Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kielitesti

Koulutuskeskus Sedun hakijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi, järjestetään kielitesti ennen opiskelijaksi valintaa. Hakijat kutsutaan kielitestiin kirjeellä tai sähköpostilla. Kielitesti on suoritettava hyväksytysti, jotta voi opiskella Koulutuskeskus Sedussa.

Milloin kielitestit järjestetään?

Kielitesti järjestetään keväällä to 6.4.2017. Testiin on osallistuttava paikan päällä ko. päivänä, eikä sitä voi tehdä etänä. Jos suoritat valtakunnallisen testin jossain muualla kuin Koulutuskeskus Sedussa ja haluat, että tulos huomioidaan myös Sedussa, sinun tulee itse huolehtia tiedon siirtymisestä meille.

Miksi kielitaito testataan?

  • Koulutuskeskus Sedussa opetus tapahtuu pääosin suomen kielellä.
  • Riittävä kielitaito on edellytys opinnoissa selviytymiseen ja työturvallisuuden noudattamiseen.

Katso lisää kielitaidon osoittamisesta www.opintopolku.fi

Millainen kielitesti on?

Valtakunnallisessa kielitestissä testataan sekä suullista että kirjallista suomen kielen taitoa.Testissä on neljä osiota:

  • Puhuminen
  • Kirjoittaminen
  • Puheen ymmärtäminen
  • Tekstin ymmärtäminen

Kevään 2015 kielikoemateriaaliin voit tutustua tästä. Aineistoa voi käyttää harjoitusmateriaalina ammatillisen koulutuksen kielitestiin valmistautuessa.

Kielitestin arviointi

Kielitesti arvioidaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Kaikki osiot on suoritettava hyväksytysti. Hylätyn suorituksen voi uusia seuraavan yhteishaun yhteydessä (kaikki neljä osiota).

Kielitestituloksista ilmoittaminen

Kielitestiin osallistujille järjestetään mahdollisuus saada tietoa testituloksista. Tulosten ilmoittamisen ajankohta ilmoitetaan hakijoille testauspäivänä.

Lisätiedot

Lisätietoja kielitestauksesta saat Sedun opinto-ohjaajilta sekä hakutoimistosta.
sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi