Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tule tutustumaan

Sedu toivottaa kaikki ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet ottamaan yhteyttä Hakijapalveluihin ja/tai opoihin. Erityisesti haluamme auttaa nuoria ja uutta uraa hakevia aikuisia ja järjestää mahdollisuuksia tutustua ammatilliseen koulutustarjontaan, toimipisteisiin ja oppimisympäristöihin. Vieraillessasi Sedussa saat myös tietoa työmarkkinoista ja -mahdollisuuksista, opintojen rahoitusmahdollisuuksista sekä jatko-opintoväylistä ammatillisen koulutuksen jälkeen. 

Sedulla on yläkoulujen kanssa vakiintuneita yhteistyömuotoja: sähköposti tavoittaa kaikki alueen perusopetuksen opot. Perusopetuksen uusi opo, kun haluat päästä postituslistalle, ilmoita yhteystietosi hakijapalvelut(at)sedu.fi
Perusopetuksen kanssa yhdessä sovittavat tutustumiset

Perusopetuksen vierailupäivät

 • Sedu tarjoaa maakunnan yläkouluille mahdollisuuden tulla ryhminä tutustumaan Sedun koulutusaloihin ja oppimisympäristöihin. Päivän aikana oppilaat saavat infoa ammatillisesta koulutuksesta ja Sedun koulutustarjonnasta ja pääsevät tuutoreiden johdolla tutustumaan taloon.

 

Ota yhteyttä!

viestintä- ja markkinointipäällikkö
Anna-Kaisa Koitto
p. 040 830 4218

ATT = Ammatti Tekemällä Tutuksi 8- tai 9-luokkalaisille

 • Sedun eri toimipisteissä järjestetään tutustumispäiviä, joiden aikana yläkoulujen oppilaat saavat tutustua heitä kiinnostaviin ammattialoihin. Yläkoulussa koordinoidaan se., kuka pääsee millekin alalle tutustumaan.
 •  ATT-päivän aikana opiskelija tutustuu aidossa oppimisympäristössä yhteen alaan tuutorin ja opettajan ohjaamana. Oppilas saa suojavaatetuksen Sedusta mutta hänen tulee pukeutua vuodenaikaan, säähän ja alaan sopivasti, esim. metsäalalla työskennellään osa päivästä ulkona. Kysy lisätietoja omalta opolta.
 • Sedu tarjoaa tutustumispäivänä ruokailun.

 

Ota yhteyttä!
opiskelijapalvelupäällikkö
Anu Hietarinta
p. 040 830 3974

Täsmäpäivä 9-luokkalaisille

 • Täsmäpäivä on suunnattu niille perusopetuksen 9-luokkalaisille, jotka ovat valitsemassa jonkin Sedun koulutusalan ensisijaiseksi opiskelupaikakseen.
 • Täsmäpäivät ovat joulu-helmikuulla.
 • Hakijalla on mahdollisuus tutustua tulevaan alaan aidossa oppimisympäristössä tuutorin ja opettajan ohjaamana Sedun opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä.
 • Sedu tarjoaa täsmäpäivien ruokailun.

 

Ota yhteyttä!

opiskelijapalvelupäällikkö
Anu Hietarinta
p. 040 830 3974

Sedu ja ammattiin opiskelu tulee tutuksi

Avoimet ovet

 • Alkusyksystä joissakin Sedun toimipisteissä on Avoimet ovet -tapahtuma, jolloin kaikki kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan ammatilliseen koulutukseen. Tapahtumassa mm. opiskelijoiden työnäytöksiä.

 

Messutapahtumat

 • Sedu esittelee koulutustarjontaansa erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Opinlakeus-messuilla olemme joka vuosi!

Kotiväenillat, vanhempainillat yläkouluissa

 • Sedun opinto-ohjaajat vierailevat pyydettäessä vanhempainilloissa esittelemässä ammatillista koulutusta ja Sedun koulutustarjontaa.

Vierailut

 • Yksittäiset tutustujat huoltajineen ovat tervetulleita Seduun muulloinkin. Tuutor-opiskelijat, opinto-ohjaajat ja opettajat esittelevät Sedun koulutusaloja toimipisteissä vieraileville. Jos haluat sopia vierailun, ota yhteys toimipisteen opinto-ohjaajaa.
 • Sedu-rekka kiertää Etelä-Pohjanmaan ja lähimaakuntien yläkouluja tiedottaen ammatillisesta koulutuksesta ja Sedun tarjoamista opiskelumahdollisuuksista. Rekassa nuoret pääsevät kosketuksiin eri ammattialojen kanssa. Rekka ei pysähdy niissä yläkouluissa, joilla on mahdollisuus osallistua Sedun ATT-päiviin.

 

Ota yhteyttä!

ATT8 ja täsmäpäivät sekä perusopetuksen järjestämät vanhempainillat
opiskelijapalvelupäällikkö Anu Hietarinta
p. 040 830 3974

Perusopetuksen vierailupäivät Sedussa, Sedu-kierros yläkouluilla ja messutapahtumat
viestintä- ja markkinointipäällikkö Anna-Kaisa Koitto
p. 040 830 4218

Yksittäiset tutustumiset
Sovi suoraan Sedu-opon kanssa

 

Tule tutustumaan meihin Sedulaisiin - kerromme mielellämme lisää!