Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
 • uutiskuva-verkko-opinnot-liiketoiminnan-ammattitutkinto.jpg
  2.4.2020

  Sedu on koonnut verkko-opintotarjottimen. Myös näissä poikkeusoloissa oman ammattitaidon päivittäminen kannattaa. Sedu tukee hyvää päätöstäsi tarjoamalla ammattitutkinnot ja ammattitutkintojen tutkinnon osat 1.4. - 31.5.2020 maksutta! Kun aloitat opintosi tai haet opintoihin toukokuun loppuun mennessä, säästät.

 • Poikkeuksellisessa tilanteessa Sedu järjestää soveltuvuuskokeet etänä.
  30.3.2020

  Sedussa oli yhteishaussa tänä keväänä haettavana yhteensä 1317 opiskelijapaikkaa, josta yo-pohjaisia oli 145. Ensisijaisia hakijoita Seduun oli 1204, ja ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 1,1 % viime vuoteen verrattuna. Sedun suosituimmille aloille hius- ja kauneudenhoitoalalle, turvallisuusalalle ja logistiikkaan sekä metsäalalle, media-alalle, sosiaali- ja terveysalalle sekä välinehuoltoalalle oli tarkoitus järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeet.

 • Hoitotyön opettaja Nina Palomäki tekee poikkeusoloissa työtä kotoa käsin - Teams ja Moodle ovat nyt opettajan ja opiskelijan parhaat kaverit. Onneksi kollegat ovat olemassa!
  26.3.2020

  Hoitotyön opettaja Nina Palomäki vastaa puheluun kotikonttorissaan. - Nyt aamupäivällä kävin läpi opiskelijoiden viimeisimpiä työpaikkatoiveita huhtikuussa alkaville jaksoille ja mietimme opettajakollegan kanssa vielä sijoittelua.

 • Oskari Halmela oppisopimus 440x480px.jpg
  24.3.2020

  Maarakennusalalla koko Suomessa harvinaista!

 • Pintakäsittelyalan opettaja Jouko Peltokangas pitää etäyhteyttä opiskelijoihin - hyvillä välineillä pystyy seuraamaan jokaisen opiskelijan etenemistä.
  23.3.2020

  Sedun opiskelijat toimivat työpaikoilla kyseisen työpaikan ohjausten mukaisesti. Työpaikoilla oppimista ja ammatillisen koulutuksen näyttöjä jatketaan, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työpaikan edustaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle.

 • Ruusut_440x480.jpg
  20.3.2020

  Tutkintotodistus on Sedussa myönnetty maaliskuussa suurelle joukolle opiskelijoita - poikkeusoloissa poikkeuksellisesti yhdessäkään toimipisteessä ei tänään ole juhlittu. Tutkintotodistukset matkaavat omistajilleen postitse. Virtuaalisesti erittäin lämpimät onnittelut jokaiselle tutkinnon suorittaneelle. Kiitos kaikille opettajille ja jokaiselle opiskelijan urakkaa ohjanneelle ja tukeneelle. Nyt on lupa juhlia perhepiirissä - onnea!

 • uutiskuva_DAF.jpg
  20.3.2020

  Webauto-ohjelma mahdollistaa ammattipätevyysjatkokoulutuspäivän suorittamisen verkko-opiskeluna ajasta ja paikasta riippumatta. Tarvitset vain tietokoneen tai älypuhelimen sekä Whatsapp-sovelluksen valvomon yhteyttä varten.

 • korona_water-1761027_440x480.jpg
  17.3.2020

  Tänään ti 17.3. Sedussa opettajat ohjeistavat opiskelijat etäopiskeluun. Huomisesta 18.3. lähtien Sedun opiskelijat eivät tule kouluun vaan opiskelevat etänä 13.4. saakka.

 • Simulaattorilla harjoittelu opettaa.
  16.3.2020

  Hallitus antoi mm. ammatillista koulutusta koskevan määräyksen koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi sekä sen haittojen minimoimiseksi. Keskeisimpänä määräyksenä on, että oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen ainakin 13.4. saakka. Tämä järjestely tulee voimaan 18.3. alkaen.

 • korona_air-bubbles-230014_440x480jpg.jpg
  15.3.2020

  Sedussa töitä jatketaan mahdollisimman normaalisti. Työpaikoilla työskennellään ja asiakastyössä huolehditaan riittävästä etäisyydestä. Vastuulliseen toimintaan kuuluu jäädä kotiin, jos on flunssan tapaisia oireita. Olemme jokainen vastuussa siitä, että onnistumme hidastamaan koronaviruksen leviämistä! Erityistä huolta tulee kantaa ikäihmisistä ja riskiryhmään kuuluvista!

 • korona_hands-2238235_440x480.jpg
  13.3.2020

  Arkityö Sedussa jatkuu toistaiseksi normaalina. Valmiusryhmä antaa uuden ohjeistuksen tarvittaessa. Seuraa ajankohtaista tiedotusta intrassa tai Sedu.fi -sivustolla! Jokaisen sedulaisen vastuullinen toiminta ainakin hidastaa koronaviruksen leviämistä.

 • Kadet_440x480.jpg
  11.3.2020

  Sedussa kuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola teki 11.3.2020 päätöksen: opiskelijoiden ja henkilökunnan ulkomaan vaihtojaksot perutaan heinäkuun loppuun saakka koronavirustilanteen vuoksi. Peruutus koskee niin Sedusta lähteviä kuin Seduun saapuvia opiskelijoita ja henkilöstön jäseniä.

 • Tuukka-Aleksi-Jani-suorittivat- liiketoiminnan-ammattitutkinnon.jpg
  10.3.2020

  Vuorenmaa Yhtiöiden varastovalikoima sisältää n. 40 000 erilaista tuotetta. On siis sanomattakin selvää, että Vuorenmaan teknisiltä myyjiltä odotetaan laaja-alaista tuoteosaamista. Vuorenmaalla koulutetaan myyntihenkilöstön tuoteosaamista sekä talon sisäisesti että päämiesten toimesta. On myös luontaista, että myyjät laajentavat tuotetietouttaan toisilleen.

 • nainen_laittaa_kaavoja_kankaaseen_440x480.jpg
  8.3.2020

  Ilmajoen Musiikkijuhlilla saa ensi-iltansa kesäkuussa ooppera Hiljaiset perivät maan, tarina lapuanliikkeestä. Oopperan puvustuksen on suunnitellut Leena Rintala ja osan puvuista toteuttaa Sedun tekstiili- ja muotialan ensimmäisen vuoden opiskelijat.

 • Juulia Soidinaho Improaallon ruoska
  6.3.2020

  Näyttämöllä kolme miestä ja Juulia Soidinaho. Improvisaatioesitys Vajoaminen toteutetaan Improaallon ja Sedun yhteistyönä perjantaina 13.3.2020 Kurikan kampuksella. Esityksiä on vain kaksi: päivällä sedulaisille ja illalla (klo 18) kaikille teatterista, huumorista, yllätyksistä ja hyvistä jutuista pitäville. Hauskassa esityksessä selvitetään, vajoaako koulu jokeen vai Improaalto suohon.

 • Suupohjantien tiloihin rakennetaan siistejä oppimisympäristöjä. Alojen yhteistyölle on hyvät edellytykset.
  2.3.2020

  Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen on käynnissä 10.3. klo 15 saakka. Kaikki peruskoulunsa päättävät ja päättäneet hakevat yhteishaussa ylioppilaiden kanssa. Ja kohteita riittää Ilmajoella, Kurikassa, Lappajärvellä, Lapualla, Rengonharjulla, Seinäjoella (Kirkkokatu, Rastaantaival ja Törnäväntie) ja Ähtärissä (Koulutie ja Tuomarniementie) – tutkintoja on yhteensä 24 ja osaamisaloja huimasti enemmän. Yhteishaussa on jaossa noin 1400 opiskelupaikkaa.

 • Henna Kaunisto ja Jaakko Höök: Sedun Taitaja2020-semifinalistit jäivät hiukan finaalipaikasta mutta kilpailut jatkuvat nuorten kokkien SM-kisassa Kuopiossa.
  25.2.2020

  Henna Kaunisto (17) haluaa kokiksi. Toisen opiskeluvuoden keväällä hän oppii työpaikalla Juurella-ravintolassa. - Haluan sellaisiin töihin, jossa saa tehdä monipuolisesti töitä ja paljon itse. Toivon, että työ on sopivan haastavaa, Lehtimäeltä kotoisin oleva Henna kertoo rauhalliseen tapaansa, katsoo silmiin ja hymyilee.

 • Ruusut_440x480.jpg
  21.2.2020

  Sedussa juhlitaan tänään! Toivomme onnea jokaiselle tutkintotodistuksen saajalle - paljon myötätuulta seuraavalle askeleelle. Kiitämme opettajia, opoja, ohjaajia ja henkilöstöä, joka on auttanut maalin saavuttamisessa. Jokaisella opiskelijalla ja lähes kaikilla opettajilla on kevyt askel; talvilomaviikko 9 on kokonaan edessä.

 • Silmänruoka on ainakin puoli ruokaa - mutta tärkeintä on maku, myös erityisruokavaliota noudattaville.
  20.2.2020

  Lounasruokapaikassa laktoositon, maidoton, gluteeniton, lihaton, kalaton tms. ruokavalio on arkea, silti jokainen ruokailija saa ravitsevan lounaan.

 • KEVA10-Terhi-ja-Riku-Rantala.jpg
  12.2.2020

  Mies seisoo talon katolla ja kerää rohkeutta hypätä.
  - Voi *****! En halua tehdä tätä. Väität, että jonkun on pakko. Pelottaa.
  Yli 80 seminaariosallistujaa vetää henkeä, kun mies hyppää Pietarissa sijaitsevan talon katolta, liki 90 metrin korkeudesta.
  - Siistiä! Tää on mahtavaa. Vapaus!

  Mies on Madventures-matkailuohjelmasta tuttu Riku Rantala, joka puhuu seminaariosallistujille omien rajojen rikkomisesta vuosien kokemuksella.
  Henkilökohtaisesta kiinnostuksesta ja harrastuksesta virinnyt unelma on tänään Rantalan ja hänen työparinsa Tuomas Milonofin elinkeino sekä kansainvälinen bisnes.

 • Taitaja2020-tapahtuma järjestetään toukokuussa Jyväskylässä.
  7.2.2020

  Kuortanelainen Elina Lampi valmistuu lähihoitajaksi toukokuussa Seinäjoen Sedusta. Tällä hetkellä hän oppii työpaikalla Kuortaneen kotihoidossa. Elina varasi viime viikolla kalenteristaan tilaa Ammattitaidon SM-kilpailuille Jyväskylässä 11. – 14.5. Yhteistä harjoitteluaikaa opettaja-valmentajan kanssa etsitään.

 • uutisiin.jpg
  5.2.2020

  Into isännöi yhdessä TechTeamin kanssa seinäjokelaisten teknologiateollisuuden yritysten Tilaa tähdille -tapahtumaa Finn-Powerin tehtaalla eilen. Tavoitteena uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia yrityksille. Liki 100 yritysjohtajaa oli paikalla.

 • Taitaja2020-matkailuala-Salpaus.jpg
  4.2.2020

  Sedu järjesti Taitaja-kilpailun semifinaalit kahdessa lajissa: matkailu Lapuan Sedussa ja metsäkoneen käyttö Ähtärin Tuomarniemellä.

  Tulevat matkailupalvelujen tuottajat Emmi Martikainen ja Jenna Väisänen Koulutuskeskus Salpauksesta sekä Jenni Alanen ja Heidi Kosonen Omniasta selvittivät tiensä ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin Jyväskylään.

 • Hyvästä ohjauksesta hyötyy niin nuori kuin aikuinen. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto kasvattaa tietoja ja kehittää taitoja.
  4.2.2020

  Sedu tarjoaa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon nyt kaksi osaamisalaa – uutta on ohjauksen osaamisala, paljon tutumpi on koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajia kouluttava osaamisala.

 • Taitaja2019-finaalissa Sedun Miro Hirsimäki sai hankalan muuttokuorman lastattavaksi.
  26.1.2020

  Alkavalla viikolla (27.–31.1.2020) eri puolilla Suomea järjestetään semifinaalit. Niihin osallistuu lähes 1500 kilpailijaa yli 30 paikkakunnalla. Kilpailu käydään paikoista Taitaja-finaaliin. Lajeja on 50, ja Sedun opiskelijoita nähdään 12 lajissa.

 • Ruusut_440x480.jpg
  24.1.2020

  Tutkinto taskussa - monta mahdollisuutta edessä. Sedussa tutkintotodistuksia kirjoitetaan kahdesti kuukaudessa, jotta jokainen pääsee mahdollisimman nopeasti etenemään joko työelämään tai jatko-opintoihin. Onnea tammikuussa urakkansa valmiiksi saaneille!

 • Merkonomiopiskelija Paloma Koivikko on saanut hyvää ohjausta työpaikalla esimieheltään Elina Sireniltä ja työelämässä oppimista ohjaavalta opettajalta Ulla-Maija Kalliolta.
  21.1.2020

  Opetus- ja kulttuuriministeriö teki viime vuoden lopussa päätöksen ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamisesta. Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin oli 20 miljoonaa, josta Sedun osuus oli 560 000€.

 • Yhdessa_9181_440x480.jpg
  10.1.2020

  Lakeuden kutsu koulutushanke on luotu yhteistyössä Baronan, Sedun, TE-palveluiden sekä ELY-keskuksen kanssa. Rastaantaipaleella kuusi kone- ja tuotantotekniikan osaajaa saa todistuksen koulutuksestaan. Työsopimukset Baronan kanssa on allekirjoitettu jo aikaisemmin. Lakeuden Kutsu rekrykoulutuksessa Fortaco Ostrobothnia Oy Kurikassa ja KJH-Comp Oy Alahärmässä saivat kaipaamaansa lisätyövoimaa. Barona siivittää yritysten ja Sedun yhteistyötä.

 • Tero Ylä-Peräinen valmistui Sedusta merkonomiksi. Jalkapallo on edelleen ykkönen!
  7.1.2020

  Nyt 19-vuotias Tero Ylä-Peräinen asuu Valkeakoskella; jalkapallokentälle ja Hakan harjoituksiin on lyhyt matka. Mutta polven patella-jänne repesi, ja harjoituskielto on kestänyt jo lähes puoli vuotta. - Tammikuussa pääsen pelaamaan, FC Hakan A-junioreiden keskikenttäpelaaja ja joukkueen varakapteeni suunnittelee.

 • Valmistuvat_9136_440x480.jpg
  23.12.2019

  Seinäjokelaiset Jemina Hölli ja Anniina Korkiatupa valmistuivat juuri joulun alla perustason ensihoitajiksi. He ovat Sedussa viimeiset, jotka suorittivat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ensihoidon osaamisalan kokeilun aikana. Uudet sosiaali- ja terveysalan tutkinnon perusteet tulivat voimaan jo kokeilun aikana (elokuussa 2018), ja perustason ensihoidon osaamisala on vakiintunut Sedun koulutustarjontaan yhteishakukohteena.

 • Ruusut_440x480.jpg
  20.12.2019

  Tutkintotodistus on Sedussa myönnetty joulukuussa 2019 joko 5.12. tai 20.12. Juhlat vietettiin tänään. Paljon onnea jokaiselle tutkintotodistuksen saajalle. Ruusuja, joululauluja, kakkua, iloista mieltä - ja hiven haikeutta.

 • varastotyöntekijät varastossa.jpg
  9.12.2019

  Vuorenmaalla opiskelijoiden ohjaaminen on huipputasoa.

 • Nuori_mies_hymyilee.jpg
  4.12.2019

  Seinäjokinen Roope Suopuro on palkattu Parasta Digitukea –hankkeen IT-palveluvastaavaksi vuoden loppuun saakka tekemään kansallista ja organisaatiotasoista kehitystyötä. Hänen tehtävänään on edistää Sedun hankkeessa tavoitteeksi asetettujen asiakastietojärjestelmien yhteensovittamista. Työ luo pohjaa laajemmalle yhteentoimivuudelle, jonka eteen Parasta Digitukea –hanke on tehnyt kansallista kehitystyötä jo lähes kahden vuoden ajan.

 • Kuvassa Reija Lepola, Heikk iRisikko, Hellevi Lassila ja Pasi Artikainen - kumppanuussopimus on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjille ja Sedulle merkittävä.
  28.11.2019

  Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko ja Sedun johtaja Reija Lepola allekirjoittivat tänään sopimuksen yhteistyöstä. Liitteenä on selkeä toimintasuunnitelma reippaan vuoden ajaksi. Ja toimet vastuuhenkilöille jyvitettynä.

 • Simulaattorilla harjoittelu opettaa.
  27.11.2019

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut päätöksensä ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamisesta tänään 27.11. Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin on 20 miljoonaa, josta Sedun osuus on 560 000€.

 • Kaapo ja Sisu osallistuivat Lapsi mukaan töihin -päivään Sedun Lapuan kampuksella 22.11.2019. Lähihoitajaopiskelijat Susanna ja Kiia auttoivat ja ohjasivat päivän aikana.
  23.11.2019

  Lapsi mukaan töihin –päivä sai vanhemmat ja isovanhemmat Lapuan Sedussa ottamaan lapset mukaan töihin. Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on näyttää, mitä aikuiset päivisin puuhaavat.
  Lähihoitaja-opiskelijat vahvistivat päivän aikana asiakaspalvelu- ja ohjaustaitojaan oikeissa tilanteissa. Hauska päivä kokosi 30 lasta Lapuan kampukselle.

 • Matkailualan-opiskelijat-seminaariavustajina-sisäilmapajassa.jpg
  22.11.2019

  Ähtärin matkailualan opiskelijat hakivat kokemusta ison tapahtuman järjestämisestä Seinäjoki Areenalta. Mukana oli tapahtuman tuottamista ja toteuttamista opiskelevia ammattitutkinto-opiskelijoita sekä tuotteistamista opiskelevia perustutkinto-opiskelijoita opettajansa Virpi Väänäsen kanssa.

 • Ruusut_440x480.jpg
  22.11.2019

  Onnen päivä tänään! Niin moni nuori ja aikuinen käy tänään Sedussa noutamassa tutkintotodistuksensa. Onnentoivotuksia, kauniita sanoja, kiitokset puolin ja toisin. Niin hieno aika on takana, tutkintotodistus taskussa - ja uudet seikkailut edessä. Onniteltavien joukossa on myös henkilöitä, jotka ovat jo saaneet tiedon ylioppilaskirjoitusten onnistuneesta suorittamisesta ja tänään myös ammatillinen perustutkinto on valmis. Lämpimät onnittelut!

 • koulutus- ja työllisyysasiantuntija Pauli Leinonen
  19.11.2019

  Pauli Leinonen, koulutus- ja työllisyysasiantuntija, kouluttaa Rastaantaipaleella. Auditoriossa on kymmeniä työvalmentajia, ohjaajia - ja kaikkia yhdistää halu tehdä työnsä hyvin. Työllistää osatyökykyisiä, mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia.

 • Aila Katila ja Nora Yliviikari Päivä johtajana -päivässä
  18.11.2019

  Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelija Nora Yliviikari vaikuttaa monella taholla ja haluaa selvittää, onko esimiestyö tavoittelemisen arvoista. Hän seuraa Sedun kehittämispäällikkö Aila Katilaa kokonaisen päivän. Nuorkauppakamari järjestää tämän mahdollisuuden Päivä johtajana -kohtaamiseen.

 • Hirsitalo_3D_piirustus.jpg
  15.11.2019

  Sallamari Haukkala valmistui kesäkuussa suunnitteluassistentin ammattitutkinnon arkkitehtisuunnittelun osaamisalalta. Opintojen loppuvaiheessa hän päätti osallistua Vertexin järjestämään suunnittelukilpailuun. Hänen työnsä oli kolmen parhaan joukossa, ja Sallamari palkittiin 500€ suuruisella palkinnolla.

 • Taitaja9-kilpailussa Seinajoen Lyseon joukkue autoalan tehtavan kimpussa.
  14.11.2019

  Innostuksesta, yhteistyöstä, kilpailusta, mukavasta yhdessäolosta, hyvästä ruuasta - ja palkinnoista! Kuinka mukavalta tuntuukaan onnistua joulutortun taittelemisessa tai kravattisolmun tekemisessä? Ja miten kaverit hehkuttavat autojen tekniikan osaajia! Niin paljon erilaista osaamista yläkoululaisilla on. Paljon muutakin kuin kielten ja matematiikan osaamista.

 • öljyä pullossa_440x480.jpg
  6.11.2019

  -Muovijäte on Hyötyjätekuljetukselle arvokas raaka-aine – don’t waste your waste. Muovi ei tässä maailmassa ole ongelma, vaan ihmiset.

 • Jani Saarimaa ja Jussi Koivula Prima Powerin Combi Genius -levyntyöstölinjaston puikoissa.
  4.11.2019

  Sedun sähkö- ja automaatioalan lehtori Jani Saarimaa on juuri palannut Chigagosta. Hän koulutti Prima Powerin yhdysvaltalaista kunnossapitohenkilöstöä.

 • Lassila_Autio-Sivula_140533_440x480.jpg
  31.10.2019

  Sedu on noin 600 henkilön työpaikka. Sedun työhyvinvointikysely syksyllä 2018 osoitti, että johto ei tiedä, millaista arkea opettajat ja muu henkilöstö elävät. Eivätkä työntekijät liioin tunne johdon työtä.

 • Aronpaa_Jenna_440x480.jpg
  27.6.2019

  Kuva-artesaaniksi juuri valmistunut Sedun opiskelija Jenna Aronpää sai viimeisenä opiskelukeväänään työtilauksen melko suurelta taholta. ELY-keskuksen alainen, hiljattain toimintansa aloittanut monialainen työllisyyspalvelu AIMO tarvitsi logon toimintaansa varten.

 • Kumppanuussopimus-Sedu-Kuntayhtymä-Kaksineuvoinen-levea.jpg
  5.6.2019

  Tänään Kuntayhtymä Kaksineuvoinen solmi kumppanuussopimuksensa Sedun kanssa. Kumppanuus lisää suunnitelmallisuutta, jatkuvuutta ja tukee pitkäjänteistä kehittämistä. Sopimuksiin liitetään toimintasuunnitelma konkreettisista molempia osapuolia hyödyttävistä toimista.

 • Henri_Hakola_440x480.jpg
  29.5.2019

  Ilmajoen Koskenkorvalta kotoisin oleva Henri Hakola voitti viime viikolla pronssia ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitajissa. Kolmipäiväinen finaali kilpailtiin tänä vuonna Joensuussa. Hakola jatkoi Sedun autonasennuksen Taitaja-mitaliputkea – tämä oli Sedulle viides perättäinen mitali lajissa.

 • Tero_Yla-Perainen_0353_440x480.jpg
  23.1.2019

  Tero Ylä-Peräinen (18) nouti tutkintotodistuksensa joulukuussa Sedussa Seinäjoella. Merkonomiksi valmistunut nuori kuittasi samalla stipendin. Miksi Valkeakosken Hakan jalkapalloilija opiskeli Seinäjoella?