Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

- Minulle kampuksen pienuus on voimavara. Ei supermarketissakaan kassan kanssa jutella. Täällä sinut toivotetaan tervetulleeksi jo ovelta, ihan niin kuin kyläkaupassa, sähkö- ja automaatioalan opettaja Aleksi Pihlaja kertoo.

Aleksin kanssa on helppo olla samaa mieltä. Päivän aikana huomaan päiväkotilasten kulkevan sujuvasti Koulutiellä. Koulutuspäällikkö poikkeaa kysymään aulaan ilmestyneeltä ensihoitajalta kuulumiset ja lähtee kirjoittajan kaveriksi alumiiniveneen hitsausta katsomaan. Juttuun liittyvässä haastattelussa poikkeaa iso joukko opettajia.


MUTKATON MEININKI HOUKUTTELEE

Suurta meteliä ähtäriläiset eivät itsestään pidä. He suhtautuvat uusiin ihmisiin ja uusiin ideoihin lämpimästi ja kertovat pyydettäessä vaikuttavia esimerkkejä erilaisista toimintamuodoista ja tempauksista, jota kampuksen arjessa toteutetaan. Haluatko tietää mikä on Pimeä Konsertti? Tästä lisää tuonnempana.

- Toimivat keskusteluyhteydet ja mutkaton meininki ovat avaimia onnistuneeseen yhteistyöhön. Kun näkee, että talo on täynnä erilaista toimintaa, jossa porukka on innolla mukana…siitä tulee hyvä mieli, koulutuspäällikkö Jorma Tukeva myhäilee. Täällä elää vahva halu kehittää omaa työtä. Arvostan, että minulle kerrotaan myös silloin, kun jokin asia kalvaa.

Ähtärin Sedussa yhteiset asiat puidaan Koulutien ja Tuomarniemen kuukausikahveilla. Tuomarniemen viikko päättyy perjantaiparlamenttiin, jossa käsitellään aiheita laidasta laitaan. – Korvien välissä olevan ”paineventtiilinkin” saa tarvittaessa aukaista, vastuuopettaja Seppo Sipilä nauraa. 

Millaisen esimiehen koulutuspäällikö Tukevasta saa?
– Helposti lähestyttävän. Meillä opiskelijatkin tietävät, kuka koulutuspäällikkö on ja arvostavat hänen poikkeamistaan työsaleissa. Syntymäpäivillään koulutuspäällikkö kiipesi puuhun ja hiihtokilpailuihin työväki saa osallistua ihan luvan kanssa, opettajajoukko nauraa.
– Kyllä sä olet myös talousmies. Kuuntelet kyllä, mutta jos resursseja ei ole, sanot ei, vastuuopettajat Sipilä ja Maija-Liisa Paananen täydentävät.


HIIHTOHAASTE SEDULAISILLE

Ähtärin sedulaiset haastavat kaikki Sedun yksiköt mukaan SuomenSelän sataselle, joka järjestetään la 10.3.2018. Laturetkelle voit valita joko 25, 50 tai 100 km:n matkan.

- Reitillä on huoltopisteitä ja osallistumismaksu sisältää ruokailun, kylpyläpalvelut, jäsentaulun tai kunniakirjan sekä arvontapalkintoja. Kun ilmoittautuu 28.2 mennessä ilmoittautumismaksut ovat huokeampia, Tukeva opastaa.

- Erikoisetuna tarjoamme sedulaisille oman ”voitelupisteen”. Se sijaitsee reitin varrella, Käpyriihenkankaalla Tuomarniemellä. Luvassa on mm. nokipannukahvit ja arvontapalkintoja. Paras sedulainen joukkue palkitaan, mutta jonkun muun kuin maaliintulojärjestyksen perusteella, Ähtärin tyhy-ryhmän jäsenet mainostavat.


Missä kunnossa sun suksesi ovat? Uskallatko ottaa haasteen vastaan?Lue lisää tapahtumasta