Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Rengonharjulta nousukiitoon

Uusien mahdollisuuksien alue

 

Ilmajoen Rengonharjun avarassa ja aurinkoisessa lentoaseman terminaalissa opiskelijat ja opettajat istuvat ruokailemassa. Pöydässä istuu Sedun koulutuspäällikkö Hannu Muhonen. –-Tässä kahvia juodessa voi samalla seurata onko lähdössä tai tulossa lentokoneita, vinkkaa Muhonen. Koulutuskeskus Sedu on aloittanut toimintansa uudella kampuksella keskittyen kouluttamaan ihmisiä logistiikka- ja maarakennusalalle.  Sijaitsemme maakunnan risteysaseman Seinäjoen vieressä logistisessa yhteyspisteessä, jossa lento-, maa- ja rautatiekuljetukset kohtaavat. Täältä saamme rahdin lähtemään lentokoneella Eurooppaan vaikka samana päivänä ja Sedun opiskelija-ajona liikkuu tarvittaessa rahti kentälle, miettii Muhonen mahdollisuuksia. Kehitämme koulutusta tulevaisuuden liikennevirtojen suuntaan.

Terminaalin takana sijaitsevat isot ja tilavat varasto- ja korjaamotilat ja läpiajettava huoltohalli pesupaikkoineen. Rakenteilla on alueelle opiskelijatyönä kolmen hehtaarin oma asfaltoitu harjoittelualue. Parkkialuetta rakennetaan raskaalle kalustolle, jota on toistasataa moottoroitua yksikköä. Opetustiloissa on nykyaikaisia opetusvälineitä kuten älytaulut, tableteilla ohjattua esitysgrafiikkaa ja simulaattoreita.

-Logistiikka on Sedussa yksi vetovoimaisempia aloja peruskoulunsa päättäneiden parissa, kertoo Muhonen.  Alan työllisyysnäkymät vaikuttavat lupaavilta, ja alalle kaivataan koulutukseen lisää esim. alan vaihtajia ja uudelleen kouluttautuvia. Logistiikka on yksi Suomen tärkeimmistä ammattialoista. Rengonharjun lisäksi kuljetusalaa voi opiskella myös Sedun Tampereen ja Vaasan toimipisteissä. Meiltä valmistuu vuodessa noin 100 uutta kuljettajaa,    n. 30 uutta maarakennuskoneenkuljettajaa ja n. 40 varastoalan ammattilaista.

Asiakaspalvelupiste sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, heti Sedun ”omasta ovesta” tullessa vasemmalla. Tervetuloa Rengonharjulle, tiivistunnelmaiseen uuteen kampukseemme ja bongaa opetustilojen uudet syöttötuolit :)

 

harri_700x590px.jpg
Kouluttaja Raitalampi kertomassa maa-
rakennusalan "saloista"
   
IMG_0486_700x590px.jpg
Varastoalan opinnot menossa
KOnsta_linkkibosi700x590.jpg
Opettaja Jousmäki ja iloinen joukko kol-
mannen vuoden opiskelijoita
   
krisse_700x590.jpg
Kristiina ja ensiapuopetus

 

luokka_700x590.jpg
Pian valmistuvia yhdistelmäajoneuvon kuljettajia
Muhonen_700x590px.jpgKoulutuspäällikkö Hannu Muhonen uusissa tiloissa.
ajo.jpg
Peruutusharjoituksia uudella kampuksella
maaraksa 700x590px.jpg
Harjoittelualue raskaalle kalustolle valmistumassa