.2020

  Sedussa oli yhteishaussa tänä keväänä haettavana yhteensä 1317 opiskelijapaikkaa, josta yo-pohjaisia oli 145. Ensisijaisia hakijoita Seduun oli 1204, ja ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 1,1 % viime vuoteen verrattuna. Sedun suosituimmille aloille hius- ja kauneudenhoitoalalle, turvallisuusalalle ja logistiikkaan sekä metsäalalle, media-alalle, sosiaali- ja terveysalalle sekä välinehuoltoalalle oli tarkoitus järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeet.

 • Hoitotyön opettaja Nina Palomäki tekee poikkeusoloissa työtä kotoa käsin - Teams ja Moodle ovat nyt opettajan ja opiskelijan parhaat kaverit. Onneksi kollegat ovat olemassa!
  26.3.2020

  Hoitotyön opettaja Nina Palomäki vastaa puheluun kotikonttorissaan. - Nyt aamupäivällä kävin läpi opiskelijoiden viimeisimpiä työpaikkatoiveita huhtikuussa alkaville jaksoille ja mietimme opettajakollegan kanssa vielä sijoittelua.

 • Pintakäsittelyalan opettaja Jouko Peltokangas pitää etäyhteyttä opiskelijoihin - hyvillä välineillä pystyy seuraamaan jokaisen opiskelijan etenemistä.
  23.3.2020

  Sedun opiskelijat toimivat työpaikoilla kyseisen työpaikan ohjausten mukaisesti. Työpaikoilla oppimista ja ammatillisen koulutuksen näyttöjä jatketaan, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työpaikan edustaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle.

 • Ruusut_440x480.jpg
  20.3.2020

  Tutkintotodistus on Sedussa myönnetty maaliskuussa suurelle joukolle opiskelijoita - poikkeusoloissa poikkeuksellisesti yhdessäkään toimipisteessä ei tänään ole juhlittu. Tutkintotodistukset matkaavat omistajilleen postitse. Virtuaalisesti erittäin lämpimät onnittelut jokaiselle tutkinnon suorittaneelle. Kiitos kaikille opettajille ja jokaiselle opiskelijan urakkaa ohjanneelle ja tukeneelle. Nyt on lupa juhlia perhepiirissä - onnea!

 • uutiskuva_DAF.jpg
  20.3.2020

  Webauto-ohjelma mahdollistaa ammattipätevyysjatkokoulutuspäivän suorittamisen verkko-opiskeluna ajasta ja paikasta riippumatta. Tarvitset vain tietokoneen tai älypuhelimen sekä Whatsapp-sovelluksen valvomon yhteyttä varten.

 • Tuukka-Aleksi-Jani-suorittivat- liiketoiminnan-ammattitutkinnon.jpg
  10.3.2020

  Vuorenmaa Yhtiöiden varastovalikoima sisältää n. 40 000 erilaista tuotetta. On siis sanomattakin selvää, että Vuorenmaan teknisiltä myyjiltä odotetaan laaja-alaista tuoteosaamista. Vuorenmaalla koulutetaan myyntihenkilöstön tuoteosaamista sekä talon sisäisesti että päämiesten toimesta. On myös luontaista, että myyjät laajentavat tuotetietouttaan toisilleen.

 • nainen_laittaa_kaavoja_kankaaseen_440x480.jpg
  8.3.2020

  Ilmajoen Musiikkijuhlilla saa ensi-iltansa kesäkuussa ooppera Hiljaiset perivät maan, tarina lapuanliikkeestä. Oopperan puvustuksen on suunnitellut Leena Rintala ja osan puvuista toteuttaa Sedun tekstiili- ja muotialan ensimmäisen vuoden opiskelijat.

 • Juulia Soidinaho Improaallon ruoska
  6.3.2020

  Näyttämöllä kolme miestä ja Juulia Soidinaho. Improvisaatioesitys Vajoaminen toteutetaan Improaallon ja Sedun yhteistyönä perjantaina 13.3.2020 Kurikan kampuksella. Esityksiä on vain kaksi: päivällä sedulaisille ja illalla (klo 18) kaikille teatterista, huumorista, yllätyksistä ja hyvistä jutuista pitäville. Hauskassa esityksessä selvitetään, vajoaako koulu jokeen vai Improaalto suohon.

 • Henna Kaunisto ja Jaakko Höök: Sedun Taitaja2020-semifinalistit jäivät hiukan finaalipaikasta mutta kilpailut jatkuvat nuorten kokkien SM-kisassa Kuopiossa.
  25.2.2020

  Henna Kaunisto (17) haluaa kokiksi. Toisen opiskeluvuoden keväällä hän oppii työpaikalla Juurella-ravintolassa. - Haluan sellaisiin töihin, jossa saa tehdä monipuolisesti töitä ja paljon itse. Toivon, että työ on sopivan haastavaa, Lehtimäeltä kotoisin oleva Henna kertoo rauhalliseen tapaansa, katsoo silmiin ja hymyilee.

 • Silmänruoka on ainakin puoli ruokaa - mutta tärkeintä on maku, myös erityisruokavaliota noudattaville.
  20.2.2020

  Lounasruokapaikassa laktoositon, maidoton, gluteeniton, lihaton, kalaton tms. ruokavalio on arkea, silti jokainen ruokailija saa ravitsevan lounaan.

 • KEVA10-Terhi-ja-Riku-Rantala.jpg
  12.2.2020

  Mies seisoo talon katolla ja kerää rohkeutta hypätä.
  - Voi *****! En halua tehdä tätä. Väität, että jonkun on pakko. Pelottaa.
  Yli 80 seminaariosallistujaa vetää henkeä, kun mies hyppää Pietarissa sijaitsevan talon katolta, liki 90 metrin korkeudesta.
  - Siistiä! Tää on mahtavaa. Vapaus!

  Mies on Madventures-matkailuohjelmasta tuttu Riku Rantala, joka puhuu seminaariosallistujille omien rajojen rikkomisesta vuosien kokemuksella.
  Henkilökohtaisesta kiinnostuksesta ja harrastuksesta virinnyt unelma on tänään Rantalan ja hänen työparinsa Tuomas Milonofin elinkeino sekä kansainvälinen bisnes.

 • uutisiin.jpg
  5.2.2020

  Into isännöi yhdessä TechTeamin kanssa seinäjokelaisten teknologiateollisuuden yritysten Tilaa tähdille -tapahtumaa Finn-Powerin tehtaalla eilen. Tavoitteena uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia yrityksille. Liki 100 yritysjohtajaa oli paikalla.

 • Kuvassa Reija Lepola, Heikk iRisikko, Hellevi Lassila ja Pasi Artikainen - kumppanuussopimus on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjille ja Sedulle merkittävä.
  28.11.2019

  Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko ja Sedun johtaja Reija Lepola allekirjoittivat tänään sopimuksen yhteistyöstä. Liitteenä on selkeä toimintasuunnitelma reippaan vuoden ajaksi. Ja toimet vastuuhenkilöille jyvitettynä.

 • Kumppanuussopimus-Sedu-Kuntayhtymä-Kaksineuvoinen-levea.jpg
  5.6.2019

  Tänään Kuntayhtymä Kaksineuvoinen solmi kumppanuussopimuksensa Sedun kanssa. Kumppanuus lisää suunnitelmallisuutta, jatkuvuutta ja tukee pitkäjänteistä kehittämistä. Sopimuksiin liitetään toimintasuunnitelma konkreettisista molempia osapuolia hyödyttävistä toimista.