Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Yrittäjyyttä metsänomistajille

Motit liikkeelle - Etelä-ja Keski-Pohjanmaan metsänomistajille osaamista yrittäjämäiseen metsätalouteen -koulutushanke

Motit liikkeelle_300x300 (1).jpgHankkeen pääkohderyhmänä ovat maakuntien uudet ja kehittyvät metsänomistajat, asuinpaikasta tai metsänomistusmuodosta riippumatta.
Hankkeen päätavoitteena on metsänomistajien koulutuksen avulla lisätä metsänomistajien tietoisuutta omistamiensa metsien mahdollisuuksista, kannustaa yrittäjämäiseen metsätalouden harjoittamiseen ja luoda edellytyksiä päätöksentekoon, joka johtaa metsien monipuoliseen käyttöön, hyvään metsänhoitoon ja metsäluonnon monimuotoisuudesta huolehtimiseen.

Hankkeessa parannetaan metsänomistajien osaamista, välitetään uusinta tutkimustietoa sekä edistetään verkostoitumista. Lisäksi haetaan uusia ratkaisuja ja toimintamalleja yrittäjämäiseen metsätalouden harjoittamiseen.

Hankkeessa tavoitellaan 2519 oppilastyöpäivän koulutusta. Koulutusta järjestetään uusille ja kehittyville metsänomistajille. Uusille ja kehittyville metsänomistajille on omat koulutuskokonaisuutensa. Koulutus on monimuotokoulutusta sisältäen myös verkkokoulutusta ja opintoretkeilyjä. Koulutus sisältää uusien metsänomistajien kaikille yhteisen starttikoulutuksen ja sen lisäksi valinnaisia koulutusaiheita. Samanlainen rakenne on kehittyvien metsänomistajien koulutuksessa.

Hankkeen tulokset:

  • Hankkeella on kotisivut käytössä Suomen metsäkeskuksen sivuilla, jonne koulutuksissa syntyvä koulutusmateriaali on viety. Koulutusmateriaali on vapaasti kaikkien luettavissa ja saatavilla.
  • Lisäksi hankkeella on käytössä facebook-sivut (viimeisimmät päivitykset alla), johon pyrimme laittamaan infoa tulevista koulutuksista.

Toteutusaika:
1.11.2015-30.4.2019

Rahoittaja:
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

Lisätietoja:
Johanna Salla-Uitto, p. 040 680 7054, etunimi.sukunimi@sedu.fi