29.3.2019 »»
Onnea maaliskuussa valmistuneille
Tutkintotodistukset on luovutettu maaliskuun aikana Sedun eri opetuspisteistä valmistuneille. Onnea jokaiselle tavoitteensa saavuttaneelle. Tutkinto taskussa kohti uusia tehtäviä - onnea matkaan!
27.3.2019 »»
Maaseutuparlamentti Kurikkaan? Käy äänestämässä.
Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, joka tuo yhteen maaseudun kehittämisestä innostuneita toimijoita, tutkijoita, kehittäjiä ja päättäjiä ympäri Suomea. Nyt on käynnissä äänestys, jossa valitaan seuraavan parlamentin pitopaikka. Maaseutuparlamentti järjestetään 1.-3.10.2020.
4.3.2019 »»
Tutkimus osoitti:
Oma Onni-ohjelma on toimiva väline nuorten talousosaamisen kehittämiseen
Pelillistetty oppimisympäristö parantaa nuorten talousosaamista. Tämä selvisi Vaasan Yliopiston toteuttamassa ja Suomen Akatemian rahoittamassa Taloudellinen lukutaito –vaikuttavuustutkimuksessa.

Sedussa kehitetty Oma Onni –ohjelma, valtakunnallinen Yrityskylä sekä Money Flow Challenge –mobiilipeli olivat tutkimuksen vertailukohteina perinteisen oppikirjaopetuksen ohella.

- Voi sanoa, että Onni on yksi toimiva menetelmä nuorten talousosaamisen vahvistamiseen, tutkimuksen toteuttanut taloustieteen professori Panu Kalmi Vaasan yliopistosta kertoo.

- Tutkimustulokset osoittavat, että Onnin tapaiset pelilliset menetelmät talousopetuksessa parantavat 9. luokkalaisten oppimistuloksia merkittävästi. Myös nuorten kiinnostus talousasioihin kasvaa.
28.2.2019 »»
Sedu ja Seamk rakentavat SILTA-opinnoilla sujuvaa siirtymää korkeakouluun
Merkonomikoulutuksessa uudet tutkinnon perusteet aukaisivat koko liiketoiminnan kirjon opiskelijan valittavaksi. Sen sijaan, että opiskelija valitsisi sieltä täältä kiinnostavia paloja, Sedussa tarjotaan myös kokonaisia polkuja. Yksi urapolku jatkuu perustutkinnosta ammattikorkeakouluun – ensimmäiset Sedun merkonomiopiskelijat aloittivat Seamkin tarjoamat SILTA-opinnot.
22.2.2019 »»
Helmikuussa onnittelemme tutkinnon suorittaneita
Helmikuussa tutkintotodistukset on luovutettu perjantaina 8.2.2019 ja 22.2.2019. Onnea jokaiselle tavoitteensa saavuttaneelle. Tutkinto taskussa kohti uusia tehtäviä - onnea matkaan!
13.2.2019 »»
Ohjaamo Etelä-Pohjanmaalle valtakunnallinen Ohjaamo-palkinto
Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa- hanke ja maakunnan ohjaamotoiminta sai tänään valtakunnallisen Ohjaamotoiminnan palkinnon Jyväskylässä. ”Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa on tehnyt esimerkillistä työtä Ohjaamo-palvelujen alueellisen saavutettavuuden edistämiseksi ja tukenut alueensa Ohjaamo-verkoston syntymistä”, kerrotaan palkinnon jakoperusteissa.
12.2.2019 »»
Inclusive Jobdesign apuna kohtaanto-ongelmaan Belgiassa
Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelma on todellisuutta Suomessa, ja samojen haasteiden kanssa painitaan myös Belgiassa. Kaks’ Kättä –työpaja sai vieraakseen Belgiasta asiantuntijoita, jotka kertoivat työstään ja kokemuksistaan liittyen työn viipalointiin ja osa-aikaisten sekä osatyökykyisten hyödyntämisestä työelämässä. He käyttävät menetelmästään termiä Inclusive Jobdesign.
11.2.2019 »»
Kurkkaa Kurikan kampukselle
Missasitko Kurikan kampuksen avoimet ovet? Tai haluatko virkistää muistiasi? Kurkkaa nyt monipuoliseen kampuksen esittelyyn tuoreine kuvineen. Astu sisään kampukseen - tervetuloa!
7.2.2019 »»
Taitaja täynnä osaamisen iloa
Yhdeksän taitavaa Sedun opiskelijaa on jo varmistanut paikkansa ammattitaidon SM-kisoissa. Vielä jännitetään talonrakennuksen kirvestöiden opiskelijan puolesta, joka on ensimmäisellä varasijalla. Tulosten tarkistaminen ja vahvistaminen vie aikansa.
28.1.2019 »»
"Saako täältä kahviakin?" Ohjaamo palvelee laaja-alaisesti
Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa –hanke järjesti päätösseminaarin teemalla ”Yhdessä olemme enemmän” Seinäjoki Areenalla 16.1. Opinlakeus-messujen yhteydessä. Seminaarissa käytiin läpi vakuuttavia tuloksia tähän mennessä yli kaksi vuotta kestäneeltä hankeajalta. Tilaisuuteen Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset tuonut ylijohtaja Mika Tammilehto koki, että erilaisten opintopolkujen lisääntyessä ohjausta tullaan tarvitsemaan entistä enemmän.
25.1.2019 »»
Onnea tammikuussa tutkinnon suorittaneille
Sedussa tutkinnon suoritti viime vuonna yli 2000 tavoitteellista osaajaa. Tämän vuoden ensimmäiset tutkintotodistukset on luovutettu ansiokasta työtä tehneille opiskelijoille. Onnea jokaiselle uralla eteenpäin!
24.1.2019 »»
Taitaja tulee - Sedu järjestää kolmet semit
Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista. Joensuussa 20.–23.5.2019 pidettävään finaaliin edetään valtakunnallisten semifinaalien kautta. Tänä vuonna semifinaalit on keskitetty viikolle 5 (28.1. – 1.2.2019).
11.1.2019 »»
Sedun ammattialat esillä Opinlakeus-messuilla
Mikä on sun juttu? Sinä päätät, mihin opintopolkusi vie; Yhteishaku peruskoulun päättäville 19.2. – 12.3.2019. Yhteishaussa hakevat ne, joilla ei ole ammatillista tutkintoa, siis myös ylioppilaat voivat hakea!
21.12.2018 »»
Opiskelut aloitetaan Kurikan Kampuksella 7.1.2019
”Koulun turvalliselle käyttöönotolle ei tarkastuksessa havaittu esteitä. Pohjarakennesuunnitelmista tai niiden toteuttamisesta ei löydetty virheitä”, Kurikan Kampus Oy:n toimitusjohtaja Matti Yli-Lahti siteeraa torstaina 20.12. iltapäivällä saatua pohjarakennussuunnitelmien ulkopuolisen tarkastuksen väliraporttia.
21.12.2018 »»
Onnea joulukuussa tutkinnon suorittaneille
Sedussa on joulukuussa juhlittu kahdesti tutkintonsa valmiiksi saattaneita. Valmistumispäiviä on tiheään, jotta jokainen pääsee myös vauhdikkaasti jatkamaan omaan suuntaansa. Jotkut uusiin töihin, toiset uusiin tehtäviin, toiset jatko-opintoihin. Urapolkuja on yhtä monta kuin on opiskelijoita. Onnea jokaiselle tutkinnon suorittaneelle ja Tunnelmallista Joulua kaikille!
11.12.2018 »»
Lähihoitajat kielihyppyyn Sedun ja YA!:n yhteistyöllä
Keväällä 2019 Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja Yrkesakademin i Österbotten (YA) aloittavat yhteistyön lähihoitajakoulutuksessa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa suoritetaan rinnakkain Kurikan Sedussa ja Närpiössä YA:ssa. Närpiössä opetuskieli on ruotsi ja Kurikassa suomi. Välillä ryhmät opiskelevat yhdessä joko Kurikassa tai Närpiössä, ja myös opettajat liikkuvat.
10.12.2018 »»
Koneasentajaksi ja maileriksi
Prima Powerin uusissa tuotantotiloissa kootaan kuljetinta. Aapo Pasanen (16) opiskelee toista vuotta koneasentajaksi ja suorittaa työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Kuudesta viikosta neljäs on menossa. Nuori mies kertoo kehittyneensä ainakin piirustusten lukemisessa ja pneumatiikan ymmärtämisessä.
4.12.2018 »»
”Hyvä koulu, hyvä opettaja, hyvä työ”
Alajärvellä NordAutomationilla tuotanto sujuu. Hallissa kootaan kuljetinta, jonka kokonaismitta on 125 m. Purua ja haketta kuljettava hihna kootaan paloina. István Hubai ja Attila Balázs kokoavat kuljetinta. Työpaikka NordAutomationilla on unkarilaisten mielestä tosi hyvä juttu.
30.11.2018 »»
Onnea tutkinnon suorittaneille
Tänään Sedussa juhlitaan! Tutkintotodistukset luovutetaan kaikissa Sedun toimipisteissä tänään. Seinäjoella Kirkkokadulla onnitellaan myös kahden tutkinnon suorittaneita: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto yhdessä. Onnea jokaiselle! Tutkinto taskussa kohti uusia tehtäviä tai opintoja!
27.11.2018 »»
”Jos ihminen haluaa ja yrittää, hän voi saavuttaa tavoitteensa”
AMKE (Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys) on myöntänyt Sedussa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoa suorittavalle Nemat Khalilille maahanmuuttajastipendin.
Edellinen 1 2 3 ... 36 37 38Seuraava