Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

SeDUUNI - Osuvaa osaamista oikeista töistä

Työpaikat tarvitsevat osaavaa työvoimaa ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuvat koulutustaan vastaavaa työtä. Ammatillisen koulutuksen tavoitteena on vastata työelämän osaamistarpeisiin.

Työelämän ja työmarkkinoiden muutosten nopea ennakointi ja uusiin tarpeisiin vastaaminen edellyttävät entistä tiiviimpää vuorovaikutusta oppilaitosten ja työpaikkojen välillä. Tämä mahdollistaa ammatillisen koulutuksen kehittämisen työelämän tarpeita yhä paremmin vastaavaksi. Opetuksen työelämävastaavuuden kehittämistyössä tarvitaan työelämän näkemystä ja opettajien ajankohtaista työelämäosaamista.

Näihin haasteisiin SeDuuni – osumaa työhön, ammatillisen koulutuksen ESR -kehittämishanke vastaa kahdella erilaisella toimintamallilla, TosiDuunilla ja eTaitavalla.

eTaitava on sähköinen järjestelmä opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan väliseen yhteydenpitoon matkapuhelimella tai tietokoneella työssäoppimisjakson aikana. eTaitavan avulla työssäoppimisen ohjaaminen ja yhteydenpito opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan välillä on mahdollista nykyistä tiiviimmin ja reaaliaikaisemmin.

TosiDuunissa testataan uudenlaisia opetusmenetelmiä ja laajennetaan opetusympäristöjä luokkahuoneista työpaikoille. Opettaja jalkautuu työpaikoille, jossa oppiminen tapahtuu oikeaa työtä tekemällä aidoissa työtilanteissa opettajajohtoisesti. SeDuuni tukee työpaikkojen ja oppilaitoksen vuorovaikutusta myös järjestämällä asiantuntijapaneeleja ajankohtaisista aiheista.

Lisätietoa projektisivustolta http://seduuni.sedu.fi/

projektipäällikkö Katri Nyman
Törnäväntie 26, 60200 Seinäjoki
p. 040 868 0210

työelämäkoordinaattori Tuija Mattila
Törnäväntie 26, 60200 Seinäjoki
p. 040 868 0231