Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

S A N A K - ammattiosaamisen näyttöjen toimeenpano

Projekti toteutetaan ajalla 1.10.2010 - 31.12.2011

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistuminen on tuonut mukanaan monia uusia haasteita ammattiosaamisen näyttöihin ja arviointiin. Uusien perustutkintojen perusteiden mukaisesti opiskelija näyttää osaamisensa ammattiosaamisen näytöllä siten, että näytön arviointi on opiskelijan pääasiallinen arviointimenetelmä. Tämä vaatii sekä opetushenkilöstöltä että työpaikkaohjaajilta uudenlaista pedagogista ajattelua ja ammattitaidon vahvistamista, samalla myös vanhoista toimintatavoista luopumista.

OPH:n valtionavustuksella käynnistyneessä hankkeessa S A N A K tavoitteena on nimenomaan ammattiosaamisen näyttöjen kehittäminen Koulutuskeskus Sedussa ja erityisesti opetushenkilöstön ja työpaikkaohjaajien arviointiosaamisen vahvistaminen siten, että ammattiosaamisen näytöistä muodostuisi aidosti opiskelijan pääasiallinen arviointimenetelmä.

S A N A K hankkeessa toteutetaan sisäistä benchmarking toimintaa eri perustutkintojen ammattiosaamisen näyttöjen osalta. Sisäisestä benchmarking toiminnasta vastaa koulutuspäällikkö Marita Syrjälä. Elokuussa 2011 hankkeessa aloitti osa-aikainen arviointicoach Anu Hietarinta. Arviointicoachin tehtävänä on muun muassa perehtyä uusiin tutkintokohtaisiin opetussuunnitelmiin ja kehittää niitä ammattiosaamisen näyttöjen osalta.


lisätietoja hankkeesta:

Marita Syrjälä | koulutuspäällikkö | Koulutuskeskus Sedu | Törnäväntie 26, 60200 Seinäjoki | marita.syrjala(at)sedu.fi | p. +358 40 868 2004