Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
 • Juhannusruusu_6983_440x480.jpg
  22.6.2022

  Juhannuksen alla onnittelemme suurta määrää tavoitteellisia opiskelijoita, jotka ovat saaneet tutkintonsa valmiiksi. Tuorein tiedoin ja taidoin tutkintotodistus taskussa on hyvä suunnata työelämään ja/tai jatko-opintoihin. Onnea jokaiselle! Nyt juhlitaan sinua ja kesää!

 • moduleit_440x480.jpg
  20.6.2022

  Italialaiset, hollantilaiset, ranskalaiset ja suomalaiset ammatillisen koulutuksen opiskelijat opettajineen valmistamassa ruokaa yhdessä samanaikaisesti, omissa opetuskeittiöissään – tämän mahdollistaa digitekniikka ja Erasmus + -rahoitus. Module it! Digital Teaching for VET -hankkeen aikana on toteutettu striimattuja opintopäiviä vuorovastuin, ja nyt on Sedun vuoro kerätyn kokemuksen pohjalta laatia opas online-opetuksen toteuttamiseen ravintola- ja catering-alalla.

 • Miltä tuntuu palata kouluun, josta on lähtenyt 1974? On mukavaa kahvitella luokassa.
  18.6.2022

  Sedun maatalousalan opettajat Virpi Norja, Irma Uusi-Laitila ja Juhani Törmän odottivat vieraita läheltä ja kaukaa. Ainakin ajallisesti kaukaa. 1973–1974 Ilmajoen maatalousalalla karjanhoitoa opiskeli ryhmä, joka perjantaina saapui takaisin opinahjoonsa tutkimaan, miltä IMOlla (Ilmajoen maatalousoppilaitos) näyttää nyt ja miten maatalousalalla nykyisin opiskellaan. Vacca Oy:n Kalle Fält saapuu tapaamaan alan konkareita.

 • Hyppy_440x480.jpg
  16.6.2022

  Kevään 2022 yhteishaun tulokset on julkaistu. Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Seduun!

 • Kansainvälisen digi-hankkeen (SHOW-VET) aloituskokouksen kaikki osallistujat koolla Ähtärin pihakuusen edessä.
  14.6.2022

  Toukokuussa Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu isännöi Ähtärissä Smooth Hybrid and Online Working for VET-hankkeen aloituskokousta. Sedun koordinoimassa hankkeessa kehitetään etä- ja hybridioppimista ammatillisessa koulutuksessa yhteistyössä suomalaisten, hollantilaisten, belgialaisten, espanjaisten ja italiaisten asiantuntijoiden kanssa. Suomesta kehittämistyöhön osallistuvat Sedun ohella Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä Kpedu ja Jyväskylän opettajakorkeakoulu JAMK.

 • Maarakennuskoneenkuljettaja Konsta.jpg
  3.6.2022

  -Jälkeenpäin kun ajattelen, niin olihan tämä aikamoinen urakka, mutta ei se siinä vaiheessa niin tuntunut, miettii kristiinankaupunkilainen Konsta Itälaakso. Kaikki sujui joustavasti sekä Sedun, lukion että työporukan kanssa. Konstan suoritus ei ole ihan tavallinen juttu. On erittäin harvinaista, että opiskelija suorittaa kaksoistutkinnon oppisopimuksella maarakennusalalla. Se on erityisen vaativaa, koska joka viikko on vähintään 25 tuntia työpaikalla oppimista ja tämän lisäksi tulee lukio-opinnot.

 • KaisaKuivila_6644_440x480.jpg
  1.6.2022

  Sedussa vietettiin valmistumisjuhlia perjantaina 27.5. Juhlissa ojennettiin stipendejä tutkinnon suorittaneille mutta stipendejä saivat myös opintojaan jatkavat. Kiitos lahjoittajille! Stipendeillä on aina perusteensa, ja saajalleen se on kannustava kiitos hyvästä työstä.

 • IreneTurenius_tarkastusltkpj_440x480.jpg
  31.5.2022

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto piti tilinpäätöskokouksen Kurikan kampuksella 30.5.2022. Kuntayhtymän johtaja, rehtori Pasi Artikainen esitteli tiiviisti Sedun toimintakertomuksen vuodesta 2021. Koronasta huolimatta opiskelijavuositavoite ylittyi: opiskelijavuosia Sedussa viime vuonna yhteensä 4869.

 • Tutkintotodistuksen saaneet nuoret miehet kuvassa - peukalo kertoo ammattiin valmistuneen tunnelmat.
  29.5.2022

  Edelliset valmistumisjuhlat järjestettiin Sedussa kolme vuotta sitten. Sen mukaisesti perjantain juhlissa ilo kupli, ruusut tuoksuivat ja tunnelma oli kepeä. Tänä vuonna Sedussa juhlittiin joka kampuksella, ja osassa jopa kahdesti samana päivänä. Koronan kurittamat opiskelijat ovat joutuneet sopeutumaan rajoituksiin ja hankkimaan digitaitoja pakon edessä. Jokainen tutkinnon suorittanut voi aidosti iloita ja olla ylpeä suorituksestaan.

 • Ruusut_juhlaan_440x480.jpg
  27.5.2022

  Toukokuussa tutkinnon suorittaneita on paljon - ja Sedussa juhlitaan jokaisessa talossa isosti ihan livenä. Yhteensä 335 henkilöä saa tänään tutkinnon valmiiksi; perustutkintotodistuksen saa 279 henkilöä, ammattitutkintotodistus ojennetaan 28 henkilölle ja erikoisammattitutkinnon on niin ikään suorittanut 28 henkilöä. Kaksi tutkintoa, siis ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon, on suorittanut 22 ahkeraa opiskelijaa. Onnea jokaiselle tutkinnon suorittaneelle.

 • Taitaja_joukkue_2022_440x480.jpg
  19.5.2022

  Sedun opiskelijat Jussi-Ala-Ketola, Viljami Ala-Fossi, Julius Hauta, Perttu Kriikkula ja Jenna Raittila kisaavat ammattitaidon SM-kisojen finaalissa Porissa. Kilpailu huipentuu tänään torstaina. Piipahdimme tervehtimässä finalisteja keskiviikkona.

 • Mukana-tapahtumassa_440x480.jpg
  9.5.2022

  Kuusi Sedun nuorta taitajaa on selvittänyt tiensä semifinaalien kautta ammattitaidon SM-kisojen finaaliin. Ajoneuvotekniikassa Jussi Ala-Ketola Lapualta ja Matias Peltola Seinäjoelta. Lapualla opiskelevat putkiasennuksen taitajat Viljami Ala-Fossi ja Julius Hauta sekä Kurikassa opiskeleva sähköasennuksen finalisti Perttu Kriikkula. Rakennuspinnoittamisen finaalissa nähdään Seinäjoella Rastaantaipaleella opiskeleva Jenna Raittila.

 • Palopäällystöliitto valitsi Sedun turvallisuuspalkinnoon saajaksi. Hallintojohtaja Keijo Tauriainen pitää kunniakirjaa käsissään.
  25.4.2022

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu palkittiin järjestelmällisestä turvallisuustyöstä, joka korostaa jokaisen omaa vastuuta työskentely- ja oppimisympäristön turvallisuuden edistämisessä. Turvallisuuspalkinto luovutettiin hallintojohtaja Keijo Tauriaiselle ja turvallisuuskoordinaattori Martti Mäki-Jouppilalle maanantaina 25.4.2022 Opetusalan turvallisuusfoorumissa.

 • 10 000 euroa - Sedun vararehtori Hellevi Lassila hymyilee lahjoitussekki kädessään. Naisklubin puheenjohtaja Mirja Kujala ja sihteeri Liisa Kivistö ovat tehneet merkittävän lahjoituksen.
  21.4.2022

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun vararehtori Hellevi Lassila vastaanotti 10 000 euron rahaston Etelä-Pohjanmaan Naisklubilta.

 • Sergei_440x480.jpg
  8.4.2022

  22-vuotias Sergei tuli Suomeen kaksi vuotta sitten. Sinnikkyyden avulla hän oppi suomen kielen hämmästyttävän nopeasti. Nyt Sergei on töissä Ferrum Steel Oy:llä, ja valmistui oppisopimuksella levyseppähitsaajaksi.

 • AI_hanke_440x480.jpg
  31.3.2022

  Esine laitetaan liukuhihnalle, jossa se pysähtyy ensin kuvattavaksi. Liukuhihnan päässä robotti nostaa esineen sivuun, tunnistaen sen ’oikeanlaiseksi’ kappaleeksi. Miten tämä on mahdollista?

 • Ruusuja tutkinnon suorittaneille.
  25.3.2022

  Sedussa onniteltiin tutkinnon suorittaneita. Jokaisessa talossa on aihetta juhlaan. Maaliskuussa tutkintotodistuksia ojennetaan jo lähes yhtä paljon kuin toukokuussa. On tärkeää, että ammattiosaamistaan pääsee käyttämään heti, kun kaikki tutkintoon vaadittavat osat on tehty ja näytöt annettu.

 • Kaksi lähihoitajaopiskelijaa sinivihreissä työasuissaan osoittaa sinua sormella. Nuoret naiset hymyilevät silmillään maskit kasvoillaan. Taustalla näkyy hoitoluokan sängyt.
  22.3.2022

  Toisen asteen yhteishaku päättyi 22.3.2022. Yhteishaussa hakemuksen tekivät peruskoulunsa päättävät oppivelvolliset, joilla on velvollisuus hakea toisen asteen koulutukseen. Yhteishaussa voivat hakea myös kaikki ne, joilla ei vielä ole ammatillista perustutkintoa tai ylioppilastutkintoa. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedussa oli yhteishaussa tänä keväänä haettavana yhteensä 1460 opiskelijapaikkaa, uutena tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA.

 • Virtuaalitapahtuma: opiskelijatyttö istuu tiiminsä kanssa atk-luokassa kulokkeet päässä, hän osoittaa sormellaan ruudulla näkyvää kohdetta.
  16.3.2022

  Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämän valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaalitapahtuma pidettiin 15.3.2022 virtuaalisesti. Huhtikuussa valtakunnallisessa finaalissa Etelä-Pohjanmaata edustaa kaksi NY-yritystä, ja ne molemmat tulevat Lapuan Sedusta.

 • Teija Ojala (vas.) ja Elina Järvistö Törnäväntien keittiössä - värikkäät menut keittiössä. Suomalaista lohta, rosollia ja avokadon sävyttämää smoothieta.
  14.3.2022

  Päivän menu on herkullinen: voisulalla voideltua perunarieskaa, metsäsienisalaattia marinoidun sipulin kera, rosollia, sokerisuolattua lohta tillisinappikastikkeen kera. Jälkiruokana tarjolla on avokado-kurkku-ananas-omena-inkivääri smoothie.

 • JussiAla-Ketola_6500_440x480.jpg
  8.3.2022

  Jussi Ala-Ketola on yksi Sedun kuudesta Taitaja-finalistista. Hän opiskelee autoalaa Lapuan Sedussa toista vuotta. Ajoneuvotekniikan finaalissa ammattitaidon SM-kilpailuissa esiintyy kaksi sedulaista; Seinäjoella Törnäväntiellä opiskeleva Matias Peltola kuuluu niin ikään maamme kahdeksan nuoren parhaan ajoneuvoasentajan joukkoon.

 • Ruusuja tutkinnon suorittaneille.
  25.2.2022

  Tänään Sedussa on ojennettu tutkintotodistuksia eri kampuksilla. Opiskelupolut ovat yksilöllisiä, ja tutkintotodistus kirjoitetaan valmiiksi niin nopeasti kuin mahdollista, jotta henkilö pääsee etenemään tuorein tiedoin töihin tai jatkokoulutukseen. Joustavuus ja räätälöinti on Sedun vahvuus. Onnea jokaiselle helmikuussa urakkansa päättäneelle!

 • Timo Paakkanen Teams-kuvassa. Osallistujat oikealla kuvakkeina.
  23.2.2022

  Kestävään kehitykseen liittyvät itsestään selvästi taloudelliset ja ympäristölliset mutta myös sosiaaliset ja kulttuuriset tekijät. Kansainvälinen hanke Sustainability-driven entrepreneurship (SdE) järjesti Kestävä yrittäjyys -kilpailun yhteistyössä Lennol Oy:n kanssa Teamsissä 23.2.2022 klo 8.30–16.00. Toimintatapaa testasivat Sedun, Kurikan lukion ja SeAMKin opiskelijat.

 • Uutiskuva_SILTAopinnot_440x480.jpg
  4.2.2022

  Sedun opiskelijat voivat aloittaa ammattikorkeakouluopinnot jo väyläopinnoissa. Väyläopinnot on suunniteltu kestämään kaksi vuotta, joten ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden kannattaa hakea. Opiskelija jatkaa väyläopinnoissa sen alan opintoja, joita opiskelee Sedussa. Kun opiskelija aloittaa SeAMKissa tutkinto-opiskelijana, suoritetut väyläopinnot sisällytetään osaksi AMK-tutkintoa, mikä lyhentää opiskeluaikaa ammattikorkeakoulussa.

 • PasiArtikainen_5667_150dpi_440x480.jpg
  19.1.2022

  Ammatillisen koulutuksen Areenan puheenjohtajaksi uudelle kaudelle 2022-2023 Kuntaliitto on kutsunut Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun kuntayhtymän johtaja, rehtori Pasi Artikaisen.

 • SAKUstars-tapahtumassa lavalla opiskelijoiden bändi kiittää yleisöä savu- ja valotehosteiden keskeltä.
  18.1.2022

  Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu järjestää valtakunnallisen kulttuurikilpailun SAKUstars-tapahtuman huhtikuussa 2023 Kurikan kampuksella. SAKUstars kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksessa ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei oppilaitoksen arjessa välttämättä tule esiin. SAKUstarsissa tärkeintä ei ole menestyminen vaan osallistuminen.

 • Kaks_katta_kumppanuussopimus_440x480.jpg
  12.1.2022

  Sopimus tiivistää, vahvistaa ja kehittää vuosikymmeniä jatkunutta hyvää yhteistyötä ja nostaa sen strategiselle tasolle. Sopimuksen myötä laadittu vuosisuunnitelma antaa työkaluja esimerkiksi opinnollistamisen, oppisopimuksen ja ohjausyhteistyön kehittämiseen.

 • Leevi Mutikainen ja AapoSalo tutkivat todistuksiaan.
  23.12.2021

  Koulutuspäällikkö Jarmo Huttunen ojensi tänään todistuksen Talotekniikan perustutkinnon suorittamisesta mm. Leevi Mutikaiselle (18), Niko Raiskille (18) ja Aapo Salolle (20). Nuoret putkiasentajat ovat uransa alussa mutta kuitenkin jo tukevasti työelämässä. Aapo Salo jatkaa Dahlilla, jossa hän suoritti tutkintonsa viimeiset osat huhtikuusta alkaen oppisopimuksella. Sama työpaikka työllistää myös Niko Raiskin. Leevi Mutikaisen päiväohjelmista vastaa 3.1.2022 alkaen armeija, joten huolta ei ole kellään.

 • Ruusuja tutkinnon suorittaneille.
  22.12.2021

  Joulukuussa tutkintotodistuksia myönnettiin Sedun jokaisessa toimipisteessä. Koronan varjossa isoja juhlia ei järjestetty mutta sitä lämpimämmin vastuuohjaajat ja koulutuspäälliköt saattelivat tutkintotodistuksen saavuttaneet eteenpäin. Kokonainen tutkinto on hieno saavutus; se on osoitus ammattitaidosta, jonka avulla on hyvä ponnistaa pitkälle. Tutkinto antaa aina paremmat mahdollisuudet myös jatko-opintoihin. Onnea jokaiselle & hyvää joulua kaikille. Onnea uuteen vuoteen!

 • kaksi-naista-nauraa-poydan-aaressa.jpg
  19.12.2021

  Amiksen kahviot ja ruokalat ovat kohtaamispaikkoja, joissa voi vaihtaa kuulumiset, nauttia maittavan lounaan, hörpätä kahvit tai hengata muuten vaan. Vastassa on aina aikuinen, jonka voi kohdata montakin kertaa päivän aikana.

 • Suupohjantiellä on avaruutta.
  14.12.2021

  Sedun opiskelijat lähestyivät vetoomuksella valituksen tehnyttä Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys ry:n Rakennusperintötyöryhmää. Opiskelijat kutsuivat yhdistyksen jäseniä keskustelemaan Suupohjantielle 9.12. mutta yhdistyksen puheenjohtaja kiitti kutsusta ja ilmoitti ottavansa vetoomuksen vastaan sähköpostitse.

 • V2V_vieraita_Ahjossa_Lapualla_440x480.jpg
  9.12.2021

  Joukko ammatillisten oppilaitosten rehtoreita ja opettajia on ollut tutustumassa tällä viikolla Seduun osana kansainvälistä VET to VET -hanketta. Hankkeen tavoitteena on kehittää Länsi-Balkanin alueen ammatillisten koulutuksen järjestäjien kansainvälisyysosaamista, prosesseja sekä koulutusta. Vierailu antaa mahdollisuuden nähdä ja kokea konkreettisesti toisen maan tapaa toteuttaa ammatillista koulutusta ja käydä hedelmällistä dialogia.

 • Robotti tekee, mitä ihminen pystyy sille opettamaan.
  9.12.2021

  Eteläpohjalaiset yritykset tuovat esille selkeän tarpeen rekrytoida työntekijöitä sekä hankkia lisää osaamista lähivuosina. Tiedot perustuvat Etelä-Pohjanmaan osaamisbarometri 2021 -hankkeen kyselytutkimukseen, joka toteutettiin syksyn 2021 aikana. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Sedu, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamari.

 • Ylioppilas Anton Halkola ja koulutuspäällikkö Jani Pusa Sedun autoalan työsalissa.
  3.12.2021

  Anton Halkola (19) sai marraskuussa todistuksen Autoalan perustutkinnon suorittamisesta Seinäjoen Sedussa Törnäväntiellä ja tänään hän painoi päähänsä ylioppilaslakin Ilmajoen lukiossa. Määrätietoinen nuori mies käytti kahden tutkinnon tekemiseen kolme ja puoli vuotta.

 • 4H-järjestöstä Tomi Alakoski ja aluejohtaja Tuija Saarimäki Sedun johtaja, rehtori Pasi Artikaisen ja kehittämissuunnittelija Satu-Maarit Sivulan kanssa Rastaantaipaleen ulkoportailla.
  15.10.2021

  Yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toiminnan kannustaminen yhdistää Sedua ja 4H-liittoa.

 • Havainnekuva_Kirkkokatu10
  8.10.2021

  Perjantaina 1.10. tuli tieto, että Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys ry / Rakennusperintötyöryhmä on kesän aikana tehnyt valituksen hallinto-oikeudelle Seinäjoen kaupungin Kirkkokadun poikkeamislupapäätöksestä. Asia nousi esille vasta, kun Sedun kampusten rakentamisesta uutisoitiin viime viikolla. Käsittelyaika hallinto-oikeudessa venyy arviolta puoleentoista, kahteen vuoteen, ja rakennushanke seisahtuu odottamaan päätöstä.

 • v2v_ohjausryhman_kokous_ihmisia_keskustelemassa_440x480.jpg
  15.6.2021

  Sedu pyrkii strategiansa mukaisesti toimimaan vastuullisena osaamisen edelläkävijänä muuttuvan työelämän tarpeiden ennakoinnissa. Tavoitteen eteen toimitaan monitasoisesti, yhtenä esimerkkinä juuri alkanut kansainvälinen V2V-hanke. Hanke lisää yhteistyötä alueen toimijoiden kesken ja tuo myös uusia näkökulmia sekä avauksia ajankohtaisen työperäisen ja koulutusperäisen maahanmuuton osalta.

 • Haapolahti_Mikkila_kollaasikuva_440x480.jpg
  11.5.2021

  Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Pintakäsittelyn opettajamme Timo Haapolahti on ehdolla World Skills-expertiksi. Valinta vahvistetaan syksyllä. Autoalan opettajamme Jani Mikkilä on valittu Skills-lajipäälliköksi ajoneuvotekniikka-lajissa.

 • Dosettiin_LirijetaZejnullahu_1693_440x480.jpg
  29.4.2021

  Sedun sosiaali- ja terveysalalla ja erityisesti opettaja Raili Keisala-Kurjella on aihetta iloon. 14 kosovolaista nuorta valmistuu lähihoitajaksi kesäkuussa. Ryhmä aloitti Sedussa Seinäjoella 13.1.2020 Raili Keisala-Kurjen ohjauksessa.

 • Esimiesareena.jpg
  16.3.2021

  Sedu ja Vaasan yliopiston Executive Education ovat aloittaneet esimieskoulutuksiin liittyvän yhteistyön. Tavoitteena on laajentaa esimieskoulutuksissa opiskelevien mahdollisuuksia kehittää osaamistaan sekä keventää polkuja eri opintojen välillä, mahdollistaen sujuvia siirtymiä oppilaitosten välillä.

 • Hirsitalo_3D_piirustus.jpg
  15.11.2019

  Sallamari Haukkala valmistui kesäkuussa suunnitteluassistentin ammattitutkinnon arkkitehtisuunnittelun osaamisalalta. Opintojen loppuvaiheessa hän päätti osallistua Vertexin järjestämään suunnittelukilpailuun. Hänen työnsä oli kolmen parhaan joukossa, ja Sallamari palkittiin 500€ suuruisella palkinnolla.