Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

STEPPI - askeleet ammattiinsedu_steppi_logo_nimi.jpg

STEPPI on OPH:n rahoittama verkostohanke, jota Koulutuskeskus Sedu koordinoi. Mukana ovat lisäksi Jyväskylän ammattiopisto ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä.

Hankkeen päätavoitteet:

Ammatillisen tutkinnon aiemmin suorittaneet jäävät uuden yhteishaun (www.opintopolku.fi) ulkopuolelle. Hankkeen tavoitteena on selvittää, miten he voivat edelleen hakeutua ammatilliseen koulutukseen sekä laatia valintaperusteet koulutuksen järjestäjien käyttöön. Lisäksi hankkeessa kehitetään uuden "VALMA"- koulutuksen valintamenettelyä (valmistavat ja valmentavat koulutukset sekä kotitalousopetus).

Onnistuneiden koulutusalavalintojen lisääminen on hankkeen toinen päätavoite. Hankkeessa laaditaan alueelliset ohjauksen mallit kaikille mukana oleville koulutuksenjärjestäjille, sisältäen mm. sähköistä ohjausmateriaalia perusopetuksen oppilaanohjaajien ja hakijoiden käyttöön. Hankkeessa laaditaan myös ohjeistus harkinnanvaraiseen hakumenettelyyn.

Hankkeen avulla edistetään joustavia siirtymisiä opintojen aikana mm. kehittämällä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen ohjeistusta. STEPPI-hankkeessa mallinnetaan alaa tai tutkintoa vaihtavien opinpolku ja kehitetään sähköisiä HOPSeja.

Näiden lisäksi hankkeessa mukana olevilla oppilaitoksilla on omia tavoitteita, jotka tukevat päätavoitteiden toteutumista.

 

Lisätietoja

projektikoordinaattori
Anne Rintala
Koulukatu 41, 60100 Seinäjoki

p. 040 830 4265
anne.rintala(at)sedu.fi

131274_oph_hankelogo.jpg