Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
 • Yhdessa_9181_440x480.jpg
  10.1.2020

  Lakeuden kutsu koulutushanke on luotu yhteistyössä Baronan, Sedun, TE-palveluiden sekä ELY-keskuksen kanssa. Rastaantaipaleella kuusi kone- ja tuotantotekniikan osaajaa saa todistuksen koulutuksestaan. Työsopimukset Baronan kanssa on allekirjoitettu jo aikaisemmin. Lakeuden Kutsu rekrykoulutuksessa Fortaco Ostrobothnia Oy Kurikassa ja KJH-Comp Oy Alahärmässä saivat kaipaamaansa lisätyövoimaa. Barona siivittää yritysten ja Sedun yhteistyötä.

 • Tero Ylä-Peräinen valmistui Sedusta merkonomiksi. Jalkapallo on edelleen ykkönen!
  7.1.2020

  Nyt 19-vuotias Tero Ylä-Peräinen asuu Valkeakoskella; jalkapallokentälle ja Hakan harjoituksiin on lyhyt matka. Mutta polven patella-jänne repesi, ja harjoituskielto on kestänyt jo lähes puoli vuotta. - Tammikuussa pääsen pelaamaan, FC Hakan A-junioreiden keskikenttäpelaaja ja joukkueen varakapteeni suunnittelee.

 • Valmistuvat_9136_440x480.jpg
  23.12.2019

  Seinäjokelaiset Jemina Hölli ja Anniina Korkiatupa valmistuivat juuri joulun alla perustason ensihoitajiksi. He ovat Sedussa viimeiset, jotka suorittivat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ensihoidon osaamisalan kokeilun aikana. Uudet sosiaali- ja terveysalan tutkinnon perusteet tulivat voimaan jo kokeilun aikana (elokuussa 2018), ja perustason ensihoidon osaamisala on vakiintunut Sedun koulutustarjontaan yhteishakukohteena.

 • Ruusut_440x480.jpg
  20.12.2019

  Tutkintotodistus on Sedussa myönnetty joulukuussa 2019 joko 5.12. tai 20.12. Juhlat vietettiin tänään. Paljon onnea jokaiselle tutkintotodistuksen saajalle. Ruusuja, joululauluja, kakkua, iloista mieltä - ja hiven haikeutta.

 • varastotyöntekijät varastossa.jpg
  9.12.2019

  Vuorenmaalla opiskelijoiden ohjaaminen on huipputasoa.

 • Nuori_mies_hymyilee.jpg
  4.12.2019

  Seinäjokinen Roope Suopuro on palkattu Parasta Digitukea –hankkeen IT-palveluvastaavaksi vuoden loppuun saakka tekemään kansallista ja organisaatiotasoista kehitystyötä. Hänen tehtävänään on edistää Sedun hankkeessa tavoitteeksi asetettujen asiakastietojärjestelmien yhteensovittamista. Työ luo pohjaa laajemmalle yhteentoimivuudelle, jonka eteen Parasta Digitukea –hanke on tehnyt kansallista kehitystyötä jo lähes kahden vuoden ajan.

 • Nuoremman ihmisen käsi vanhemman ihmisen käsivarrella, joka pitelee palloa.
  4.12.2019

  Sedu järjestää mysö Kauhajoella koulutuksen hoiva-avustajan työtehtäviin. Työvoimakoulutus järjestetään, koska osaajia tarvitaan. Noin 9 kuukauden mittainen koulutus sisältää yhden tutkinnon osan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta ja yhden tutkinnon osan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta. TE-palvelut haastattelee hakijat ja valitsee koulutukseen pääsevät.

 • Kuvassa Reija Lepola, Heikk iRisikko, Hellevi Lassila ja Pasi Artikainen - kumppanuussopimus on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjille ja Sedulle merkittävä.
  28.11.2019

  Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko ja Sedun johtaja Reija Lepola allekirjoittivat tänään sopimuksen yhteistyöstä. Liitteenä on selkeä toimintasuunnitelma reippaan vuoden ajaksi. Ja toimet vastuuhenkilöille jyvitettynä.

 • Simulaattorilla harjoittelu opettaa.
  27.11.2019

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut päätöksensä ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamisesta tänään 27.11. Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin on 20 miljoonaa, josta Sedun osuus on 560 000€.

 • Jorma Lähetkangas tietokoneella.jpg
  26.11.2019

  -Työntekijöiden huono saatavuus on pullonkaula monen yrityksen kasvulle, sanoo toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas Nortech Metal Oy:stä. On helpompi saada uusia töitä, kuin uusia työntekijöitä. Lähdimme kokeilemaan rekrykoulutusta, joka on mielestäni hyvä lääke työvoimapulaan. Meillä oli kolmen työntekijän tarve ja tällä hetkellä näyttää siltä, että koulutettavista kaksi työllistyy meille.

 • Kaapo ja Sisu osallistuivat Lapsi mukaan töihin -päivään Sedun Lapuan kampuksella 22.11.2019. Lähihoitajaopiskelijat Susanna ja Kiia auttoivat ja ohjasivat päivän aikana.
  23.11.2019

  Lapsi mukaan töihin –päivä sai vanhemmat ja isovanhemmat Lapuan Sedussa ottamaan lapset mukaan töihin. Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on näyttää, mitä aikuiset päivisin puuhaavat.
  Lähihoitaja-opiskelijat vahvistivat päivän aikana asiakaspalvelu- ja ohjaustaitojaan oikeissa tilanteissa. Hauska päivä kokosi 30 lasta Lapuan kampukselle.

 • Matkailualan-opiskelijat-seminaariavustajina-sisäilmapajassa.jpg
  22.11.2019

  Ähtärin matkailualan opiskelijat hakivat kokemusta ison tapahtuman järjestämisestä Seinäjoki Areenalta. Mukana oli tapahtuman tuottamista ja toteuttamista opiskelevia ammattitutkinto-opiskelijoita sekä tuotteistamista opiskelevia perustutkinto-opiskelijoita opettajansa Virpi Väänäsen kanssa.

 • Ruusut_440x480.jpg
  22.11.2019

  Onnen päivä tänään! Niin moni nuori ja aikuinen käy tänään Sedussa noutamassa tutkintotodistuksensa. Onnentoivotuksia, kauniita sanoja, kiitokset puolin ja toisin. Niin hieno aika on takana, tutkintotodistus taskussa - ja uudet seikkailut edessä. Onniteltavien joukossa on myös henkilöitä, jotka ovat jo saaneet tiedon ylioppilaskirjoitusten onnistuneesta suorittamisesta ja tänään myös ammatillinen perustutkinto on valmis. Lämpimät onnittelut!

 • koulutus- ja työllisyysasiantuntija Pauli Leinonen
  19.11.2019

  Pauli Leinonen, koulutus- ja työllisyysasiantuntija, kouluttaa Rastaantaipaleella. Auditoriossa on kymmeniä työvalmentajia, ohjaajia - ja kaikkia yhdistää halu tehdä työnsä hyvin. Työllistää osatyökykyisiä, mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia.

 • Aila Katila ja Nora Yliviikari Päivä johtajana -päivässä
  18.11.2019

  Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelija Nora Yliviikari vaikuttaa monella taholla ja haluaa selvittää, onko esimiestyö tavoittelemisen arvoista. Hän seuraa Sedun kehittämispäällikkö Aila Katilaa kokonaisen päivän. Nuorkauppakamari järjestää tämän mahdollisuuden Päivä johtajana -kohtaamiseen.

 • Hirsitalo_3D_piirustus.jpg
  15.11.2019

  Sallamari Haukkala valmistui kesäkuussa suunnitteluassistentin ammattitutkinnon arkkitehtisuunnittelun osaamisalalta. Opintojen loppuvaiheessa hän päätti osallistua Vertexin järjestämään suunnittelukilpailuun. Hänen työnsä oli kolmen parhaan joukossa, ja Sallamari palkittiin 500€ suuruisella palkinnolla.

 • Taitaja9-kilpailussa Seinajoen Lyseon joukkue autoalan tehtavan kimpussa.
  14.11.2019

  Innostuksesta, yhteistyöstä, kilpailusta, mukavasta yhdessäolosta, hyvästä ruuasta - ja palkinnoista! Kuinka mukavalta tuntuukaan onnistua joulutortun taittelemisessa tai kravattisolmun tekemisessä? Ja miten kaverit hehkuttavat autojen tekniikan osaajia! Niin paljon erilaista osaamista yläkoululaisilla on. Paljon muutakin kuin kielten ja matematiikan osaamista.

 • öljyä pullossa_440x480.jpg
  6.11.2019

  -Muovijäte on Hyötyjätekuljetukselle arvokas raaka-aine – don’t waste your waste. Muovi ei tässä maailmassa ole ongelma, vaan ihmiset.

 • Jani Saarimaa ja Jussi Koivula Prima Powerin Combi Genius -levyntyöstölinjaston puikoissa.
  4.11.2019

  Sedun sähkö- ja automaatioalan lehtori Jani Saarimaa on juuri palannut Chigagosta. Hän koulutti Prima Powerin yhdysvaltalaista kunnossapitohenkilöstöä.

 • Lassila_Autio-Sivula_140533_440x480.jpg
  31.10.2019

  Sedu on noin 600 henkilön työpaikka. Sedun työhyvinvointikysely syksyllä 2018 osoitti, että johto ei tiedä, millaista arkea opettajat ja muu henkilöstö elävät. Eivätkä työntekijät liioin tunne johdon työtä.

 • Ruusut_440x480.jpg
  30.10.2019

  Sedussa ojennetaan tutkintotodistuksia kahdesti kuukaudessa. Jokainen, joka on saanut tutkinnon vaatiman osaamisen kartutettua, saa mahdollisimman lentävän lähdön työ- tai jatko-opiskelumarkkinoille. Onnea matkaan!

 • Esitys_440x480.jpg
  17.10.2019

  Sedu ja Kurikan Lukio järjestivät kansainvälisen NY-leirin (NY 12 h Camp) Kurikan uudella kampuksella. 12-tuntisen englanniksi toteutetun leirin aikana opiskelijat suorittivat erilaisia tehtäviä ryhmissä mutta päätavoitteena oli kehittää liikeidea. Ideat esiteltiin päivän päätteeksi kilpailun tuomaristolle ja yleisölle.

 • Keskinen_440x480px.jpg
  16.10.2019

  ”Toimi ammattiylpeästi kisällinä”

 • Mäki-Filppula_Lassila_Risikko_440x400.jpg
  6.9.2019

  Vuoden Yrittäjyysopiskelijaksi valittu kauhajokinen Erja Mäki-Filppula suoritti Sedussa oppisopimuksella Yrittäjän ammattitutkinnon työnsä ohessa. –Koulutuksessa sain uusia keinoja toteuttaa asioita ja lisää innostusta työhöni sekä palon kokeilemaan uusia juttuja, kertoo omalla toiminimellä projektimyyntiä Lennol Oy:lle ja Amelia-keittiölle tekevä Mäki-Filppula.

 • Aronpaa_Jenna_440x480.jpg
  27.6.2019

  Kuva-artesaaniksi juuri valmistunut Sedun opiskelija Jenna Aronpää sai viimeisenä opiskelukeväänään työtilauksen melko suurelta taholta. ELY-keskuksen alainen, hiljattain toimintansa aloittanut monialainen työllisyyspalvelu AIMO tarvitsi logon toimintaansa varten.

 • Kumppanuussopimus-Sedu-Kuntayhtymä-Kaksineuvoinen-levea.jpg
  5.6.2019

  Tänään Kuntayhtymä Kaksineuvoinen solmi kumppanuussopimuksensa Sedun kanssa. Kumppanuus lisää suunnitelmallisuutta, jatkuvuutta ja tukee pitkäjänteistä kehittämistä. Sopimuksiin liitetään toimintasuunnitelma konkreettisista molempia osapuolia hyödyttävistä toimista.

 • Henri_Hakola_440x480.jpg
  29.5.2019

  Ilmajoen Koskenkorvalta kotoisin oleva Henri Hakola voitti viime viikolla pronssia ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitajissa. Kolmipäiväinen finaali kilpailtiin tänä vuonna Joensuussa. Hakola jatkoi Sedun autonasennuksen Taitaja-mitaliputkea – tämä oli Sedulle viides perättäinen mitali lajissa.

 • Lepola-Nummi-Lassila.jpg
  28.5.2019

  Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo ja Sedu ovat solmineet kumppanuussopimuksen. – Kumppanuussopimus on pitkäjänteinen yhteistyösopimus, joka tukee toiminnan aktiivista ja ennakoivaa kehittämistä. Kun kanssakäyminen on tiivistä sekä viitekehys ja toimintakulttuuri yhteisiä, asiantuntijoidemme välille muodostuu yhteinen kieli, joka tekee vaativiinkin osaamistarpeisiin vastaamisesta mahdollista, Eskoon johtaja Jouni Nummi kertoo.

 • kaisu_440x480px.jpg
  20.5.2019

  Alkoholittomien drinkkien kysyntä on kasvanut koko ajan. Tilattavaan juomaan vaikuttaa myös se, miten baarimestari osaa juomia markkinoida.

 • OmaOnni-PanuKalmi-440x480.jpg
  4.3.2019

  Pelillistetty oppimisympäristö parantaa nuorten talousosaamista. Tämä selvisi Vaasan Yliopiston toteuttamassa ja Suomen Akatemian rahoittamassa Taloudellinen lukutaito –vaikuttavuustutkimuksessa.

  Sedussa kehitetty Oma Onni –ohjelma, valtakunnallinen Yrityskylä sekä Money Flow Challenge –mobiilipeli olivat tutkimuksen vertailukohteina perinteisen oppikirjaopetuksen ohella.

  - Voi sanoa, että Onni on yksi toimiva menetelmä nuorten talousosaamisen vahvistamiseen, tutkimuksen toteuttanut taloustieteen professori Panu Kalmi Vaasan yliopistosta kertoo.

  - Tutkimustulokset osoittavat, että Onnin tapaiset pelilliset menetelmät talousopetuksessa parantavat 9. luokkalaisten oppimistuloksia merkittävästi. Myös nuorten kiinnostus talousasioihin kasvaa.

 • ohjaamo_palkinto_440x480.jpg
  13.2.2019

  Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa- hanke ja maakunnan ohjaamotoiminta sai tänään valtakunnallisen Ohjaamotoiminnan palkinnon Jyväskylässä. ”Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa on tehnyt esimerkillistä työtä Ohjaamo-palvelujen alueellisen saavutettavuuden edistämiseksi ja tukenut alueensa Ohjaamo-verkoston syntymistä”, kerrotaan palkinnon jakoperusteissa.

 • tyon_viipalointi_440x480.jpg
  12.2.2019

  Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelma on todellisuutta Suomessa, ja samojen haasteiden kanssa painitaan myös Belgiassa. Kaks’ Kättä –työpaja sai vieraakseen Belgiasta asiantuntijoita, jotka kertoivat työstään ja kokemuksistaan liittyen työn viipalointiin ja osa-aikaisten sekä osatyökykyisten hyödyntämisestä työelämässä. He käyttävät menetelmästään termiä Inclusive Jobdesign.

 • OhjaamoEP_paatosseminaari_440x480.jpg
  28.1.2019

  Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa –hanke järjesti päätösseminaarin teemalla ”Yhdessä olemme enemmän” Seinäjoki Areenalla 16.1. Opinlakeus-messujen yhteydessä. Seminaarissa käytiin läpi vakuuttavia tuloksia tähän mennessä yli kaksi vuotta kestäneeltä hankeajalta. Tilaisuuteen Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset tuonut ylijohtaja Mika Tammilehto koki, että erilaisten opintopolkujen lisääntyessä ohjausta tullaan tarvitsemaan entistä enemmän.

 • Tero_Yla-Perainen_0353_440x480.jpg
  23.1.2019

  Tero Ylä-Peräinen (18) nouti tutkintotodistuksensa joulukuussa Sedussa Seinäjoella. Merkonomiksi valmistunut nuori kuittasi samalla stipendin. Miksi Valkeakosken Hakan jalkapalloilija opiskeli Seinäjoella?