Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Yksi ovi – monialainen palvelu

Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa

Ohjaamo_Etela-Pohjanmaa_rgb_1.pngOhjaamo EP-hanke on päättynyt 30.4.2019. Hanke kiittää kaikkia Ohjaamo Etelä-Pohjanmaan verkostossa mukana olleita yhteistyökumppaneita. Hankkeen aikana Etelä-Pohjanmaalle käynnistyi kuusi Ohjaamoa. Seitsemäs Ohjaamo käynnistyy Seinäjoelle 13.5.2019.

Katso Ohjaamo Etelä-Pohjanmaan esittelyvideo.

Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa verkoston koordinointia jatkaa Anne Latvateikari, anne.latvateikari@te-toimisto.fi.


Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa on Sedun hallinnoima ESR- rahoitteinen maakunnallinen kehittämishanke, jonka tavoitteena on luoda ohjaamoiden verkostomalli maakuntaan. Hankkeeseen kuuluu 13 kuntaa (Kurikka, Ilmajoki, Seinäjoki, Lapua, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Alajärvi, Vimpeli, Soini, Kuortane, Alavus, Ähtäri) ja ohjaamoja kehitetään Etelä-Pohjanmaalla yhteensä seitsemällä alueella.


Ohjaamot ovat kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettuja ohjaus- ja neuvontapisteitä, joissa on tarjolla monialaista palvelua. Keskeisiä ohjaamo-toimijoita ovat esimerkiksi oppilaitokset, te-palvelut, kunnan nuorisotyö, työllisyyspalvelut sekä yritykset. Ohjaamojen pääkärkenä on nuorten työllisyyden ja kouluttautumisen tukeminen.


Ohjaamot ovat valtakunnallista toimintaa, joka on päätetty vakinaistaa. Suomessa on tällä hetkellä noin 45 ohjaamoa. Ohjaamotoiminnan tueksi on perustettu valtakunnallinen ohjausryhmä ja vuoden 2018 alusta Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa aloitti työnsä ohjaamo-asiantuntijana Anne Latvateikari.


Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen ohjaamo aukesi Ilmajoelle tammikuussa 2018 ja ohjaamo-toimintaa on käynnistynyt vuoden mittaan muillakin alueilla. Etelä-Pohjanmaan Ohjaamot ja niiden aukioloajat.

Lisätietoja ohjaamo-toiminnasta löydät täältä.


Lisätietoa Ohjaamo EP -hankkeen järjestämistä tapahtumista ja tapahtumien materiaalit
OhjaamoEP-hankkeen 16.1.2019 pidetyn päätösseminaarin esitykset

Kurkkaa myös Etelä-Pohjanmaan Ohjaamojen TESSU-valmennus.

Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa löytyy Facebookista ja Instagramista nimellä ohjaamoep .

Toteutusaika:
11/2016 - 4/2019
Käytännön työt alkaneet 1/2017

Rahoittaja:
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR

Lisätietoja:
Annukka Haapa-aho p. 040 680 7230
Joanna Silver p. 040 680 7173
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@sedu.fi