Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
9.9.2009 »»
Team Finland kotiutuu Calgarysta tänään
Ammattitaidon MM-kilpailusta palaava Suomen joukkue Team Finland palaa kotimaahan tänään keskiviikkona 9.9. klo 12.35.
8.9.2009 »»
Ammattitaidon MM-kisoista viisi mitalia
Suomen joukkue teki alkukankeuden jälkeen hienon nousun, ja kotiin tuomisina kimaltelee 2 kultaa, hopea ja 2 pronssia. Kultaa kisasivat Ville Rämö (muuraus) ja Elina Salminen (hiusmuotoilu), hopeaa Marianna Luoma (muoti ja vaatetus), pronssia Harri Jalonen (automaalaus) sekä Jaana Pakanen ja Tiina Ahola (lähihoitaja). Lue Suomen ja Koulutuskeskus Sedun expertin (hitsaus) Pertti Lepolan kommentit kisojen päätöspäivänä.
5.9.2009 »»
WorldSkills ei jaa väliaikatietoja
Kilpailupäivien tohina täyttää hallit Calgaryssä. Varsinaisia pistetilanteita ei voi saada lajeittain, niitä ei ns. väliaikatilanteina julkaista. Lajien sisällä on varmasti epävirallista tietoa, tieto on kuitenkin lajiständillä, eikä ulkopuolisten käytettävissä. Expertti Pertti Lepola viestittää Calgaryn tunnelmia.
4.9.2009 »»
Tulevaisuus liikkeellä ensi viikolla
Viikko 37 (7. - 13.9.) on Opetushallituksen liikenneturvallisuusviikkoa. Tänä vuonna teemana on Tulevaisuus liikkeellä.
2.9.2009 »»
Kisatunnelma tiivistyy Calgaryssä
Keskiviikkona 2.9 varsinainen kilpailu alkaa: aamulla klo 9.00 on ns. "open communication" ja kilpailu alkaa 9.30. Tuo puolituntinen on aamulla ja illalla se aika, jonka oma expertti saa käyttää omalla kielellään oman maan kilpailijansa kanssa. Muuna aikana me emme saa olla missään tekemisissä keskenämme, ei edes vapaa-aikana. Pienakokeet (2 kpl), levykokeet (2 kpl), 1 putkikoe, siitä se alkaa... Kaikki ovat hyviä, kaikki voivat sijoittua hyvin, pieninkin virhe saattaa heittää sijoituksen mihin vain, näin on myös Tinon (Tino Ojanperä) kohdalla. Tino on kylläkin hyvä, kaikki vain on mahdollista.
27.8.2009 »»
Nuoret matkalla ammattitaidon MM-kisoihin Kanadaan
Kanadan Calgaryyn kokoontuu 1.–7.9.2009 huippuosaajien kerma kisaamaan ammattitaidon maailmanmestaruudesta. Joka toinen vuosi käytävät ammattitaidon WorldSkills-kilpailut järjestetään nyt 40. kerran. Suomen joukkueeseen kuuluu 45 kilpailijaa, jotka Skills Finland on nimennyt. Suomen ammattitaitomaajoukkue lähetetään kisamatkalle Helsingistä 28. elokuuta.
18.8.2009 »»
Influenssaohjeita opiskelijoille
Influenssavirukset aiheuttavat epidemioita yleensä talviaikaan. Tällä hetkellä maapallolla leviää kuitenkin uusi influenssavirus A(H1N1), joka aiheuttaa samanlaisia oireita kuin muutkin influenssavirukset. Pandemiasta puhutaan, kun tällainen uusi virus leviää nopeasti ympäri maapallon aiheuttaen influenssa-aallon, koska väestöllä ei ole vielä uutta virustyyppiä vastaan vasta-aineita ja rokotuksen kehittäminen on vielä kesken. Suomessa siirryttiin 27.07.2009 A(H1N1)-influenssaepidemian rajaamisesta lieventämisvaiheeseen, jolloin pyritään ehkäisemään epidemian leviämistä ja sen aiheuttamia jälkitauteja.
7.8.2009 »»
Koulutuskeskus Sedu Power Truck Show´ssa
Power Truck Show, Suomen suurin rekkafestivaali ja kuljetusalan merkittävä messutapahtuma, järjestetään jo viidennen kerran. Kaksipäiväinen tapahtuma on kohonnut pohjoismaiden suurimmaksi ja kerää Härmän Power Parkiin alan merkittävimmät toimijat. Niinpä Koulutuskeskus Sedun logistiikka osallistuu tapahtumaan. Perjantai on suunniteltu enimmäkseen messu- ja esittelypäiväksi, rekkanäyttelyn tapahtumat kilpailuineen ja yleisöäänestyksineen keskittyvät lauantaille. Molemmille illoille on luvassa huippuohjelmaa.
17.6.2009 »»
Yhteisvalinnan tulokset
4.6.2009 »»
Sedusta keväällä 2009 valmistuneet
Koulutuskeskus Sedusta keväällä 2009 ammattiin valmistuneet.
22.5.2009 »»
Sedun valmistujaisjuhlat 28.-29.5.2009
Tervetuloa juhlistamaan ammattiin valmistuvia nuoria!
13.5.2009 »»
Koulutuskeskus Sedu tukee La Stradaa matkalla huipulle
Koulutuskeskus Sedu on solminut Seinäjoen Voimistelijoiden La Stada -joukkueen kanssa vuoden kestävän sopimuksen. Koulutuskeskus Sedu haluaa olla tukemassa nuorten tavoitteellista harjoittelua. La Stada valloitti joukkuevoimistelun junioreiden SM-kisoissa hienosti hopeaa Jyväskylässä.
13.5.2009 »»
Sedun motoristit matkalla
Sedu toimii laajalla alueella. Sedun moottoripyöräilijät tutustuvat etäisyyksiin omakohtaisesti. He ajavat opetuspisteestä toiseen la 16.5. Matka alkaa Seinäjoelta (Rastaantaival 2) klo 10 ja päättyy Törnäväntie 24 klo 18. Matkaa taitetaan reipaat 400 km.
6.5.2009 »»
Koulutuskeskus Sedu Eurooppa-päivässä la 9.5.
Koulutuskeskus Sedu osallistuu Eurooppa-päivän toteutukseen Seinäjoen kauppatorilla la 9.5. klo 11 - 14.
21.4.2009 »»
Koulutuskeskus Sedu ja SakuStars
Koulutuskeskus Sedu järjestää valtakunnallisen SakuStars-tapahtuman Seinäjoella ensi vuonna. Nyt tuntumaa kisoihin ja kisajärjestelyihin haettiin Kajaanista.
20.4.2009 »»
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä päätti tukea venäläisopiskelijoita
Seinäjoen koulutuskuntayhtymän hallitus on kokouksessaan ma 20.4. päättänyt jatkaa Härmänmaan ammatti-instituutin (HAMI) lupaamien erityisetuuksien (ylimääräiset ateriakorvaukset ja kuukausiraha) maksamista venäläisopiskelijoille. Ne korvataan Seinäjoen koulutuskuntayhtymän kehittämisrahastosta myönnettävällä erillistuella 1.1.2009 alusta alkaen.
9.4.2009 »»
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet
Koulutuskeskus Sedussa pääsy- / soveltuvuuskokeet järjestetään vain joihinkin perustutkintokoulutuksiin. Pääsy- / soveltuvuuskokeisiin kutsutaan noin kolminkertainen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden. Pääsy- / soveltuvuuskokeisiin tulee kutsu lisäohjeineen.
Edellinen 1 2 3 ... 34 35 36 37 38Seuraava