Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
TVT ja some työssäoppimisen ohjaamisessa

Sosiaalinen media (some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä ja sisällön tuottaja sekä tiedon vastaanottaja. Yleensä somen sovelluksista puhuttaessa on kyse ilmaisista kaikille avoimista kanavista. 
 
Sosiaalisen median käyttö työssäoppimisen ohjaamisessa on yleistymässä. Sosiaalista mediaa hyödynnetään hyvin eri tavoin riippuen työssäoppimisen osapuolista, alakohtaisista eroista, työkulttuurista jne.
 
Somen luonteseen kuuluu jatkuva muutos. Verkossa käytettävät sovellukset kehittyvät ja uusia syntyy jatkuvasti. Tämä asettaa haasteen käyttäjille, jotka palveluja hyödyntävät. Toisaalta sama ominaisuus antaa mahdollisuuden saada jatkuvasti päivittyvä ohjelmasovellus käyttöön riippumatta millä koneella käyttäjä toimii.

 

Sosiaalinen media mahdollistaa:

oppimisessa

  • yksilöllisen etenemisen
  • oppimisen läpinäkyvyyden -> dokumentointi
  • e-portfolio (tekstiä, ääntä, kuvaa, videoita...)

työpaikan ja oppilaitoksen yhteistyössä

  • entistä tiiviimmän vuorovaikutuksen
  • oikea-aikaisen ohjauksen
  • työpaikkaohjaajakoulutuksen  "vaikka 10 minuutin pätkissä"

 

Keväällä 2014 kartoitettiin some/TVT -välineiden käyttöä ja tarpeellisuutta työssäoppimisen viestinnässä ja ohjaamisessa. Kartoituksen tuloksia voit lukea alla olevista yhteenvedoista. Kyselyihin saivat vastata sekä opiskelijat että opettajat.

eTaitava

Hankkeen aikana koulutettiin eTaitava-käyttäjiä ja päivitettiin kysymyspatteristoja mm. sosiaali- ja terveysalalla, liikealalla sekä turvallisuusalalla. Lisäksi tuotettiin koulutusmateriaalia mm. videoklippejä eTaitavan käytön helpottamiseksi.

 eTaitava vastuuhenkilöt ovat Marja-Terttu Viitala ja Riitta Ylihärsilä.

Kyselyjen tuloksia