Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

SeDuuni_2_logo_web.png

 

Ajankohtaista 30.5.2015  

Kiitos kaikille yhteistyöstä SeDuuni2- hankkeessa.

SeDuuni2-hanke alkoi 1.8.2012 ja päättyi 30.6.2015.  Hankkeen aikana työelämäyhteistyötoimintaa kehitettiin ja luotiin uusia toimintamalleja.  SeDuuni2-hankkessa toteutuneita indikaattoreita ovat seuraavat tunnusluvut.  

Koulutuskeskus Sedun henkilöstöstä  86 opettajaa ja muuta henkilökuntaan osallistui eripituisille työelämäyhteistyön kehittämisjaksoille SeDuuni2- hankkeen toiminta- aikana. Kaksi työelämäyhteistyön kehittämisjaksoa toteutui ulkomailla.

Työpaikkaohjaajia hankkeen aikana koulutettiin eri koulutusmuodoilla yhteensä 289 henkilöä. Opiskelijoista 85 suoritti osana ammatillisia opintoja osan työpaikkaohjaajakoulutusta. 

Työelämätapaamisia hankkeen aikana toteutui viisi kertaa ja toteutus oli yhden yrityksen henkilöstölle tai useamman saman alan yrityksen sekä sisaraloittain yhdistettynä eri työpaikkojen edustajille.

Hankkeen toiminnassa mukana olevien yritysten lukumäärä oli 100 yritystä ja yhdistyksiä tai muita organisaatioita  hankkeen toimintaan osallistui 20.

Yrittäjyystreffejä hankkeen aikana toteutettiin maakunnissa viisi kertaa sekä hankkeen aikana luotiin Yrittäjyyden Ikkuna-katalogi johon on kerätty esimerkkejä  hyvistä toimintamalleista Etelä-Pohjanmaan kouluissa ja oppilaitoksissa toteutetuista koulu-yritysyhteistyömalleista.

SeDuuni2-hankkeessa osallisina olevien henkilöiden kokonaismäärä oli 245 ja näitä naisia oli 167.  SeDuuni2-hankkeen erilaisissa tiedotustilaisuuksissa  tavoitettiin yhteensä  reilu tuhat henkilöä eli 1124 henkilöä. 

Kiitos kaikille ja hyvää alkavaa syksyä 2015.

Projektipäällikkö                         
Taina Seppälä-Kolkka                   
taina.seppala-kolkka@sedu.fi        
p. 040 868 0228   

 

 

Tulosten Tori 29.4.2015

Tulosten Torilla oli SeDuuni2-hankkeen kysely johon vastanneiden  kesken suoritettiin arvonta. Arvonassa  palkintoina oli Sedu College- takki ja Sedu pipo.

Takin voitti Antti Ahola ja pipon Birgitta  Virta.

Onnea voittajille !

  

Ajankohtaista Keväällä 2015

pieni Arman kuva.jpg

  

Arman puhuu aidosti ja rehellisesti siitä, miten elämää kannattaa
elää, miten löytää oma juttunsa, sekä maailmasta, työnteosta
että yrittäjyydestä. Armanin viesti on “Jos päätät/haluat jotakin,
se ei pelkästään riitä. Haluaminen ilman tekoja on oikeastaan
vain toivomus.”

Tiistaina 21.4.2015 klo 12.00 – 16.00

Koulutuskeskus Sedu, Koulukatu 41, Seinäjoki

OHJELMASSA

• Katsaus SeDuuni2-hankkeen keskeisiin tuloksiin
• Arman Alizad: Työelämäyhteistyö ja sen merkitys
• Kahvitarjoilu
• Seuraavana päivänä on mahdollisuus yrityskäynnille

Finn-Power Oy:lle sekä Työpaja Junkiin Kauhavalle.
Yrityskäyntiä varten on varattu kuljetus.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittautuminen 19.4.2015
mennessä osoitteessa:

http://www.sedu.fi/ilmoittadu

tai sähköpostilla taina.seppala-kolkka@sedu.fi

 

 

 Ajankohtaista 14.8.2014

SeDuuni – hankkeeseen on tullut mukaan tänä syksynä projektikoodinaattoriksi Tiina Jokela-Lyly joka kehittää hankkeeseen liitettyä yrittäjyys- ja työelämäosiota. Tässä uudessa ”lisäosiossa” viedään eteenpäin erityisesti yrittäjyys- ja työelämäyhteistyötä.  

Hankkeen yrittäjyysosion keskeinen toimenpide on kartoittaa yrittäjyyskasvatuksen menetelmiä eri kouluasteille ja näiden pohjalta järjestää yrittäjyystreffiä seutukunnittain. Hankkeessa tuotetaan  Yrittäjyyden ikkuna, yrittäjyyskasvatuksen hyvien käytänteiden katalogi  sekä luodaan toimintamalli yrittäjyys- ja työelämäyhteistyöstä osana Opinlakeus –verkostoa.

Hankkeen yrittäjyysosion tuloksena nuorten yrittäjyysvalmiudet ja yrittäjyysasenne vahvistuvat lisääntyneen ja monipuolistuneen yrittäjyys- ja työelämäyhteistyön ansiosta. Etelä-Pohjanmaalla tehtyä yrittäjyyskasvatusta tuodaan esille paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti vahvistaen yrittäjämäistä toimintakulttuuria ja osaamisen kehittymistä. Opinlakeus –verkosto koordinoi alueellista ja maakunnallista yritys- ja työelämäyhteistyötä.

 http://foorumi.opinlakeus.fi/

http://www.sedu.fi/seduuni2 

 

Ajankohtaista 29.7.2014

Kesälomat loppuvat ja on jälleen alkamassa uusi syksy. Edessä ovat uudet haasteet ja mahdollisuudet. Jokainen meistä on varmasti saanut osansa kesän lämmöstä ja auringonpaisteesta, kerännyt varastoon syksylle “Taivaan lääkettä” - joka on lämmin auringonpaiste.

SeDuuni2 hanke on saanut lisää aikaa toiminnalle syksyn 2014 sekä kevään 2015. Vielä on hyvin mahdollisuus osallistua hankkeen kautta työelämäyhteistyön kehittämisjaksolle. SeDuuni2-hankkeen tavoitteena on jakaa ja vahvistaa osaamista sekä lisätä työelämäyhteistyötä erilaiset toimintojen avulla. Työelämäyhteistyön kehittämisjaksojen lisäksi hankkeessa on mahdollisuus osallistua SeDuo 1 ja SeDuo 2 toimintaan, jotka ovat toimintoja joissa hankkeen avulla pääsee kehittämään omaa osaamistaa sekä syventämään yhteistyötä. Lisäksi uusimpana mallina hankkeessa on SeTRIO. SeTRIO on oppimisympäristömalli, jossa opettaja on työelämäyhteistyön kehittämisjaksolla ja hänen mukana on opiskelijoita. SeTRIOssa opettaja osallistuu itse työpaikan työtehtäviin yhdessä opiskelijoiden kanssa ohjaten samalla opiskelijoita. Oppimisympäristömallin aikana ovat hyvät mahdollisuudet syventää työpaikan ohjaustaitoja. Edellä mainittujen lisäksi hankkeen kautta toteutettavia mahdollisuuksia on yritysten ja oppilaitoksen työelämätapaamiset. Työelämätapaamisessa on hyvä mahdollisuus verkostoitua oman alan yrittäjin sekä jakaa tietoa opetussuunnitelmasta ja työssäoppimisesta

Hankkeessa on myös kehitetty työpaikkaohjaajakoulutusmateriaalia työpaikkaohjaajakoulutukseen työpaikoille toteutettaviin koulutuksiin tai opettajien käyttöön opiskelijoiden ohjaamiseen.

Ottakaa yhteyttä ja ollaan yhteydessä.

Kerron mielelläni lisää SeDuuni2-hankkeen mahdollisuuksista.
Tervetuloa Koulukatu 41, 2 krs. keskustelemaa hankkeen mahdollisuuksista.

Hyvää alkavaa uutta lukuvuotta ! 


Projektipäällikkö                         
Taina Seppälä-Kolkka                   
taina.seppala-kolkka@sedu.fi        
p. 040 868 0228            

   

Ajankohtaista 6.6.2014

Kiitos menneestä lukuvuodesta kaikille hankkeen kanssa yhteistyötä tehneille! Tästä on hyvä jatkaa, sillä SeDuuni2-hankkeen toiminta jatkuu jatkoajalla huhtikuun 2015 loppuun asti. Tulevan lukuvuoden hankkeen toimintaa pyörittää edelleen projektipäällikkö Taina Seppälä-Kolkka, kun taas projektikoordinaattori Ulla Nivukoski siirtyy muihin tehtäviin.

Aurinkoista ja virkistävää kesää kaikille!

Ajankohtaista 5.2.2014

SeDuuni2-hankkeessa on alkanut jo loppusuora... Hankehan päättyy kesäkuun lopussa, mutta vielä on tehokasta toiminta-aikaa jäljellä!

Opettajien työelämäyhteistyön kehittämisjaksoille voi edelleen hakea jatkuvalla haulla.

Työpaikkaohjaajakoulutuksien osalta hanke keskittyy tämän kevätlukukauden järjestämään yhteistyössä eri alojen opettajien kanssa alakohtaisia ja työpaikkakohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia / työelämätapaamisia.

Ajankohtaista 28.11.2013

SeDuuni2-hanke on saanut monipuolista näkyvyyttä Sedun www-sivuilla:

http://www.sedu.fi/Koulutuskeskus-Sedu/Tyoelamayhteistyo/Tyoelamajakso

http://www.sedu.fi/Koulutuskeskus-Sedu/Hae-opiskelemaan/Koulutustarjonta/Kotityo--ja-puhdistuspalvelut/Tanja-Ulvila

http://www.sedu.fi/news/Palkittu-puhuja-esiintyy-Sedussa-Seinajoella/898/11122c6f-ca37-44bc-ad62-dda0cd4ee422

Lue Varpuluoman Terhin työelämäyhteistyön kehittämisjakson kuulumiset sekä tutustu yhden työpaikkaohjaajakoulutukseen osallistuvan mietteisiin.

Ajankohtaista 22.11.2013

SeDuuni2-hankkeen järjestämä syksyn 2013 työpaikkaohjaajakoulutus huipentuu tiistaina 10.12.2013 klo 12.00-15.30 pidettävään loppuseminaariin, jossa pääesiintyjänä toimii vuoden 2012 puhujaksi valittu André Noël Chaker. Hän väittää esityksessään, The Finnish Miracle, että suomalainen elämäntyyli on tie onneen ja liike-elämän menestykseen! Esitys on englanninkielisestä nimestään huolimatta suomenkielinen.

Andre Noel Chaker high res jpg.JPG
Päivän ohjelmassa on myös katsaukset SeDuuni2, Building a Pyramid ja Yrittäjyyskasvatusfoorumit ESR-hankkeiden toimintaan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen 5.12.2013 mennessä osoitteessa:

www.sedu.fi/ilmoittaudu

tai sähköpostilla taina.seppala-kolkka@sedu.fi

Tervetuloa!  

Ajankohtaista 12.11.2013

SeDuuni2-hankkeen syksyn 2013 moduulimuotoinen työpaikkaohjaajakoulutus (3 ov) on edennyt jo yli puolen välin. Tälläkin kerralla koulutukseen on osallistunut aktiivinen ja mukava työpaikkaohjaajien porukka! Ensimmäinen alakohtainen moduuli pidettiin Seinäjoella 22.10., jolloin koulutettavat keskustelivat työssäoppimiseen liittyvistä asioista, suunnittelusta lähtien arviointiin, alakohtaisten kouluttajien eli alan opettajien kanssa.

Tpo-koulutuksen loppuseminaari järjestetään Sedu Koulukadulla 10.12., jolloin koulutuksen suorittaneet saavat työpaikkaohjaajatodistuksensa (3 ov). Lisäksi luvassa on ohjelmaa, jonka suunnittelu on juuri nyt työn alla.

Ajankohtaista 17.9.2013

SeDuuni2-hankkeen syksyn 2013 moduulimuotoinen työpaikkaohjaajakoulutus (3 ov) on alkanut! Koulutus koostuu viidestä lähiopetusiltapäivästä sekä loppuseminaarista. Koulutus toteutetaan neljällä paikkakunnalla; Seinäjoella, Kauhajoella, Lapualla ja Ähtärissä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan työpaikkaohjaajakoulutukseen, niin vielä ehtii kuitenkin mukaan!

Ajankohtaista 6.8.2013

Hyvää alkanutta lukuvuotta! SeDuuni2-hankkeen väki on muuttanut muiden hanketoimijoiden tapaan Törnäväntie 26:sta Koulukatu 41:een. Työskentelemme 2. kerroksen tilassa 204. Tervetuloa käymään!  

Ajankohtaista 28.5.2013

SeDuuni2-hankkeen kevään 2013 moduulimuotoinen työpaikkaohjaajakoulutus on saatu päätökseen! Koulutuksen päätöstilaisuus järjestettiin Ravintola Sorsanpesässä Seinäjoella 21.5.2013. Todistuksen 3 ov:n työpaikkaohjaajakoulutuksesta sai yhteensä 33 henkilöä, joista osa osallistui Seinäjoella järjestettyihin koulutuksiin ja osa Ähtärissä järjestettyihin koulutuksiin.

Päätöstilaisuudessa esiintyi Sedu Törnäväntien autoalan opiskelija Jani Lehtonen haitaria soittaen. Lisäksi Matti Mäkelä esitteli iTOP-hanketta ja Tiina Jokela-Lyly YES-keskuksen toimintaa.

Koulutukseen osallistuneet olivat aktiivisia ja mahtavan kiinnostuneita oppilaitoksen ja työelämän välisestä yhteistyöstä!

SeDuuni2-hankkeen työpaikkaohjaajakoulutukset jatkuvat ensi syksynä!

IMG_2945.JPG
 

Ajankohtaista 30.4.2013

SeDuuni2-hankkeen kevään 2013 moduulimuotoinen työpaikkaohjaaja-koulutus (3 ov) on alkanut! Koulutus koostuu viidestä lähiopetusiltapäivästä sekä loppuseminaarista. Osallistujia on yli 30, joista osa Ähtärin Koulutien opetuspisteestä etäyhteyden avulla. 

Koulutukseen osallistuvat edustavat noin kymmentä eri perustutkintoa.

Koulutus on nyt puolessa välissä, ja jatkoa seuraa ensi viikolla aiheesta "Oppiminen ja ohjaus sekä erityisryhmien ohjaus". Näiden aktiivisten osallistujien kanssa on erittäin mukava jatkaa koulutusta!

IMG_2895.JPG


Tämä kolmen opintoviikon laajuinen koulutus toteutetaan seuraavan kerran ensi syksynä.

Ajankohtaista 19.3.2013

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työpaikkaohjaajakoulutusta järjestettiin 5.3. ja 11.3.2013 Ravintola Marttilan Tallissa Seinäjoella. Koulutukseen osallistui 16 työpaikkaohjaajaa. 

Ensimmäisen koulutuspäivän sisältö koostui työpaikkaohjaajakoulutuksen yleisistä asioista, kuten perehdyttämisestä, ohjaamisesta ja erilaisista oppimistyyleistä sekä palautteen merkityksestä. Kouluttajina toimivat hanketoimijat.

Toisena koulutuspäivänä HoRaCa-alan opettaja Elina Järvistö avasi opetussuunnitelmaa ja arviointikohteita. Lisäksi mukana oli kaksi alan opiskelijaa, jotka kertoivat kiinnostavasti omista työssäoppimiskokemuksistaan. 

Osallistujat olivat todella aktiivisia ja kiinnostuneita koulutuksen sisältämistä asioista. Koulutuksessa virisikin toistuvasti antoisia keskusteluita. Lisäksi osallistujat pääsivät pohtimaan mm. työssäoppimisjaksolla tehtäviä töitä ryhmätöiden muodossa.   

IMG_2818.JPG


Ajankohtaista 4.2.2013

Työpaikkaohjaajakoulutus pidettiin Koulutuskeskus Sedu, Kurikassa 29.1.2013 yhteistyönä turvallisuusalan perustutkinnon ammattiopettajien kanssa. Paikalla oli 13 eri yhteistyöorganisaatioin edustajaa. Koulutus oli yhden päivän mittainen, joka oli jaettu hanketoimijoiden ja turvallisuuspuolen ammattiopettajien kesken. Päivä koostui Työpaikkaohjaajien OPH suositusten mukaisesta yleisestä osuudesta sekä turvallisuuspuolen alakohtaisesta opetussuunnitelmien avaamisesta. Päivä meni nopeasti ja palaute koulutuksesta oli hyvä. Turvallisuuspuolen opiskelijat ovat todella hienosti mukana koulutuksessa ja järjestelyt toimivat hienosti. Koulutuksessa oli myös 3. vuosikurssin turvallisuusalan opiskelijoita, jotka kertoivat kokemuksistaan ja odotuksistaan työssäoppimisjaksolta.
 
Näistä kokemuksista rikkaampana on hyvä jatkaa.

Seuraava koulutus on sovittu 5.3. 2013 ja 11.3.2013 Marttilan Talliin Seinäjoelle.

Ajankohtaista 8.1.2013

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Työelämäyhteistyön kehittämisjaksolle voi nyt hakea jatkuvalla haulla! Jos olet kiinnostunut kehittämään työelämäyhteistyötä omalla ammattialallasi, ota yhteyttä hankkeen työntekijöihin:

Projektipäällikkö                          Projektikoordinaattori
Taina Seppälä-Kolkka                   Ulla Nivukoski
taina.seppala-kolkka@sedu.fi        ulla.nivukoski@sedu.fi
p. 040 868 0228                           p. 040 868 0636 

Ajankohtaista  25.10.2012

SeDuuni2-hankkeen ensimmäinen infokiertue saatiin päätökseen maanantaina 22.10.2012 vähän ennenkuin tämän syksyn hakuaika päättyi (24.10.2012).

Ajankohtaista  11.10.2012

SeDuuni2-hankkeen infokiertue käynnistyi perjantaina 5.10.2012 Kurikasta, jossa tapasimme pienen, mutta innokkaan joukon Kurikan opetusyksikön henkilöstöä. Vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa nousi esiin useita hyviä kysymyksiä, kuten se, voiko ATTO-opettaja hakea opettajan työelämäjaksolle. Tämän vuoden työelämäjaksojen haku on kohdennettu ensisijaisesti opetushenkilöstölle, joten ATTO-opettajat kuuluvat ensisijaiseen kohderyhmään.

Kiertue jatkui maanantaina 8.10.2012 suuntana Ilmajoen Pappilantie, jossa pääsimme esittelemään hanketta ja sen tuomia mahdollisuuksia henkilöstöpalaverissa. Puoli tuntia kului nopeasti tämän aktiivisen porukan kanssa jutellessa työelämäjaksoista ja SeDuo-toiminnasta.

Seuraavana päivänä eli tiistaina 9.10.2012 Ähtärin Koulutien ja Seinäjoen Kirkkokadun henkilöstöllä oli mahdollisuus kuulla hankkeesta. Molemmissa opetusyksiköissä ajankohta ei ilmeisesti ollut paras mahdollinen, sillä tavoitimme vain kourallisen henkilöstöä.

Sen sijaan seuraavana päivänä eli keskiviikkona 10.10.2012 saimme esiteltyä hankkeen tarjoamia mahdollisuuksia isolle joukolle Seinäjoen Koulukadun henkilöstöä. Samana päivänä kävimme myös Lapuan ja Seinäjoen Törnäväntien opetusyksiköissä, joissa kanssamme asiasta keskusteli muutama innokas opettaja.

Torstaina 11.10.2012 on vuorossa Koskenalantien opetusyksikkö.

Syysloman jälkeisenä maanantaina 22.10.2012 käväisemme vielä Ilmajoentiellä. Keskiviikkona 24.10.2012 onkin jo opettajan työelämäjaksojen haun deadline. SeDuo-toimintaan voi kuitenkin hakea jatkuvalla haulla.


logonauha (Seduuni2-logo läpinäkyvä).png